jul252
Fanka BB :)
Nie trzeba na czczo do pappaA krew na czczo?? Jakieś szczególne przygotowanie?
Moja siostra rodziła 6 lat temu czwarte dziecko i lekarz jej nie skierował na prenatalne 1 trym w ogóle :O a z każdym wcześniejszym i późniejszym była, jest to dla mnie niezrozumiałe... No i w tej ciąży była po 35r.z.Dziewczyny ja wczoraj byłam w szoku jak rozmawialam z kolezanka, ktora dopiero wrocila po urlopie wychowawczym, dzieci rodzila w wieku 36 i 39 lat.
Mowie jej ze bylam punkcie pobrań, zeby zrobić test Pappa, a ona zdzwiwiona i pyta co to jestNo to jej opowiedzialam o tescie, ze sie robi z badaniami prenatalnymi, ze kazdej kobiecie po 35 r.z. przysługuje to badanie na NFZ. Koleżanka pierwszy raz słyszala o tescie Pappa, w obu ciazach nie miala robione, lekarz tez nic jej nie mowil o takich badaniach ...![]()
Dziewczyny z tym rzucaniem palenia to mit, błagam nie powielajcie go!Ja CIE krece co za baba!!!! Coraz wiecej lekarzy zachowuja sie jak gbury!!
Wcale tak dobrze nie jest rzucic palenia. To jest podobno bardziej szkodliwe niz samo rzucenie. Bardzo dobrze, ze ograniczasz ❤ zobaczysz przyjdzie czas ze rzucisz całkowicie palenie i dopiero bedziesz z siebie dumna.
Pamietaj bedziesz wspaniala matka!! I nie mysl inaczej