reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny, ja dziś byłam na szybkiej wizycie. Doktor dała mi skierowanie na badania, zwolnienie ze względu na pie*dolniętą szefową, zbadała mnie, od razu wyczuła, że macicę mam powiększoną, typowo ciążową jak to określiła. Ale dowiem się za jakieś dwa tygodnie (wtedy zrobię USG) w którym tygodniu jestem, bo ze względu na nieregularne @ nie jest w stanie tego obliczyć, bo napewno nie zgadza się mój stan z dniem ostatniej @
ja mam zdecydowanie powiększana macicę, aż widać. Zaparc już nie mam, więc to raczej powoli rosnący brzuszek ❤️ czytalam że na tym etapie macica jest już wielkości grejpfruta

reklama
@Passtelova jak Twoje piersi? Ja przebudziłam się w nocy do toalety i wpadlam w panike, że już mnie nie bolą w ogóle. Teraz też nie :(
Naprawdę to na nic nie wskazuje, kompletnie się tym nie przejmuj 🤗 Objawy będą pojawiać się i znikać. Większość nie jest zbyt przyjemna, więc gdy znikają to trzeba się cieszyć, a nie zamartwiać ;)
Martwić się trzeba krwawieniem czy intensywnym plamieniem. Wtedy faktycznie coś jest na rzeczy. Głowa do góry! :)

Mój tata miał siostry bliźniaczki, więc u mnie też się pojawiły w rodzinie.
emoji12.png
Ciekawe czy będziemy mieć w czerwcowych mamach jakieś bliźniaki.
emoji16.png

Mi się też kiedyś marzyły, ale teraz to strach, bo mam problemy z kręgosłupem i jestem po 2 cc więc raczej niebezpieczne by to było. Także wolałabym nie. Zdecydowanie.
Ja też własne jestem po 2 CC niestety :( i to kolejny argument dlaczego wolałabym nie. Tylko u mnie w rodzinie jeszcze bliżej te bliźniaki i częściej, bo tak jak pisałam moja mama miała bliźniaki (ja jestem jednym z nich :p) i moja babcia, tzn moja mama miała rodzenstwo-blizniaki ;)
Na szczęście akurat to będzie wiadomo już niedługo;)

Dwóch się urodziło nawet 😇😇
O no to idealnie, wyrównalo się że starszymi córkami 😁

No dokladnie. Ja kocham spać na brzuchu. I przez pierwsze dni ubolewałam ze nie moge spać, ale jak przestały to cyk i na brzuch 🥺
Ciekawe co ja zrobie jak już naprawdę nie bede mogla spać na brzuchu 😅
Ja polecam bardzo taką poduszkę-rogal do spania dla ciężarnych przy okazalszym już brzuszku. Co prawda nie pozwala spać na brzuchu tylko na boku, ale naprawdę jest dużo wygodniej. Ja bez niej nie potrafiłam zasnąć;)

Laski ja jestem załamana, brzuch mnie boli jak na @, wieczorem i rano na papierze krew z śluzem, boje się strasznie jutro powtórzyć betę. Wyć mi się chce. Jeszcze dobija mnie „będzie dobrze” mojego faceta 🙄😢
A ile jesteś po terminie miesiączki?

Ja w pierwszej ciąży stosowałam oliwkę, wszystko było idealnie, aż pewnego dnia (tuż przy samym końcu ciazy) pojawił się 1 rozstęp.. po paru dniach mialam już cały brzuch w rozstępach.. na szczęście sa już ledwo widoczne, a jak schudłam, to też zaczęło lepiej wyglądać.
No faktycznie rozstępy to dużo kwestia genetyki. Ja smarowalam się jakimś tak kremem raz na kilka dni, może nawet raz w tygodniu bo ciągle zapominałam i nie mam ani jednego rozstępu (farciara ze mnie).

A ile jesteś po terminie miesiączki?
U mnie jest ciężka sprawa, bo mam nieregularne cykle, ostatnią wg mnie miesiączkę miałam 9.08 ale od 25.09 zaczęłam krwawić i lekarz przyjęła że to była OM. To by się tez zgadzało z owu (czuje kiedy mam) i wielkością pęcherzyka. Tak patrzę na kalendarzyk i teoretycznie teraz miałabym okres, może dlatego u mnie te plamienia? Może mój organizm fixuje bo nie ogarnia co się dzieje 🤷🏼‍♀️

Ja po wizycie. Widać pęcherzyk i mam krwiaka. W pn mam przyjść na usg kontrolne
Może się wchłonie sam często tak jest
Witam 🤰🏽🤰🏽
Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

Dzisiaj żadnych wizyt nie ma, więc Miłego dnia Dziewczyny! 😊

@Passtelova - wizyta 08.10
@Saldi123 - wizyta 11.10
@Iza-09 - wizyta 11.10
@Angelr - wizyta 12.10
@Blondynka w sieci - wizyta 12.10
@PsychoPatka91 - wizyta 12.10
@patkaaa98 - wizyta 14.10
@angeliskax - wizyta 18.10
@Mamafasolki - wizyta 18.10
@paxi_ab - wizyta 18.10
@joszka - wizyta 18.10
@ilonaz - wizyta 19.10
@MamaLama - wizyta 20.10

Za bety do nieba i za Kropki, aby zechciały z nami zostać ✊🏼✊🏼
I ja mam kolejna 21.10 :) dzisiaj byłam ale nic się nie dowiedziałam xD i mam przyjść 21.10 więc można mnie dopisać do listy 🤣

Laski ja jestem załamana, brzuch mnie boli jak na @, wieczorem i rano na papierze krew z śluzem, boje się strasznie jutro powtórzyć betę. Wyć mi się chce. Jeszcze dobija mnie „będzie dobrze” mojego faceta 🙄😢
Ehh przykro mi bardzo :( może zrób sobie betę i sprawdź czy nie spada... Znam to będzie dobrze też mnie to wkurza jak mój facet mi tak gada ale próbują pomoc nie potrafią inaczej :)

U mnie dalej plamienia [emoji52] zgodnie z prośbą lekarza zrobiłam dzisiaj bete i wyszła 4738 wiec wydaje sie że na te chwile jeszcze wszystko ok (w sobotę było 726 więc przyrost w normie). W poniedzialek znowu mam zbadac.
A i jak coś to w diagnostyce dostaje się juz smsa, ze wyniki są gotowe, nie trzeba juz w niecierpliwosci i w stresie co minutę odswiezac [emoji28]

reklama
Do góry