reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2022

ja miałam dwa dni wcześniej plamienia i myślałam, że się okres rozkręca. Pamiętam jak mi było przykro. Teraz nie zaprzątam sobie tym kieliszkiem głowy. Trzymam się badań, które mówią, że w tym czasie zarodek jest chroniony.
Ja również mialam 2-3 dni wcześniej plamienie. I byłam przekonana, że lipex.. a tu zonk [emoji6]

reklama
@Najra dobrze wiesz, że dziewczynom nie chodziło o to, że bierzesz od razu L4, tylko o to, że nie starasz się nawet żeby pracodawca cię zwolnił z wykonywania pracy,co ma jasno zapisane w kodeksie. Skończmy więc proszę wątek.

Co do palenia w ciąży, to ja nawet tego nie skomentuje...
Kierowniczka wie o ciąży .... Nie mam jej potwierdzonej więc nie mówię rejonowej .... Ja to ***** obchodzi póki nie dostanie zaświadczenia ... I nawet jak już ma zaświadczenie to nie ingeruje co ja na sklepie robię ale robota ma być zrobiona i koniec

Najpierw na staraczkach Teraz tu się zaczyna ...

Najpierw na staraczkach teraz tu hejt na mnie leci masakra... Dajcie sobie na luz ... Nie mam zaświadczenia o ciąży i nic nie muszą póki co ... Mogę pracować nocą mogę dziwgac mogę pracować więcej niż 8 godzin dopóki lekarz mi nie da zaświadczenia to guzik zrobię ...
sama zaczęłaś 🤷🏼‍♀️

Czytałam zresztą, że w pierwszych tygodniach ciąży nie ma takiego wysiłku, sportu czy pracy który spowodowałby odklejenie się zarodka. Jak znajdę badania, podeślę.

Kierowniczka wie o ciąży .... Nie mam jej potwierdzonej więc nie mówię rejonowej .... Ja to ***** obchodzi póki nie dostanie zaświadczenia ... I nawet jak już ma zaświadczenie to nie ingeruje co ja na sklepie robię ale robota ma być zrobiona i koniec
to to się nadaje do PiP.

Właśnie w tym rzecz, ze pracodawca powinien objąć ciężarna szczególną opieką. Zwolnić jej nie zwolni bo jest chroniona. Lekarze lekka reka wystawiają l4 z obawy żeby nie zostali posądzeni gdyby coś ciężarnej się stało. A co z pracodawca? Nie boi sie tego, że pracownica wytoczy mu proces za łamanie praw kobiety ciężarnej? Jezeli w takiej biedronce czy Lidlu dzieją się takie rzeczy to nie będzie trudno to udowodnić ;) sprawa od razu wygrana w sądzie. Ostatnio UOKiK nałożył na biedronkę ogromną kare za wprowadzenie klientów w błąd :). Pracodawcy to na rękę jak pracownica pójdzie na l4. Dlatego trzeba walczyć o swoje prawa bo nikt za nas tego nie zrobi.
Przez tą karę moi kasjerzy przez pół roku premii nie widzieli ;) zresztą jak wszędzie :)

Proszę link.https://mamaginekolog.pl/mamusiu-na-raczki/
Co prawda ja czytałam to w innym miejscu, ale tu są równiez podane źródła.

Proszę link.https://mamaginekolog.pl/mamusiu-na-raczki/
Co prawda ja czytałam to w innym miejscu, ale tu są równiez podane źródła.
Właśnie jeśli chodzi o zdrowa ciążę.... Ja już miałam plamienie wczoraj też się pojawiła krew na papierze i to czerwona więc nawet nie wiem czy do wizyty dotrwam ... Więc skończcie temat l4 będę czuła taką potrzebę to pójdę i tyle ...

reklama
Do góry