reklama

Czerwcowe mamy 2022

A mam w sumie pytanie do dziewczyn, które są w okolicach prenatalnych. Czy wam coś lekarz mówił, że na badanie dobrze mieć pełny pęcherz? Ja normalnie zawsze idę się wysikać przed badaniem, ale czytałam coś w necie i trafiłam na taką informację w przygotowaniu do prenatalnych. Mowili wam coś o tym lekarze?
Nie.... Mi lekarz podczas badania powiedział żeby opróżnić pęcherz bo nie będzie nic widział 😉

reklama
A czy w sumie widać na USG, że to już łożysko odżywia? (Od kiedy niweluje się ryzyko, że ciałko żółtkowe przestało już pracować, a łożysko nie wyrobiło się z przejęciem funkcji?)

No nie wytrzymam 🥴 chciałam oszukać samą siebie i poszłam spać przed 22, zeby później nie przewracać się znow z boku na bok do 2 i co 🤷‍♀️ zasnęłam fajnie a teraz już przeniosłam się na kanapę bo od 1 nie śpię 🥴 odpale sobie zaraz tv, ale nie wiem co mi się z tym spaniem porobiło 🙈

No nie wytrzymam [emoji3061] chciałam oszukać samą siebie i poszłam spać przed 22, zeby później nie przewracać się znow z boku na bok do 2 i co [emoji2368] zasnęłam fajnie a teraz już przeniosłam się na kanapę bo od 1 nie śpię [emoji3061] odpale sobie zaraz tv, ale nie wiem co mi się z tym spaniem porobiło [emoji85]
Mam tak samo.. to co oglądamy? [emoji6]

Migdały ponoć są dobre do zamiany przy chęci podjadania. Ochota na słodkie może pojawiać się przy obniżonym poziomie cynku, a migdały mają go sporo
ja nie lubię migdałów, suszonych owoców ani nic z tych rzeczy.
Jak byłam w pierwszej ciąży i chciałam być super mega fit to kupiłam sobie suszone morele i miałam je jeść w zamian za słodycze. O zgrozo! Do tej pory mam gęsią skórkę na samą myśl 🤢 najgorsze jest to że kupiłam tego całą reklamowe i zjadłam z tego chyba 2, resztę poszło do smieci 🙈

A mam w sumie pytanie do dziewczyn, które są w okolicach prenatalnych. Czy wam coś lekarz mówił, że na badanie dobrze mieć pełny pęcherz? Ja normalnie zawsze idę się wysikać przed badaniem, ale czytałam coś w necie i trafiłam na taką informację w przygotowaniu do prenatalnych. Mowili wam coś o tym lekarze?
U mnie nic lekarz na ten temat nie wspomniał, a gdyby to było mega ważne to myślę żeby powiedział.
A ja mam pytanie odnośnie testu pappa i bhcg. Nie chciałam go robić ale lekarz zalecił do USG zrobić ten test. Orientujecie się ile on kosztuje? U mnie robi tylko jedno laboratorium i tak się zastanawiam jak to jest u Was.

Hej myślicie ze moge wziac zwykle tabletki ziołowe na uspokojenie? Po latach mialam napad nerwicowy w srodku nocy, drgawki, i boje sie ze to moze wywołać skurcze. Moj lekarz do grudnia jest niedostępny

reklama
Wzięłam wczoraj 8 jednostek więc zobaczymy zaraz wynik.

Detektor mam od 1 ciąży (ta jest 3) i kupiłam go używanego na allegro za 40 zł wtedy oraz pożyczyłam już na 3 ciaze dalej i jest to rzecz która polecam zawsze 😁

Lunka super że wszystko ok!

Ja w pon krwawilam z nadrzerki właśnie bo mi cytologię pobierał.

Prenatalne mam w sobotę po9.

Magdalena robiłam te badania w 1 ciąży i teraz we wtorek. Koszt to okolo300 zł. Zależy od przychodni. Ja mam to akurat w pakiecie ubezpieczeniowym(mąż płaci w pracy 100 zł miesięcznie za naszą 4 i aktualnie korzystam w tym z diabetologa i Endo co chwile też a jedna wizyta to 200 zł by była także uwielbiam ten pakiet).

Ja jestem bardzo serialowa i netflixa np dużo seriali lubię jakbyście chciały coś hehe ostatnio oglądałam tam Sprzątaczkę. Fajne

co do diety to aktualnie mam -1kg no i uważam co jej od ponad miesiaca

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry