Lubiekluskikladzione
Fanka BB :)
Cudowne wieściTak, już jestem poJest serduszko
Jak na razie wszystko książkowo. Z USG 6+4 a z OM 6+5 więc minimalna różnica
. Kolejna wizyta za 3 tyg
na którą z tego wszystkiego zapomniałam się zapisać
![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Cudowne wieściTak, już jestem poJest serduszko
Jak na razie wszystko książkowo. Z USG 6+4 a z OM 6+5 więc minimalna różnica
. Kolejna wizyta za 3 tyg
na którą z tego wszystkiego zapomniałam się zapisać
![]()
Jakie masz badania zrobić?Dał mi dzisiaj do uzupełnienia i wypisał skierowanie na badaniaja to mogłabym chodzić codziennie na USG, dlatego z dwóch opcji - za 2 i za 4 tygodnie, wybrałam tę pierwszą
![]()
Grupa krwi, toksoplazmoza, różyczka, kiła, hcv, TSH, glukoza, morfologia i kilka innych. Pobrał też dziś cytologię, bo minęło już 7 miesięcy od ostatniejJakie masz badania zrobić?![]()
To ja mam te same badania do zrobienia. Ide jutro na krew. To twoja pierwsza ciąża?Grupa krwi, toksoplazmoza, różyczka, kiła, hcv, TSH, glukoza, morfologia i kilka innych. Pobrał też dziś cytologię, bo minęło już 7 miesięcy od ostatniej![]()
Ja idę w środęTo ja mam te same badania do zrobienia. Ide jutro na krew. To twoja pierwsza ciąża?![]()
A ile masz lat jest można spytać?Ja idę w środętak, pierwsza
![]()
Na pewno ważne jest regularne przyjmowanie posiłków, trochę z zegarkiem w ręku. Godzinę po posiłku pomiar glukozy i na tej podstawie ewentualne modyfikacje diety bo moze być tak że jakiś produkt Ci nie służy. Ja np. miałam wysoki poziom glukozy po chlebie żytnim, a po razowym było już ok. Generalnie jadlospis powinien być tak ułożony, żebyś nie chodziła głodna. Pamiętam, że na początku czułam się w tym wszystkim zagubiona, bo przed diagnoza w moim domu często gościł schabowy na obiadJa w poprzednich nie miałam. A teraz wychodzi na to, że jednak tak. Glukoza w pierwszym badaniu 111 mg, powtórzyłam po 3 dniach to samo (111mg)więc gin wysłał mnie na krzywa i dalej nieprawidłowo 105/103/117 mgjestem już umówiona do poradni diabetologicznej na piątek. Nie wiem czego mam się spodziewać
Bardzo rygorystyczna jest dieta?
Idę sama. Znając mojego męża, nic by nie zobaczył i się nie przyznał ;-)Dziewczyny, byłyście w gabinecie same czy z partnerami?