Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Bierzesz cos na stawianie sie macicy?Witajcie czerwcowe mamyHallo, Hallo czy ktos tu zagląda? Z duuuuzym opóźnieniem, ale się witam
po cudownym I trymestrze, II trymestrze pełnym niepokoju, krwawień, stawiania się macicy, itp. termin mam na 20.06. jak samopoczucie pozostałych mam?
Ja biore na to aspargin a ty co bierzesz?@Samanta111 Ja właśnie w nocy tez tak mam, ze się przebudze i nie mogę spać, bo ciężko się ułożyć (pomijając fakt, ze oprócz rogala poznosilam sobie 5 tysięcy małych poduszek). Z waga to jest paranoja, ja normalnie mam 53 kg, w pierwszej ciąży przywaliłem 30kg, a ostatnie tygodnie to miałam wrażenie, ze tyłam oddychając. W tej ciąży już bym nie chciała tego powtórzyć, ale zobaczymy…
@Aneczka2021 tak, ładuje magnez i wieksza cześć dnia leżę, ale to tez ze względu na niskoschodzące łożysko. Poza tym raz już wylądowałam w szpitalu na to stawianie się - dostałam wlew magnezowy. A ostatnio jak mi się stawiała macica na sorze dali mi globulki, bo im się sluz nie podobał i stwierdzili, ze tez może to być przyczyna ( szyjka ok, z dzieckiem tez ok). U mnie tez dużo głowa robi, bo jak już sobie wkrece, ze mi się stawia to już idzie z górkitez masz problemy ze stawianiem?
Chyba do 10, ale to stawianie macicy mozna też pomylić z wypiętym dzieckiem. Stawianie sie to taki dyskonfort, gdy pojawia sie bol to czytalam ze to skurcze przepowiadające i trzeba sie udac na wizytę czy pogotowie ale nie jestem w temacie na tyle ogarnięta zeby odpowiadać na to pytanie. Niech mnie ktoś poprawi jak cośA ile takich takich stawiań sie macicy jest mniej więcej normalne? Ja czasami też coś takiego miewam, że brzuch mi stwardnieje ale nie ma tego narazie jakoś dużo. Jaka częstotliwość jest niepokojąca? Ja mieszkam za granicą i tutaj inaczej prowadzą ciążę niż w Polsce z tego co widzę.
ja tez biorę Aspargin. Dziewczyny pisały na forach tez o mag B6( jest tez tak przebadany jak aspargin), ale ma wieksza dawkę magnezu. Także lekarze zapisują go zamiennie. U mnie jest identycznie to samo. Mnie to tez nie boli, tylko czuje dyskomfort, ale najważniejsze ze się szyjka nie skraca. A robiłaś ostatnio badanie moczu? Albo posiew? Mi tak dziewczyny na grupie doradziła, żeby zrobić. W prawdzie nigdzie mi nic nie wyszło, ale wizualnie ten sluz podobno wyglada na infekcje grzybicza, wiec się leczęJa biore na to aspargin a ty co bierzesz?najważniejsze ze szyjka sie nie skraca, ja z szyjka mam wporzadku i oczywiście mnie to nie boli, tylko czuje taki dyskonfort
Mialam tydzien temu badanie moczu, bylam na wizycie i lekarz nic nie widzial niepokojącego w śluzie. Sa kobiety gdzie maja dziennie 2 skurcze takie i szyjka leci w dol a sa takie ze maja ich duzo a z szyjka wporzadku więc chyba reguły nie ma. Najwazniejsza jest szyjkaja tez biorę Aspargin. Dziewczyny pisały na forach tez o mag B6( jest tez tak przebadany jak aspargin), ale ma wieksza dawkę magnezu. Także lekarze zapisują go zamiennie. U mnie jest identycznie to samo. Mnie to tez nie boli, tylko czuje dyskomfort, ale najważniejsze ze się szyjka nie skraca. A robiłaś ostatnio badanie moczu? Albo posiew? Mi tak dziewczyny na grupie doradziła, żeby zrobić. W prawdzie nigdzie mi nic nie wyszło, ale wizualnie ten sluz podobno wyglada na infekcje grzybicza, wiec się leczę
@Samanta111 ja tez gdzieś czytałam o tych 10, ale mój ginekolog z kolei mówił, ze wyznacznikiem jest szyjka, bo to ze się stawia to Ok, byleby nic nie powodowało. Wiec sama niestety nie oszacujesz![]()