reklama

Sylwanka89
Fanka BB :)
Cześć termin wychodzi mi czerwcowy . Ostatnia miesiączka 10.09.2022 dzisiejsza beta 85 . Owulacje miałam pozna test wyszedł pozytywny mi dopiero w środę .

Mi też lekarz polecił Pregna start. Powiedzial ze jeden z lepszych składów.Ja mogę jedynie podpowiedzieć, na co ja się zdecydowałam po przeanalizowaniu tych wszystkich składów - pregna start (ma dwa źródła folianow, jod i wit D w odpowiedniej dawce) i do tego omecardin (jest to czysty omega 3- ponad 600mg w jednej tabletce)
Dodulina20
Moderator
Hej, witam się nieśmiało choć nie spodziewałam się że się tu pojawię... test dziś z rana, jedyny jaki miałam w domu, zrobiony bo było mi wczoraj cały dzień niedobrze, ale żadnych innych sygnałów. Cykle mega nieregularne, myślałam że bezowulacyjne, mam już córeczkę z czerwca 2021, o którą się długo staraliśmy wspomagani lekami, dietą, witaminami itp.
A teraz nie jest dobry moment na drugie dziecko, ja dopiero od 2 tygodni mam umowę na okres próbny, nie brałam żadnych witamin ani nic. Zaraz pojedziemy kupić jeszcze ze 2 inne testy, betę mogę zrobić dopiero w środę. Mam już umówionego lekarza na piątek 18.30, pewnie za wcześnie ale w poprzedniej ciąży przez cały jej okres przyjmowałam zastrzyki przeciwzakrzepowe i lepiej żeby w razie czego wcześniej mi je przepisał.
Nawet nie wiem kiedy była owulacja, OM miałam 2.09, ale stosunek był 26.09 i potem 8.10. ta kreska jest zbyt wyraźna na 8.10, więc obstawiam bliżej tej wcześniejszej daty. Więc data porodu wypadałaby gdzieś w połowie czerwca... Bardzo się boję i stresuje tą całą sytuacją, nie byłam gotowa na to boję się że przez brak diety i witamin ciąża się nie utrzyma. Nie wiem co zrobić z pracą... Bardzo trudna sytuacja
 boję się że przez brak diety i witamin ciąża się nie utrzyma. Nie wiem co zrobić z pracą... Bardzo trudna sytuacja  ale oczywiście cieszymy się, chcieliśmy mieć drugie dziecko, może niekoniecznie teraz, ale widocznie tak miało być.
 ale oczywiście cieszymy się, chcieliśmy mieć drugie dziecko, może niekoniecznie teraz, ale widocznie tak miało być.

A teraz nie jest dobry moment na drugie dziecko, ja dopiero od 2 tygodni mam umowę na okres próbny, nie brałam żadnych witamin ani nic. Zaraz pojedziemy kupić jeszcze ze 2 inne testy, betę mogę zrobić dopiero w środę. Mam już umówionego lekarza na piątek 18.30, pewnie za wcześnie ale w poprzedniej ciąży przez cały jej okres przyjmowałam zastrzyki przeciwzakrzepowe i lepiej żeby w razie czego wcześniej mi je przepisał.
Nawet nie wiem kiedy była owulacja, OM miałam 2.09, ale stosunek był 26.09 i potem 8.10. ta kreska jest zbyt wyraźna na 8.10, więc obstawiam bliżej tej wcześniejszej daty. Więc data porodu wypadałaby gdzieś w połowie czerwca... Bardzo się boję i stresuje tą całą sytuacją, nie byłam gotowa na to
Aneczka2021
Specyfiki choroby nie widzi pracodawca, natomiast kod choroby widzi zawsze ze względu na to ze jesli jest literka B czyli ciąża jest płatne wtedy 100 % w przypadku innych liter jest 80 % więc jest to istotne i musi wiedzieć jak rozliczyć :=)Na zwolnieniu lekarskim, pracodawca nie ma kodu choroby. Teoretycznie nie powinien wiedzieć co dolega pracownikowi. Tylko do zusu idzie kod choroby.
AgataMarianna
a to tym razem ja nie wiedziałamSpecyfiki choroby nie widzi pracodawca, natomiast kod choroby widzi zawsze ze względu na to ze jesli jest literka B czyli ciąża jest płatne wtedy 100 % w przypadku innych liter jest 80 % więc jest to istotne i musi wiedzieć jak rozliczyć :=)

DobreMyśli
Napisze na moim przykładzie. Też miałam ok przyrosty bety ale progesteron z 15.54 przez dwa dni spadł na 14.43, ostatni wynik odebrałam w sobotę więc do lekarza zadzwoniłam w poniedziałek, przyjął mnie zaraz w ten sam dzień i przepisał duphaston 3x1, po tyg kazał zejść na 2x1 i tak biorę do dziś. Zrób tak byś była spokojnaOdebrałam wyniki, Beta ok. Progesteron mnie martwi… 7.10 miałam 20,03. Dzwonić do gina?

ola070197
już dzwoniłam, czekam na receptę 2x2 muszę braćNapisze na moim przykładzie. Też miałam ok przyrosty bety ale progesteron z 15.54 przez dwa dni spadł na 14.43, ostatni wynik odebrałam w sobotę więc do lekarza zadzwoniłam w poniedziałek, przyjął mnie zaraz w ten sam dzień i przepisał duphaston 3x1, po tyg kazał zejść na 2x1 i tak biorę do dziś. Zrób tak byś była spokojna
CoTuPoczne
Napisałabym dla świetego spokoju do lekarzaOdebrałam wyniki, Beta ok. Progesteron mnie martwi… 7.10 miałam 20,03. Dzwonić do gina?
reklama

Aneczka2021
Duphaston 2x2 czy inny progesteron?już dzwoniłam, czekam na receptę 2x2 muszę brać

Podziel się: