reklama

Czerwcowe mamy 2024

Ja nie dostałam żadnej heparyny ani nic i aż się zastanawiam czy to dobrze 😅 jestem grubsza więc myślałam że raczej acard chociażby mnie nie ominie a tu cisza, moja gin uznała że wyniki dobre i bezproblemowe zajście w ciążę to nie ma co na razie wprowadzać ale mnie to trochę martwi, zaczęły mi się robić pajączki na jednym udzie 😱 zobaczymy, może na wizycie coś więcej mi powie teraz w poniedziałek

reklama
Ja musze obejrzec dziś nogi czy też nie mam pajączków bo tak mnie bolą że szok. W nocy są takie ciężkie, łydki bolą, wieczorem jak się kładę to czuje jak bym 10km przebiegła. W sobotę idę prywatnie na wizytę i będę prowadzić prywatnie ciąże tylko się zastanawiam co z gin na nfz bo już byłam, skierowania na badania krwi mam to zrobię chociaż zaoszczędzę i nie wiem czy chodzić tez na nfz czy zadzwonić i dać znać że przechodzę na prywatne wizyty

Ja musze obejrzec dziś nogi czy też nie mam pajączków bo tak mnie bolą że szok. W nocy są takie ciężkie, łydki bolą, wieczorem jak się kładę to czuje jak bym 10km przebiegła. W sobotę idę prywatnie na wizytę i będę prowadzić prywatnie ciąże tylko się zastanawiam co z gin na nfz bo już byłam, skierowania na badania krwi mam to zrobię chociaż zaoszczędzę i nie wiem czy chodzić tez na nfz czy zadzwonić i dać znać że przechodzę na prywatne wizyty
U mnie pajączki widać jak lekko skórę naciagne, tak to jeszcze nie ale też mam właśnie takie ociężałe i zauważyłam dopiero jak siedziałam po turecku i cos mi prześwitywały. Ja właśnie wracam z badań krwi, ciekawe jak tam mój cukier i TSH bo u mnie był całe życie problem z insuliną więc te dwa wyniki lubią wychodzić bardzo różnie 😅 a niekoniecznie dobrze wspominam robienie krzywej więc chętnie bym to ominęła

Przecież możesz chodzić do dwóch i mieć dwie karty ciąży - ja tak będę miała

Hej jak coś to w ciąży jak najbardziej można brać znieczulenia i leczyć/wyrywać zęby, często tak robimy:)
Mi lekarka zabroniła robić sklaingow w pracy, bo to są ultradźwięki i cały mój plan na ciążę się posypał, chyba jednak pójdę po 1 trymestrze na L4 :)
No a ultradźwięki są też przy USG i mówiła mi, że jest wskazanie żeby nie robić więcej niż 2 USG na trymestr... Wasi też tak mówili?

Byłam w labie, oddałam krew do badań i jadę do pracy. Cały czas mam poczucie że mi "mokro". Straszne myśli mnie nachodzą. Wzięłam z labu ulotkę o badaniach materiału z poronienia. Tli się jednak cały czas we mnie nadzieja, że wszystko się dobrze ułoży. Brzuch boli że stresu 😥
Już bym chciała wyniki mieć 🥺
Trzymam kciuki. Bądź dobrej myśli. ❤️ kiedy teraz do lekarza ?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry