reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czerwcowe mamy 2026

zadzwoniła lekarka, że mam przyjechać jutro do szpitala, bo jej się jej nie podoba, że beta tak wysoka, a pęcherzyk tak malutki i na szpitalnym sprzęcie z innym lekarzem chcą obejrzeć jeszcze raz jajowody. (jestem po pozamacicznej)
Przepraszam, że się wtracę . Ale pęcherzyk w macicy był? Który masz tydzień ciąży i jak wysoka beta? I ile ten pęcherzyk miał? Masz zdjęcie USG ?

Edit doczytałam. Nie musi być to CP. Po prostu beta beta i jest jeszcze z dzisiaj za niska. Jutro pójdziesz to już pęcherzyk żółtkowy może być. Bo 5x5 mam to nie wygląda na pseudo pęcherzyk.

reklama
zadzwoniła lekarka, że mam przyjechać jutro do szpitala, bo jej się jej nie podoba, że beta tak wysoka, a pęcherzyk tak malutki i na szpitalnym sprzęcie z innym lekarzem chcą obejrzeć jeszcze raz jajowody. (jestem po pozamacicznej)
Ojej ściskam mocno bardzo współczuję i mam nadzieję że jednak będzie dobrze dobrze że tak się Tobą zaopiekowala

Tez mam ten zestaw leków, do udanego transferu mialam jeszcze robiony wlew z intralipidem, progesteron jak badałam 7 dpt mialam prawie 98 ng, encorton i acard mialam do każdego transferu i niestety branie sterydu dość mocno odbiło sie na mojej wadze. Mam wskazania immunologiczne, więc bez nich ani rusz. Na szczęście tym razem spełniły swoją rolę, więc przyjmę wszystko, byleby maleństwo bylo zdrowe i prawidlowo sie rozwijało.

Wasza droga tez byla bardzo ciężka, bardzo przykre jest to, ale widocznie taka była nasza droga. Ja się śmieję, że dzięki in vitro na przykład pozbyłam się mojej fobii związanej z pobieraniem krwi - jeszcze rok temu mdlałam po prawie każdym pobraniu, a teraz nie robi to na mnie żadnego wrażenia ;)
Dużo przeszłaś i jesteś dzielna bardzo ❤️tak, rozumiem też te problemy z wagą po leczeniu ważne jednak teraz. by się Maluszki się zdrowo rozwijały, to pokonamy kiedyś❤️ trzymam kciuki by już teraz i nas i u Was była nudna ciáża..i taka piękna, spokojna, ❤️

Przepraszam, że się wtracę . Ale pęcherzyk w macicy był? Który masz tydzień ciąży i jak wysoka beta? I ile ten pęcherzyk miał? Masz zdjęcie USG ?

Edit doczytałam. Nie musi być to CP. Po prostu beta beta i jest jeszcze z dzisiaj za niska. Jutro pójdziesz to już pęcherzyk żółtkowy może być. Bo 5x5 mam to nie wygląda na pseudo pęcherzyk.

Ojej ściskam mocno bardzo współczuję i mam nadzieję że jednak będzie dobrze dobrze że tak się Tobą zaopiekowala

dziękuję dziewczyny :*
kurczę, moja lekarka zna całą historię, jest perfekcjonistką i bardzo odpowiedzialnie podchodzi do moich ciąż - też myślę, że ona się chce po prostu upewnić na najlepszym sprzęcie czy to nie pseudopęcherzyk i obejrzeć te jajowody, ale nastraszyła mnie i to równo. przyrosty świetne, progesteron 29 bez leków. owulacja z drożnej strony. aż nie chce mi się wierzyć, że to mogłaby być pozamaciczna :(

dziękuję dziewczyny :*
kurczę, moja lekarka zna całą historię, jest perfekcjonistką i bardzo odpowiedzialnie podchodzi do moich ciąż - też myślę, że ona się chce po prostu upewnić na najlepszym sprzęcie czy to nie pseudopęcherzyk i obejrzeć te jajowody, ale nastraszyła mnie i to równo. przyrosty świetne, progesteron 29 bez leków. owulacja z drożnej strony. aż nie chce mi się wierzyć, że to mogłaby być pozamaciczna :(
Trzymaj się kochana. Dobrze, że lekarka trzyma rękę na pulsie i chce sprawdzić. Ostrożność nie oznacza, że dzieje się coś złego. Tylko mogę się domyślać jaki masz stres :( 🫂

@dorotary niesamowita droga za Wami.. musisz być mega silna psychicznie , niewiem czy ja bym
Tyle zniosła.. to maleństwo musi z Wami zostać, zasługujecie na to❤️

dopiero teraz zauważyłam jak zapytałaś o zdjęcie jakiej tragicznej jakości zdjęcie dostałam :o moja lekarka przyjmowała w innym gabinecie niż dawniej. możliwe że sprzęt tak kaprawy? czy po prostu pęcherzyk tak ekstremalnie mało widoczny?

mignęło mi zdjęcie 5mm pęcherzyka na innym wątku jakiejś dziewczyny i było super wyraźne.

Załączniki

• IMG_7599.jpeg
    IMG_7599.jpeg
    885,8 KB · Wyświetleń: 33
Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny. U mnie dziś 7+6, na usg połtorej tygodnia temu widzialam wykres bicia serduszka. Piersi tez juz mnie nie bolą, są tylko pełniejsze i twarde, brzuch tez już nie pobolewa, a mdłosci po dwoch tygodniach zniknely 2/3 dni temu i czuje się dobrze. Kolejne usg na ktorym zalożymy kartę ciąży za 9 dni. Czy to normalne, że w głowie tyle myśli czy wszytsko w porządku, bo ja czuje się w porzadku? Jedne objawy jakie mam to wzdęcia, kawa dalej nie smakuje jak powinna, i od 3 dni pojawił sie gęstrzy śluz. Stresuję się, w duchu licząc, że bedzie dobrze. Pozdrawiam Was wszytskie.

reklama
Witam, długo się nie odzywałam ale dużo się dzieję, zmęczenie mega mocne i osłabienie, ledwo żyje i codziennie robię sobie drzemki w dzień bo inaczej nie dałabym rady funkcjonować. A Wy dziewczyny jak się czujecie? No mdłości mam ale pomagają tabletki do ssania i miętówki i w miarę regularne posiłki.

Komuś nie wpisałam serduszka na pierwsze stronie, a już widział na USG, wszystkie wpisane w kalendarz ?

Do góry