reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Ja mam 33 lata i tez na pierwszej wizycie od razu dostalam skierowanie na prenatalne na NFZ.

Dziewczyny, które mają terminy na poczatku czerwca - jak wasze mdlosci?? Czy juz odpuszczają?? Ja 9+2 a od 2 tyg się męczę i mam wrażenie, że się tylko nasilają, zamiast odpuszczać. W sobotę muszę zrobić krzywą cukrową, ale już mi się wymiotować chce na samą myśl o tym.

Niestety nadal trwają dziś 13+3 wczoraj próbowałam odstawić tabletki na mdłości i zaczęłam od stopniowego zmniejszania ilości tabletek ale jak zeszłam do zera to była masakra 🤯🫣

reklama
Ja mam 33 lata i tez na pierwszej wizycie od razu dostalam skierowanie na prenatalne na NFZ.

Dziewczyny, które mają terminy na poczatku czerwca - jak wasze mdlosci?? Czy juz odpuszczają?? Ja 9+2 a od 2 tyg się męczę i mam wrażenie, że się tylko nasilają, zamiast odpuszczać. W sobotę muszę zrobić krzywą cukrową, ale już mi się wymiotować chce na samą myśl o tym.
Według om mam 9+5 i od ubiegłego piątku nie mam już mdłości. Więc to niestety kwestia indywidualna :c

Ja też noszę spodnie z H&M ciążowe z tym pasem miękkim na brzuch. Mam 3 pary jeszcze z poprzednich ciąż i już od dobrych 2-3 tygodni w nich chodzę, guziki w zwykłych się wbijały się w brzuch.
Z kolei nigdy nie chodziłam w legginsach. W ogóle ich nie posiadam, nawet w ciąży nie używałam. Głównie w jeansach śmigam na co dzień.
Brzuszek już widać, wyglądam na 4miesiąc a nie na trzeci. Jakoś mnie to nie wiem czemu krępuje...

Jutro mam badanie prenatalne, też trzymajcie kciuki. Od razu też dowiem się jak wyniki badań krwi.
Mnie ostatnio zaczepil obcy facet jak szlam do lidla z tekstem "ktory to miesiac bo wygladam na 6 🤭".
Powiem wam ze ogolnie ten rok nie oszczedza mnie i mojej rodziny jesli chodzi o choroby. Jak zaczelam chorowac w wigilie zeszlego roku tak co rusz cos lapiemy. Najgorszy byl luty jak zlapalismy grype. Najlatwiej przeszlam ja i najmlodsza corka. Srednia na antybiotyku bo poszlo na pluca. Maz przelezal ponad tydzien w lozku z mega wysoka tem- znalazlam jakis jego niedokonczony antybiotyk, wzial 2 dawki i w koncu zaczal zdrowiec. Najgorzej bylo z najstarsza. Po tyg grypy doszla do siebie ale po 4 dniach dostala mega wysokiej goraczki ktorej nie moglam zbic. O 22 wezwalismy pogotowie, zbadali i nie zabrali kazali czekac na kontakt z lekarzem na dyzuze. Po godzinie zadzwonila i stwierdzila ze to grypa i kazala isc rano do pediatry. Na 10 mielismy termin a o 9.30 wezwalismy pogotowie po raz kolejny. Miala mega niskie cisnienie, nie byla w stanie jesc bo wymiotowala, chodzic bo mdlala. Goroczka 40 stopni i mimo lekow nie do zbicia. Zabrali ja w ostatniej chwili odrazu na intensywna terapie. Rozwinal sie wstrzas septyczny, niewydolnosc serca, nerek i watroby oraz niewykryte zapalenie pluc. Spedzila 3 tyg na intensywnej z czego pierwsze 5 dni pod respiratorem. Niech ten rok sie juz konczy i przyszly byl dla nas laskawy.

Mnie ostatnio zaczepil obcy facet jak szlam do lidla z tekstem "ktory to miesiac bo wygladam na 6 🤭".
Powiem wam ze ogolnie ten rok nie oszczedza mnie i mojej rodziny jesli chodzi o choroby. Jak zaczelam chorowac w wigilie zeszlego roku tak co rusz cos lapiemy. Najgorszy byl luty jak zlapalismy grype. Najlatwiej przeszlam ja i najmlodsza corka. Srednia na antybiotyku bo poszlo na pluca. Maz przelezal ponad tydzien w lozku z mega wysoka tem- znalazlam jakis jego niedokonczony antybiotyk, wzial 2 dawki i w koncu zaczal zdrowiec. Najgorzej bylo z najstarsza. Po tyg grypy doszla do siebie ale po 4 dniach dostala mega wysokiej goraczki ktorej nie moglam zbic. O 22 wezwalismy pogotowie, zbadali i nie zabrali kazali czekac na kontakt z lekarzem na dyzuze. Po godzinie zadzwonila i stwierdzila ze to grypa i kazala isc rano do pediatry. Na 10 mielismy termin a o 9.30 wezwalismy pogotowie po raz kolejny. Miala mega niskie cisnienie, nie byla w stanie jesc bo wymiotowala, chodzic bo mdlala. Goroczka 40 stopni i mimo lekow nie do zbicia. Zabrali ja w ostatniej chwili odrazu na intensywna terapie. Rozwinal sie wstrzas septyczny, niewydolnosc serca, nerek i watroby oraz niewykryte zapalenie pluc. Spedzila 3 tyg na intensywnej z czego pierwsze 5 dni pod respiratorem. Niech ten rok sie juz konczy i przyszly byl dla nas laskawy.
straszne, nie ma nic gorszego niż choroba dziecka, a jeszcze TAKA :( musiałaś przeżyć koszmar. dużo zdrowia dla Was.
ja miałam jedną infekcję we wrześniu rok temu, która napędziła mi stracha. akurat po tym jak wróciłam z córką ze szpitalu. chwilę później ja już byłam w szpitalu z atypowym zapaleniem płuc, nie mogli dojść co to za bakteria, leczenie 3 tyg nie dawało nic, saturacja spadała, ja miałam trudność ze wstaniem z lozka, a moja dwulatka została w domu bez uprzedzenia, że mama gdzieś jedzie pierwszy raz bez niej. okropne potrafią być nawet takie niepozorne choroby.

a propos zrobiłam sobie na dziś teleporade, bo ta zaraza teraz jakaś średnia. takie dreszcze i ból kości, że spałam w nocy 2h, bo się nie dało. test combo negatyw, ale nie wiem czy nie za wcześnie 🫠 podwójna dawka paracetamolu trochę pomaga i zatrzymuje gorączkę

@Olcik1987 Nawet sobie nie chcę wyobrażać co przeżywałaś widząc tak chorą córkę na intensywnej terapii. Współczuję tych przeżyć.

Teraz zaczął się niestety na dobre sezon na chorowanie. U nas w okolicy grypa typu A. Ja się odpukać póki co trzymam, ale w pracy ostatnio już siedzę w maseczce, bo jednak jestem narażona na kontakt z ludźmi chorymi.

@Alia119 Spodnie mają już trochę lat, więc to nie będzie dokładnie ten model. Ale chodzi mi o tego typu spodnie z H&Ma .

spodniehm.png

Dziewczyny głupie pytanie, tyle ciąż za mna a nigdy takich spodni nie miałam.. po co jest ten materiałowy pas?? Wygodnie w tym jest? Ja zawsze biodrówki, nie lubię pępka mieć zakrytego spodniami.. czemu nie robią bez tego pasa?😅

Dziewczyny głupie pytanie, tyle ciąż za mna a nigdy takich spodni nie miałam.. po co jest ten materiałowy pas?? Wygodnie w tym jest? Ja zawsze biodrówki, nie lubię pępka mieć zakrytego spodniami.. czemu nie robią bez tego pasa?😅
Mi osobiście tak jest wygodniej ja lubię spodnie z wysokim stanem ale ogólnie hm ma też takie spodnie bez tego panelu materiałowego i wtedy zapina się je pod brzuchem

reklama
Ty jesteś taki szczuplaczek że nie dziwię się że całe życie biodrówki nosisz:D ja mam rozejście mięśni prostych brzucha po 1 ciazy i ten brzuch mam już tak rozlazły że tylko spodnie z wysokim stanem nosilam:D ten panel wygodny brzuch się w nim nie gniecie:D ale jak nosisz biodrówki i Ci wygodnie to nie musisz zmieniac:)

Do góry