Farsz do tarty na słono
Składniki:
pieczarki
żółty ser
papryka
cebula
jajko
przyprawy
Przygotowanie:
Pieczarki, cebulę i paprykę (czerwona będzie się ładnie komponować) pokroić w drobną kostkę, podsmażyć i potem dusić aż wszystko będzie miękkie. Farsz doprawić solą, pieprzem, jakimś ziołem (co kto lubi: oregano, majeranek, tymianek). Wymieszać z tartym żółtym serem i jajkiem i położyć na kruche ciasto.
Uwagi:
Nie podaję ilości składników, bo to zależy jakiej wielkości ma być tarta. Ja zazwyczaj daję w równych ilościach pieczarki i paprykę, sporo cebula, a ser i jajko, żeby się dobrze masa trzymała i łatwo kroiła.
Można dawać różne gatunki sera żółtego w zależzności, czy ktoś woli łagodniejsze, czy bardziej wyraziste serowe smaki.
Jeśli ktoś woli tartę z mięsem można dodać jeszcze mielone mięso.
Składniki:
pieczarki
żółty ser
papryka
cebula
jajko
przyprawy
Przygotowanie:
Pieczarki, cebulę i paprykę (czerwona będzie się ładnie komponować) pokroić w drobną kostkę, podsmażyć i potem dusić aż wszystko będzie miękkie. Farsz doprawić solą, pieprzem, jakimś ziołem (co kto lubi: oregano, majeranek, tymianek). Wymieszać z tartym żółtym serem i jajkiem i położyć na kruche ciasto.
Uwagi:
Nie podaję ilości składników, bo to zależy jakiej wielkości ma być tarta. Ja zazwyczaj daję w równych ilościach pieczarki i paprykę, sporo cebula, a ser i jajko, żeby się dobrze masa trzymała i łatwo kroiła.
Można dawać różne gatunki sera żółtego w zależzności, czy ktoś woli łagodniejsze, czy bardziej wyraziste serowe smaki.
Jeśli ktoś woli tartę z mięsem można dodać jeszcze mielone mięso.