reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Przezierność robi się około 12 tc , może badał tylko było ok i nic nie ,mówił ?
Ja w pierwszej ciąży też nie miałam badania na przezierność.

reklama
A ja jeszcze nic nieczuje choc to juz 18 tydzien :no: wiem, ze pewnie maluch wkoncu zacznie szalec niedajac mi spokoju, jednak jak narazie wyczekuje, oczekuje i jestem niespokojna z tego powodu :-(

Ja też zaczynam się niepokoić, bo ruchów nie czuję. Co prawda mam jeszcze czas, a i mój tłuszczyk pewnie trochę przeszkadza... mnie martwi też to, że wydaje mi się, że mój brzuszek jakby zmalał:-(

Mam właśnie zamiar się dokładnie teraz dopytać co i jak. Niby jest wszystko ok, ale nie dostałam jeszcze pełnej informacji co do zdrowia maluszka. Na ostatniej wizycie tylko była mowa o łożysku, że prawdopodobnie wytworzy się w dobrym miejscu. Ale zobaczę w poniedziałek. Tym razem nie odpuszczę;-)

A ja się zaczynam martwić czy mój lekarz prowadzący jest ok. W sumie byłam już na 3 wizytach. Na każdej mam robione krótkie USG. Pierwsze miałam w 6 tc, drugie w 9 tc, trzecie w 12 tc. A 7 stycznia będę miała uż 4 wizytę (początek 16tc), a maluszek tylko w 6tc został zmierzony (żeby określić wiek ciąży chyba) i tyle. Żadnych badań na przezierność karku ani nic i trochę się tym martwię. Pisałyście, że dokładne badania miałyście już w 12tc, a ja jeszcze nic :wściekła/y:
A najlepsze jest to, że chodzę prywatnie:szok:
cześć dziewczyny . Ja tak sobie myślę , że każdy lekarz wie co robić trzeba. każda z nas ma inną ciąże.inaczej przechodzi i to dlatego czasami robią dokładniejsze badania a czasami nie.W moim przypadku miałam problemy z ciążą od początku .W 7 tygodniu stwierdzono u mnie ciążę ,a najgorsze było to , że krwawiłam. Na początku chodziłam co 2 tygodnie do mojej giny i zawsze zaczynało się od usg ,aby sprawdzić czy serduszko bije i czy płud żywy.potem wizyty co 3 tygodni a teraz co 4 tygodnie.dopiero jak byłam w 12 tygodniu ciąży to moja gina badała mnie na fotelu i tez nie za każdym razem mnie teraz bada.Chciałam zwrócić uwage, że chodzę państwowo i też dość dobrze się mną zajmują. Niemartwcie się dziewczyny napewno wszystko będzie dobrze . najgorsze pierwsz tygodnie.pozdrawiam was serdecznie.

Ja za każdym razem mam USG, ginka sprawdza czy bije serduszko, za każdym razem badanie dopochwowe :no: okropieństwo. ale mam nadzieję, że już więcej nie będę miała:tak: teraz mam mieć tylko przez powłoki brzuszne.

reklama
ja chodzę raz w miesiącu - na każdą wizytę robię sobie badanie krwi i moczu; na każdej też lekarz mnie bada, a od 18 tygodnia słuchamy serca malucha; usg miałam 3 razy, ale te dwa pierwsze były dodatkowe ze względu na "komplikacje" - generalnie mój ginekolog robi 3 razy usg w czasie ciąży - w 12,20 i po 30 tyg. Jak dla mnie ok :-)

ja też zakupiłam pierwsze typowo ciązowe spodnie, w których chodzę ;-); kupiłam też wcześniej 3 pary na allegro, ale są rozciągnięte i muszę do nich "dorosnąć" w brzuchu ;-)

ale generalnie wszyscy łapią się za głowę i robią wielkie oczy jak im mówię,że jestem w piątym miesiącu ciąży :-) - póki co dalej wyglądam na duuuże wzdęcie :-D

Do góry