maajka
Czerwcowa mama 2008
Hej dziewczyny!:-)
Raz jeszcze dziekuje baaardzo za wszystkie zyczenia!:-)Baaardzo mi milo:-)
Juz nie pamietam co komu mialam odpisac.Napisze wiec tylko o szczepieniach-tutaj na szczescie szczepienia wszystkie sa za darmo,tylko na rote musialam wykupic.Pneumokoki i meningkoki sa w kalendarzu szczepien,wiec tez free-pneumo(7 serotypow) w 3.,5. i 13.miesiacu zycia dziecka,a meningkoki typu C w 16.miesiacu.
Raz jeszcze dziekuje baaardzo za wszystkie zyczenia!:-)Baaardzo mi milo:-)
Juz nie pamietam co komu mialam odpisac.Napisze wiec tylko o szczepieniach-tutaj na szczescie szczepienia wszystkie sa za darmo,tylko na rote musialam wykupic.Pneumokoki i meningkoki sa w kalendarzu szczepien,wiec tez free-pneumo(7 serotypow) w 3.,5. i 13.miesiacu zycia dziecka,a meningkoki typu C w 16.miesiacu.

Myślę, że sama to nie usiądzie jeszcze długo, bo nienawidzi leżeć na brzuszku i jeszcze się nawet nie obraca z pleców na brzuch ani odwrotnie - czyli powinnam ją cały czas trzymać na leżąco. Tylko jak to zrobić, jak Mała już zasmakowała nowej jakości życia w trybie siedzącym i nie chce słyszeć o leżeniu... Pokazywałam też lekarzowi, jak wstaje, gdy tylko poda jej się palce - i też mi się dostało, że tak nie wolno 
mama zawsze na mnie mówił kartoflana dziewczyna
jaj a od jjutra znów sama cały dzień z moim cudaczkiem... mała dzisiaj przesuwając się do tyłu zwiedziłą cały pokój, potem przedpokój, a następnie wlazła do siebie do pokoju i się brechtała
a zajęło jej to ze 2 minuty... bardzo lubi ciągać kable i otwierać szuflady, oj rośnie mi chyba agentka... po tatusiu
oj będe miala wesoło 

cóż ale my zawsze byliśmy daleko za..... a moja babcia prawie całą emeryturę wydaje na leki
poza tym gdyby państwo płaciło za siedzenie z dzieckiem w domu
słyszałam, że w Szwecji macierzyński trwa 3 lata i jest płatny
tam to są szczęśliwe mamy