reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witam :-)

Dalej to samo :dry: wczoraj napisałam prawie cały wstęp, dopisałam jeszcze w kilku miejscach i wena sie skończyła :baffled:

Mała przed chwilą otworzyła sobie szafę, wyciągnęła buty, co mąż do pieca chodzi i zaczęła się bawić... efekt taki, że wygląda jak górnik:sorry2::rofl2:
no ale coraz bliżej celu, oby tak dalej;-)
a z małą to oczów Tobie zabraknie wokół głowy:nerd::nerd:
wiem jak to było z moja starszą córka ;-);-)
a ja musze się pochwalić że byłam u fryzjera, jestem zrelaksowana,:-):-):-) tylko cena powaliła mnie z nóg :szok::szok::szok:
i na nowo ból żołądka:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
WSZUSTKIRGO NAJ NAJ NAJ DLA DOBRUSI, OLENKI I DOMISIA

reklama
Ja również dołaczam się do życzeń dla naszych kochanych 9ciomiesięczniaczków.

Bbakania, z ząbkami to w teorii jest tak, że najpierw jedynki, potem dwójki, czwórki, trójki i na końcu piątki. No i zazwyczaj wychodzą parami, tzn. jak sie pojawi jedna dolna dłójka, to dość szybko będzie druga dolna.
U mojego Wojciaszek nie było takiej kolejności na początku, bo najpier poszy jedynki, potem górna dwójka, potem dolna dówjka, a potam reszta jedynek i dwójek. Każde dziecko jest inne. :-)
Staś ma na razie "porządek" jedynki dolne i górne.

witam wieczorkiem!

Mała ładnie dzis usnęła, tylko raz do niej poszłam po 2 minutach, położyłam na boczek i zasnęła :tak: teraz na razie się tylko wierciła i nie wybudziła, więc jest ok;-) i dopóki nie załapie na dobre oco chodzi z tym samodzielnym spaniem, to nocka będzie po staremu, czyli z nami przy cycku :zawstydzona/y: a jak już w dzień ładnie będzie zasypiać, to zrobimy przeprowadzke do niej do pokoju i będzie spała sama w łóżeczku :tak:
dzisaj na drzemkach małej popisałam jeszcze pracę i po mału dochodzę do wniosku, że temat się wyczerpuje, więc chyba bliziutko do końca :-)
zmykam podczytac ine wątki i spać, więc spokojnej nocki Wam życzę :-)

Zuzkus ja długo zwlekałam, bo to ząbki, to dziwne płacze i marudzenie, ale stwierdziłam dość, ile można usypiać na siłę prawie, lulać przy cycu... dużo nerwów mnie to czasem kosztowało, a teraz jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że będą skutki. Dziś juz 2 dzień, niby za 5 dni powinno byc widać różnicę, oby ;-)

dobra zmykam :-D

Witam ja dzis pierwsza. I znowu 11 godzin spania bez jedzenia!!!!!! to juz trzecia nocka, oby mu tak zostało !!!!
Stasiu gratulujemy ząbka!!!

Pogoda tragedia. W Krakowie warstwa śniegu, idzie sie załamac. GDZIE TA WIOSNA????

Witam z samego rańca :tak: Jak na mnie o baaardzo nieprzyzwoitej porze :-D Moje dziecię bawi się w łóżeczku, po pierwszym śniadanku :tak: Dziś też spała od 20:30 do 7:30 :-) więc ja znów super wyspana :tak: U nas z pogodą dziś lepiej (chociaż wczoraj rano też było błękitne, bezchmurne niebo... a potem co? :baffled:) No mam nadzieję, że będzie ok i spacerek zaliczymy :tak:
Miłego dnia wszystkim!

Joasiek pewnie Dr Housa ogląda :-)
A pewnie że oglądała - obowiązkowo :tak: wtulona w mężusia... :zawstydzona/y:

Witam i ja!

Głuszku gratuluję przespanej nocki, wygląda na to, że Misiu na dobrej drodze do takiego ładnego spanka :tak:

A ja próbowałam z małą w nocy troche zawalczyć, ale męczyłam sie godzinę, mała niby łapała, ale zaraz sie budziła, gadała do siebie, a potem ryk i prawie na śpiąco wstawała, wzięłam ja na ręce, przytuliła się, pogłaskała po twarzy i usnęła :sorry2: odkłądałam ją z 7 razy, stałam przy łóżecku ponad godzinę, ale po północy odpuściłam, dałam małej cyca i pospałą ładnie do 4, a potem do 7 :tak: nawet sie dużo nie wierciła... no i nie wiem czy to przypadek, czy może jednak to efekt tego usypiania:confused: Zobaczymy, dziś 3 dzień usypiania... a najlepsze jest to że mała teraz po kaszce, obiadku, jeszcze ciągnie cyca i to długo, nie może sie oderwać (chyba wie, że potem nie będzie spania przy cycu, to korzysta ile sie da :-D)

U mnie dziś ładna pogoda sie zapowiada, więc może w końcu mały spacerek zaliczymy ;-)

miłego dnia

Cześć dziewczyny!

Witam prosto z pracy,bo ja tradycyjnie w biurze od 8.00 a na nogach od 6.00 hmmm nie licząc pobutki w nocy na karmienie o 0.30 no i godzinnej zabawy nocnej od 3-4.00:szok:a to razem z mężem bo dzielnie próbował małą nakarmić i uspać a skończyło się w naszym łóżku........
Jak ja marzę żeby moja córeczka w końcu przestała budzić się w nocy albo może zredukowała pobutki do jednej?!

Pozdrowionka i fajnego dnia chociaż trochę wiosennego życzę:-)
PS ja mimo niewyspania jestem baaaardzo szczęśliwa bo mąż zrobił niespodziankę i kupił nam dzisiaj w nocy bilety na U2:tak::-):-D

reklama
Hej Kobietki!:-)
Pyzaczku-troszke Ci zazdroszcze tego U2,fajnie masz:-)
Mata-gratuluje efektow ze spaniem u Dobrusi!Na razie tylko troche,ale niedlugo sie nauczy:-)I bedzie Ci troszke lzej.

Moja Maja wczoraj padla juz po 19.00 i spala pieknie do 7.00 rano.Raz sie przebudzila na podanie smoczka,przed polnoca i zasnela z powrotem.:-)
W dzien trzeba do niej troche wiecej cierpliwosci,zeby w koncu zasnela sama w lozeczku,mimo,ze jest spiaca.Teraz tez troche sie buntuje,a oczy jej leca.

Milego dnia kobietki!:-)

Do góry