reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Mata-ten sposob usypiania,o ktorym kiedys pisalam to sie nie sprawdzil niestety.Podzialala na nia drastyczna sytuacja,czyli 3 dni w zlobku,gdzie wyplakala sie za wszystkie czasy kiedy szlo o spanie :-:)-(No,ale efekt byl taki,ze w domu zaczela sama zasypiac bez wiekszych problemow-po prostu ja zostawiam z ulubionym liskiem (sama zaczelam go jej klasc,zeby nie czula sie samotnie w lozeczku i go pokochala;-)) i wychodze.
Sa zabawy,sa placze-czasem okazuje sie,ze przechodzi jej spiaczka i musze ja wyciagnac.Ale przewaznie troche ja przytule,ucaluje i klade z powrotem.I to moze sie powtarzac po 5 razy.A czasem,wieczorami najlatwiej,jest tak zmeczona,ze zaraz zasypia.

Ale powiem Ci szczerze,ze gdyby nie ten zlobek i to,ze ja tam nie mialam chwili,zeby do niej leciec-to nie wiem czy dalabym rade sluchac tego strasznego placzu.Tak wiec tym bardziej trzymam za Ciebie i Dobrusie kciuki!:-)

reklama
Hej :zawstydzona/y:

Ufff... co za dzień :baffled: W moją Olę coś wstąpiło, marudna na maksa :baffled: I płacz i płacz i płacz :baffled: Oooo właśnie się obudziła z płaczem :zawstydzona/y: M po nią poszedł... Dziś przechodziła sama siebie ze snem... od rana. Obudziła się o 7:30 i padła dopiero na spacerze przed 12, w domu ryk :sorry2: Teraz też padła przed 17 i pospała w wielkich bólach niecałą godzinkę, ale pewnie tylko dzięki temu że dałam jej viburcol... :zawstydzona/y:
Mam nadzieję, że szybko jej te zęby wyjdą :sorry2: bo wydaje mi się że to zęby - dryzie wszystko co popadnie i nie chce jeść :dry:

Bbakania - ciesz się mama jak się da!!!

DOCZEKAŁAM SIĘ DZISIAJ NAJPIEKNIEJSZEGO, NAJCUDOWNIEJSZEGO, NAJWSPANIALSZEGO SŁOWA NA ŚWIECIE:
13.gif
1.gif
13.gif
1.gif

No widzisz....Jasiowi było w gondoli ciasno, stąd te krzyki. Teraz w spacerówce świat jest inny i dużo ciekawszy. Miłych spacerków !!!;-):tak:
Gratuluję :-):-):-)

A jeśli chodzi o mój wózek to gdybym miała drugi raz kupować mój wybór byłby baaardziej przemyślany, "obmacany" itp.
Naciesz się mamą :tak:

A ja dzisiaj miałam tyle energii - mimo bólu głowy, że zrobiłam przemeblowanie w pokoju małego, wyczyściłam łazienkę i korytarz. Teraz padłam a Jasiek zalicza kolejna drzemkę. Dziadek bardzo mi pomógł. Nie mogłabym pozwolić sobie na takie sprzątanie gdyby nie zajął się wnukiem.
M jak zwykle w pracy a dzisiaj moja mama ma jakieś pożegnanie kolegi z pracy więc m robi za szofera - jak to pięknie ujął :rofl2: szofer teściowej :-D hihi
Jesli chodzi o usypianie maluszków to ja chyba tez muszę sie przemóc, kupić zatyczki do uszu i zacząć działac choć serce mi pęka jak widze te zapłakane oczy....

Bbakania grtuluję wyczekanych słów mama :-)

Aniknulka przygotuj sobie np. prasowanko w pokoju obok i zegarek. Krzywda Jasiowi się nie dzieje :tak: i zauważysz, że będzie inaczej płakać, ale spokornieje i zobaczy, że płaczem nic nie wskóra ;-) no i że to mama dyktuje warunki :tak:

ciekawe jak tam moja panna dzis będzie spała :dry: mam nadzieję, że w końcu zaskoczy... jutro tata będzie się sprawdzać w roli usypiania, bo ja sobie robie wychodne :rofl2:

miłego wieczorku:-)

Aniknulka przygotuj sobie np. prasowanko w pokoju obok i zegarek. Krzywda Jasiowi się nie dzieje :tak: i zauważysz, że będzie inaczej płakać, ale spokornieje i zobaczy, że płaczem nic nie wskóra ;-) no i że to mama dyktuje warunki :tak:
O tak ja doskonale rozróżniam Antosia płacz..ten chcę żebyś przyszła..to taki pisko - krzyk - płacz wymuszony....i wtedy gadam do niego że jestem itp itd..nigdy się nie dałam i chyba dlatego do żadnej z drzemek nie lulam Antosia. Jak coś zasypia sam lub noszony w chuście

Witam się wieczorem!

Mata, gratuluję sukcesów w usupianiu. Mam nadzieję, że będzie już coraz lepiej:tak:

Natalce gratulujemy ząbka! A dumnej mamie gratuluję usłyszenia wyczekiwanych słów:tak:

Aniknulka, super, że Jasiowi spodobała się spacerówka:tak:. U nas też tak było. Jak przesiedliśmy się do spacerówki, od razu spacery się wydłużyły:-)

Wczoraj dezynfekowali u nas na korytarzu zsyp na smieci. Jak maly poszedł spać, zrobiłam porządne wietrzenie mieszkania...no i na efekty nie trzeba było długo czekać:baffled: Dziś boli mnie gardło, głowa i ogólnie jestem rozbita. Mam nadzieję, że tylko na tym się skończy. Mały na szczęście był dziś grzeczny jak aniołek.
Jeszcze ja uaktualniam listę

Ząbków brak:

Zuzia
Jasio
Antoś
Maja (maajkowa)
Mateusz
Oleńka (joaśkowa)

1 ząbek:

2 ząbki:

Brunko
Mikołaj Joli