reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
:-)Ohoho ale praca wre:-):-):-).
Wpadłam na chwileczke,pozdrawiam koleżanki,całuje mocno dzidziulki nasze.
Ja pracuje jak szalona,i zmusili mnie w pracy do rozpoczecia szkoły-wiec totalnie nie mam czasu na przyjemnosci.Ale ciesze sie bo wszystko opłaca mi pracodawca,i kursy i dodatkowo profesjonalny angielski.

U mnie choinka ustrojona,kilkadziesiąt karteczek porozstawiane w całym domku-miły angielski zwyczaj. Na wigilie idziemy do przyjaciół,bedzie to polsko-słowacka wigilia.ja przygotuje pierogi,barszcz i sledzika,a kolezanka jakies niespodzianki rodem ze Słowacji.
Hmm troche dziwnie bo męza brat jest tutaj ale jak pytalismy jakie mają plany w swieta to nie wykazali ochoty na wigilie u nas.Powiedzieli ze spedzą ja sami w domu:baffled:.A teraz widze po minach ze jednak woleliby przyjsc do nas,ale cóz -za póżno.

Adasko -zębów brak,ale za to zasówa w chodziku po całym domku,mówi ładnie mama,robi tosi łapki i pokazuje jaki duuuuuuzi urosnie:-):-):-)

Gdybym nie dała rady wpasc przed swietami to

WSPANIAŁYCH,RODZINNYCH,POGODNYCH,ZDROWYCH,
SZCZĘŚLIWYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA DLA WSZYSTKICH.

Załączniki

• S5005544.jpg
    S5005544.jpg
    404,2 KB · Wyświetleń: 41
Ostatnia edycja:
Witam
gratulacje dla Maciusia i Mikolaja Nadii oraz Paulinki
Ja polatalam po sklepach,farsz na pierogi gotowy posprzatalam i tylko wieczorkiem kuchnie sprzatac dokoncze,Marysia w lezaczku ze mna gotuje,hihi:-D

Mi mała znow dała popalic i ... stało sie cos nieprawdopodobnego, w koncu przyszła @, rowno 6 miesiecy po porodzie:tak: Nigdy sie chyba jeszcze tak nie cieszyłam z @:-p Jutro z ranca musze ulepic pierogi, a pozniej znów bede z mała sie bawic, fajnie tak miec porobione na swieta wczensiej wszystko:tak:
lece mała utulić do snu:tak:

Gratulacje dla 6- i 7- miesiecznych dzieciaczkow!:-)

U nas nocka troche ciezka,bo Maja z trudem dala sie uspic o 0.30,po strasznych placzach-podejrzewam zabki,ale kto wie.....

Dzis dostalismy paczke od mojej rodzinki z Polski z prezentami,otworzylam juz 2-dostalam obiecany blender reczny z bajerami Bosscha:-)A Maja m.in.pierwsza szmaciana lalke:-)Ale sie na nia rzucila-bo miala doczepiona grzechotke:-)

Aniknulka-ja tez chce jutro zrobic juz pierogi i mam do Ciebie wstydliwe putanie niedoswiadczonej-mam wstawic ulepione,ale surowe pierogi do lodowki i ugotowac w Wigilie,czy juz podgotowac troche?

maajka, z tego co wiem (sama sie przekonałam) surowe pierogi sie posklejają..., chyba, ze jest full mąki:-p Ja zawsze posmażam na patelni... w ogole robie smazone pierogi, a część wkładam do piekarnika, a wigilie tylko podgrzewam w mikrofali:zawstydzona/y:

Aniknulka-ja tez chce jutro zrobic juz pierogi i mam do Ciebie wstydliwe putanie niedoswiadczonej-mam wstawic ulepione,ale surowe pierogi do lodowki i ugotowac w Wigilie,czy juz podgotowac troche?

Pierogi dobrze na chwilę zamoczyć we wrzątku - bo jak się surowe mrozi jest niebezpieczeństwo że popękają. Ale można partiami zamrażać- żeby nie były do siebie przytulone i potem do woreczka, następne zamrażać i do woreczka - zeby się nie skleiły

Hej dziewczyny!
Ja dziś dorabiałam pierogi :-D uznałam, że zawiozę do teściowej :tak:
Co do pierożków to ja zawsze od razu je gotuję w osolonej wodzie z odrobiną oleju :tak: potem 3 razy przekładam aż ostygną (nie sklejają się wtedy) a przed zamrożeniem jeszcze nacieram olejem :tak:

reklama
Witajcie mamusie :-)

Gratulacje dla Paulinki z zokazji pół roczku oraz z okazji 7 miesięcy wszystkiego naj dla Mikołaja, Nadii i Maciusia. No i Maciusiowi podwójne gratulutki bo jeszcze 6 ząbek :szok::szok::szok:

Jeśli chodzi o pierogi, to ponoć lepeij zamrażać surowe (teraz dokładnie nie pamiętam, ale gdzies czytałam, że to zdrowsze :nerd:). Ja mam w lodówce taką półkę-tackę do szybkiego zamrażania. Wyciągam ja sobie, kładę pierogi/kluski itp. przez noc mi się ładnie pomrozi i przekładam do woreczków :tak:

Dobrusia dała mi dzisiaj w końcu pos[ać, ale nie wiem jak dzisiaj będzie bo już 3 pobudki zaliczone :dry: no i mam dylemat czy jechać z małą jutro do lekarza... ma katar, siedzi to cholerstwo w zatokach, bo fridą nie można wyciągnąć nic, a ciągle furkocze w nosie... a jak juz uda mi sie odetkać porządnie, to wyciągam żółtawe i gęste glutki...

Do tego nie będziemy mieć choinki w tym roku tylko stroik, bo po świętach mąż zapowiedział poprawienie paneli w pokoju ( po ponad pół roku trzeszcząco-pływającej podłogi :baffled:) a wszytsko przez to, że wjechałam mu na ambicję :-p czasami trzeba :-D:-D:-D

miłej nocki (nie piszę spokojnych snów, bo pewnie praca wre ;-))

Do góry