reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

po kawce mogę iść spać, m.in. dlatego odpada (nawet jak nie byłam w ciąży); wypróbuję wasze sposoby, może się uda :-D a jasno za oknem nic nie daje, i tak zasypiam (a może to po prostu tak ciekawa literatura;-) :szok: )

reklama
Jestem już po wizycie i wiemy że na 100% będzie dziewczynka, czyli tak jak przeczuwałam. Bardzo sie cieszymy jest zdrowa, ale niestety taka gapa ze mnie, że zapomniałam upomnieć się o zdjęcie USG (żeby wydrukował), tak mnie zagadał lekarz. Mam anemię i od razu dostałam od lekarza żelazo w kropelkach. Poza tym wszystko jest ok :-).

Kotek ja jestem farmaceuta i juz Ci wyzej napisalam dawkowanie kwasu foliowego. Mysle ze sie pomylilas bo 10 milig to 10 000 mikrog, a dawka dla kobiety w ciazy wynosi 800 mikrog, a w pozniejszym etapie 400 mikrog. I to nie jest kwestia lekarza i innej szkoly :-) . Trzymam kciuki zeby dzidzia sie nie odwrocila i ujawnila co tam ma:tak: A propos szkoly 33 na oksywiu-nie jestem z rocznika 82 tylko troche pozniejszego ale moze i tak znamy sie z widzenia:-)

Iza to ja już nie wiem ile tego kwasu biorę:no: ? To może skrót mg oznacza mikrogramy a nie miligramy? W kazdym razie mówiłam o tym właśnie lekarzowi i powiedział że jest ok mam nadal tyle brać;-) .
A jeżeli się nie znałyśmy to znamy sie teraz też fajnie:-D .

kotek to super, że zdrowa :) szkoda że cię anemia dopadła :( wracaj szybciutko do zdrówka!!!
a ja wracam do nauki :baffled:

Kotek-gratulacje!!!! A masz juz imie? Przepraszam ze sie tak wymadrzam o tych lekach, chcialam tylko pomoc:-) Mam nadzieje ze nie zezloscisz sie jak jeszcze dopisze, zeby zelazo przyjmowac bez obecnosci wapnia(mleko, sery), bo sie nie wchlonie :happy: A z tym kwasem-skoro lekarz tak zalecil to znaczy ze lepiej sie zastosowac, w koncu on Cie badal a nie ja:-)

Kotek moje gratulacje:-)

mam w domu pharmindex stomatologiczny to jakby co sluze pomocą w jakis lekach

Sorga dam znac jutro co do mieszanki Parmy bo sama sie nie wypowiem,chociaz poszukam w ksiązce do chorób blony sluzowek moze tam bedzie buziaczki

Dziękuję wam dziewczynki, Izka pewnie że się nie zezłoszczę z pokorą przyjmę wszystkie rady :-), mam żelazo pić razem z sokiem pomarańczowym bo właśnie lepiej się wchłania podobno.

Mój lekarz to w ogóle jeśli chodzi o tzw. dodatki do diety to jest dzikus.
Kazał mi jeść folik. Raz dziennie. I tyle.
Jak pytałam o witaminki to mi powiedział żebym na targ sobie poszła po witaminki a przy moich wynikach to w ogóle bezsensu.

Ale jako że trochę marudziłam to mi pozwolił brać jakiś wybrany, byle nie za często. I jem feminatal. Ma 0,8 kwasu foliowego więc jak to łykam to nie biorę foliku. No i jak mi się przypomni to magne B6 biorę bo ja zawsze miałam problem z niedoborem magnezu.

reklama
Cześć dziewczyny, jestem nowa na forum - tzn.jeszcze sie nie wypowiadalam, choc czytuje od dłuższego czasu.
To moja druga ciąża, mam juz prawie 4-letnia córę (Ada), teraz też podobno ma byc córka (chyba Karolina).
A'propos dziąseł i ich zapaleń - ja też miałam problemy w 1-szej ciąży i w drugiej też mam, a moja dentystka poleciła mi płyn do płukania jamy ustnej Corsodyl - jest ok, dziąsła krwawią mi znacznie mniej. Używam też pasty Meridol teraz, a wczesniej Lacalut.
A odnosnie rozstepów - mi zrobiły się w 1-szej ciąży tam, gdzie rzadko smarowałam (fissan'em), na brzuchu i cycach nie mam wcale, a tam smarowałam reguarnie :)
Jeszcze raz witam wszystkie czerwcówy. Z pierwszą córką miałam dokładnie tez sam termin - 7 czerwiec, ale nie dotrwałam - urodziłam 30-go maja :) Ciekawe, jak będzie teraz.

Pozdrawiam, Monika

Do góry