reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

cześć laski!
melduję, że przyjechała moja mama i mogę mieć teraz mniej czasu na neta. dorotko dziękuję za eska (niestety nie słyszałam):no: przeczytałam o północy i nie chciałam tak późno odpisywać. po wizycie u gina: rozwarcie na 2 palce, zafundował mi mały masażyk (ałaaa i do dzisiaj plamienie) i powiedział, że do 6go nie powinnam donosić (ponoć fizycznie niemożliwe). no i dobrze:tak:
pozdrowionka od Pyci:-D

Kachasku 2 palce to 4cm - to ty już jesteś w połowie rodzenia ;-) Z takim rozwarciem to pewnie poród pójdzie gładziutko :tak: Trzymam kciuki by tak było!

reklama
Kachasek no to zdecydowanie prowadzisz!
A po co on Ci ten masaż zafundował? I o co chodzi? Bo jedyny masaż szyjki macicy o jakim słyszałam jest wykonywany ew. podczas porodu w celu zwiększenia rozwarcia :eek:

Kachasek no to zdecydowanie prowadzisz!
A po co on Ci ten masaż zafundował? I o co chodzi? Bo jedyny masaż szyjki macicy o jakim słyszałam jest wykonywany ew. podczas porodu w celu zwiększenia rozwarcia :eek:
Esiu on mi nie powiedział co robi, ale tak czułam i się troszkę bawił w jakieś ugniatanie szyjki (bolesne na dodatek), a śmiał się, że nie chce mnie już więcej widzieć i dlatego chwilkę muszę pocierpieć;-)

No dziewczynki ... oto co wiem na temat herbatki z lisci malin - ojoj nie straszcie ze bardzo przyspiesza...zaraz ide szperac na necie o wiecej info;
porod

zalewam liscie - naprawde dobre - mozna dodac miodu...

yoyo, zgodnie z zapewnieniami mechnika, lafirynada jedzi i dowiozła mni na ktg które jest BARDZO ŁADNE , znaczy tetno płodu około 140 i 2 ładne skurczyki i jeden malutki przez 30 minut. Badania mi nie zrobiła a KTG kazała powtórzyć- czyli chyba jeszce nie rodzimy ale macica się ładnie przygotowuje.
W ramach pomocy dla mojej macicy udałam sie do koleznaki i na zakupy- zakupy w ramach zemsty na lafiryndzie, na nia tyle poszło to i na mnie można!!!, mam piżamke -słodziutka, bluzke kopertowa do karmienia ( z wyprzedazy - 20PLN) i śmietnik na pieluchy do Eryka pokoju :p
I jestem zadowolniona:-):-D:-)
Buziakuje i witam Czerwcówy Kochane;-)

yoyo, zgodnie z zapewnieniami mechnika, lafirynada jedzi i dowiozła mni na ktg które jest BARDZO ŁADNE , znaczy tetno płodu około 140 i 2 ładne skurczyki i jeden malutki przez 30 minut. Badania mi nie zrobiła a KTG kazała powtórzyć- czyli chyba jeszce nie rodzimy ale macica się ładnie przygotowuje.
W ramach pomocy dla mojej macicy udałam sie do koleznaki i na zakupy- zakupy w ramach zemsty na lafiryndzie, na nia tyle poszło to i na mnie można!!!, mam piżamke -słodziutka, bluzke kopertowa do karmienia ( z wyprzedazy - 20PLN) i śmietnik na pieluchy do Eryka pokoju :p
I jestem zadowolniona:-):-D:-)
Buziakuje i witam Czerwcówy Kochane;-)

Sorga strasznie sie ciesze
a ja zmykam do pracki
do wieczora dziewczyny:-D:-D:-D

reklama
Sorga no to ładny wynik :-)
A kosz kupiłaś z tych zgniatających pieluchy, czy taki zwykły?

Mózg mi się lasuje od upału...

Do góry