reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
Zmieniłam też troszkę tabeleczkę z nami. Mam nadzieję że się Wam spodoba :-)

Wiecie, mam ostatnio schizę. Całą ciążę prowadziłam wywiad co trzeba a co nie trzeba w ciąży. Badania, przygotowania, itd. itp. Ostatnio odkryłam że moje rozeznanie kończy się na momencie porodu. A potem.... czarna dziura. Wątpie żebym po porodzie miała czas na jakieś specjalne poszukiwania, a nawet nie wiem co powinnam szukać. Tylko coś tam nieśmiało przeczytałam o szczepionkach. Nawet nie wiem jakie badania po porodzie dzidziuś powinien mieć zrobione. Pediatra na pewno coś tam powie. Ale wiecie jak to z lekarzami - mam zasadę ograniczonego zaufania. Jak to jest u Was? Ja jedyna jestem taki borok?

Witaj w klubie :baffled:
Ja teraz jestem tak zajęta kończeniem mieszkania i rychłą przeprowadzką, że już zupełnie niczego nie szukam... Troszkę egoistycznie - ale mam nadzieję, że skoro mam rodzić prawie na końcu (przynajmniej teoretycznie) to z tego forum dowiem się potrzebnych rzeczy :zawstydzona/y:

Mam pilne pytanie do uzytkowniczek laktatora baby ono - czy gotowalyscie wszystko lacznie z uszczelka i ta gumowa gruszka:zawstydzona/y::confused: Bo boje sie, ze cos rozpuszcze...:zawstydzona/y:

Dziewczyny nie ma się co przejmować - będziemy sięgać po potrzebne informacje na bieżąco, coś pediatra podpowie gdzieś się o czymś usłyszy lub zobaczy i wtedy szukamy w innych źródłach i się upewniamy... :tak:
Ja sobie kupiłam książkę "Pierwszy rok życia dziecka" - przeczytałam info o przygotowaniu domu, pokoju, o karmieniu, diecie kobiety karmiącej, pielęgnacji noworodka, pierwszym miesiącu życia i udzielaniu pierwszej pomocy niemowlakom i dałam sobie spokój na razie. Tylko się stresują tym nawałem informacji a i tak mi się już wszystko miesza.:dry::sick:

hej, nie dam rady teraz nadrabiać tego, co wytworzyłyście przez ten tydzień, ale widzę, że zaczynamy się rozsypywać:-) ja nadal w dwupaku, choć wiele się dzieje. m.in. jutro mam pogrzeb babci:sick:. brat powiedział, że znając życie zacznę rodzić na pogrzebie. troszkę się tego obawiam, ale co ma być to będzie. 3majcie kciuki, żeby było wszystko dobrze
przesyłam pozdrowionka i buziaki

hej, nie dam rady teraz nadrabiać tego, co wytworzyłyście przez ten tydzień, ale widzę, że zaczynamy się rozsypywać:-) ja nadal w dwupaku, choć wiele się dzieje. m.in. jutro mam pogrzeb babci:sick:. brat powiedział, że znając życie zacznę rodzić na pogrzebie. troszkę się tego obawiam, ale co ma być to będzie. 3majcie kciuki, żeby było wszystko dobrze
przesyłam pozdrowionka i buziaki

Kachasku trzymaj sie kochana
i przyjmij moje kondolencje

reklama
Kachasku - wyrazy współczucia z powodu babci. Trzymaj się jutro! Dzielna z ciebie kobietka i wierzę że urodzisz wtedy kiedy przyjdzie twoja pora :tak:

Efilo, Esia
- najważniejsze za wami, a na czytanie przyjdzie jeszcze czas. Serio mówię, że nie warto się stresować przed porodem tym natłokiem informacji.

Do góry