Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Dziewczyny - moze wiecie jak powinnam sie zachowac...Michalinka od kilku dni zaczela mi siadac, tzn. nie sama oczywisie ale jak ja trzymam na kolanach oparta o swoja klatke to ona robi normalny siad i nie chce inaczej...i boje sie ze to za wczesnie i nie wiem czy jej pozwalac czy nie (jak probuje zabronic to jest wielki ryk). Swoja droga to teraz strasznie musze uwazac bo jak mi pierwszy raz tak usiadla to zupelnie z zaskoczenia i malo brakowalo a by fiknela do przodu..czy Wasze maluchy tez juz robia takie siady na kolanach?![]()
i zazwyczaj jak robi takie szopki po jedzeniu to wtedy dużo zwraca . Jak próbuję interweniować- to ryk.Kiedy już się podniesie to siedzi sobie normalnie, zadowolony, oczywiście trzymam go, bo się na boki kiwa. A ja mam stracha żebyśmy mu jakiejś krzywdy nie zrobili, mam na myśli kręgosłupek.Fantazja Piotruś też tak robiWprawdzie nie ma szans, żeby sam usiedział (kiwa się na boki i do przodu) ale strasznie to lubi i stara się - no a ja staram się mu nie pozwalać...

moja siostra zasypiała w ten sposób przez wiele lat. U nas się to nazywało że przed snem musi się "podłączyć". W późniejszych latach, przy braku pieluchy mógł to być kocyk lub nawet róg poszwy od kołdry.

agik ja męczę mojego męża, żeby wykąpał chociaż raz małego, a on nie, bo się boi. tak więc, jak nie mam siły (albo ochoty) albo tak jak teraz nie dam rady stać z nim za bardzo, to "obmywam" go chusteczkami, cycek i próba usypiania (nie ma dla niego znaczenia większego, czy jest po kąpaniu czy nie, chociaż po kąpaniu chyba faktycznie lepiej, a przynajmniej po kąpaniu jest bardziej głodny;-))A ja kąpię Wojtucha sama. Tzn. z gąbką. Bo od kiedy tatuś był chory i nie chciał się nad dzieckiem nad wanienką nachylać, to kąpałam w gąbce i tak już zostało i świetnie sobie sama radzę. A tatuś zadowolonyZazwyczaj kąpie go codziennie, ale tak średnio raz w tyg. robię mu dzień dziecka i idzie spać brudasiński. Chociaż wtedy faktycznie gorzej zasypia.
![]()
pewnie, i też nie wiem, czy bronić, czy nieDziewczyny - moze wiecie jak powinnam sie zachowac...Michalinka od kilku dni zaczela mi siadac, tzn. nie sama oczywisie ale jak ja trzymam na kolanach oparta o swoja klatke to ona robi normalny siad i nie chce inaczej...i boje sie ze to za wczesnie i nie wiem czy jej pozwalac czy nie (jak probuje zabronic to jest wielki ryk). Swoja droga to teraz strasznie musze uwazac bo jak mi pierwszy raz tak usiadla to zupelnie z zaskoczenia i malo brakowalo a by fiknela do przodu..czy Wasze maluchy tez juz robia takie siady na kolanach?![]()

a Michał nie chce nic trzymaćU nas różnie z tym zasypianiem.
W dzien smok obowiązkowo. A w nocy całkowicie zbędny.
Za to pieluszka niezbędna do trzymania w garści bo jak nie - to nie wiadomo co z rękami zrobić![]()
pielucha jest ok, ale do zabawy