reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Mam pytanko...po cesarskim cieciu ile trzeba odczekac aby sie starac o nastepnego dzidziusia?
Slyszalam ze rok,a jakby sie wczesniej dzidzia zalegla? Czy bedzie to niebezpieczne dla mamy?Mowie tu o okresie 5 mcy po cesarce.

No ja też po cesarce i też się zastanawiam, bo często nam się zdarzają "chwile zapomnienia" ;-):zawstydzona/y: Tzn. mąż się zapomina, bo się w nim instynkt rodzicielski obudził, chyba by już chciał siostrzyczkę dla Wojtusia :eek:
Ja również słyszałam, że rok trzeba się wstrzymać, żeby pocięta macica wytrzymała.
Olla czyżby coś??? ;-)

reklama
Sto lat dla dużej Karolinki
Ja też jestem po cesarce i dlatego zdecydowałam się na wkładkę, żeby się nie stresować:tak: Po cesarce o kolejną ciążę mozna się starać po roku, a najlepiej żeby odczekać 2 lata. Wczesniej może się po prostu rozejść szew na rosnącej macicy :-( Co nie znaczy, że musi i wszytsko może byc dobrze :tak:

Dzięki Iszatr,
a jeśli mogę zapytać - jaką masz wkładkę?
Ja próbuję się zdecydować na coś innego niż pigułki. Mój gin polecił mi mirenę, ale ona jest dość droga. I teraz nie wiem, co robić.:confused:

Dzieki kochane!
Aaaaa tak z ciekawosci pytam:zawstydzona/y::-p;-)(mam malego stresa...ale moze to opoznienie przez karmianie piersia):baffled:

Najlepszego dla Dzisiejszych Świętujących!!! :rofl2:

Jejku, Olla no to oby to było przez karmienie (no, chyba że jednak byście już chcieli ;-)).
U mnie póki co problemu nie ma, bo @ wciąż nie dostałam :-D
Ale tak jakoś coraz częściej zaczynam myśleć... :zawstydzona/y:

Franio dziękuje za życzenia :-)
Monika777 ja mam zwykłą wkładkę za 400zł, ponieważ nie mogę hormonów, jakie zawiera Mirena. Jak na razie jestem zadowolona, żadnych plamień ani odczuć dyskomfortu.

Spóźnione uściski jubileuszowe dla Laury, Amelii i Piotrusia oraz dla dzisiejszych dostojnych jubilatów - Karoliny i Frania :-):-):-)

reklama
Do góry