reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Pycia, powodzenia u okulisty :tak:
A co się dzieje z oczkami Dawidka, że jeździcie? Sorki, może pisałaś, ale ja nie pamiętam (od 3 dni wsuwam lecytynę, to może pamięć mi się poprawi, o ile macica w czasie ciąży nie pochłonęła mi tej części mózgu :-D:-D:-D:-D:-D:-D)

A z tymi plażami to masz rację - przypomniałam sobie teraz, że znajomi mówili, że przy hotelu plaża była "odkamieniona" :-)

reklama
On leżał po porodzie w inkubatorze pod tlenem i dlatego jest pod scisla kontrola okulistyczna, i bylismy juz u kilku okulistow i w katowicach powiedzieli ze ma widoczne nerwy ale to zniknie, w Lubinie powiedzieli ze ma jakas (plamke, blizne) nie byli w stanie do konca sprecyzowac co to jest na obwodzie siatkówki a w legnicy lekarz podejzewal retinopatie ale to lekarze z Katowic i z lubin wykluczyli.

Pycia i ja też kciukasy zaciskam...napewno wszystko będzie już dobrze z oczkami.
Isia, tak Jakubek poszedł w tatusia więc od maleńkiego wie co z czym się jada...hmmm chociaż nie do końca :) bo jadł dosłownie moją bieliznę hihihi A do morza mamy blisko...i bardzo się cieszę z tego powodu :)
Mały spi mi już dwie godzinki...zaraz będzie pobudka zapewne :)

Składamy najlepsze życzenia dla 7-o i 8-o miesięczniaków:-).

Dzięki Kotek :-):-) Mam nadzieję, że tym razem te trzy koszmarne literki: m, g i r przestaną mi sen z oczu spędzać...
A tak co do tych twardych kupek to pewnie przez to, że kaszka czekoladowa? Bo czekolada powoduje zatwardzenia z tego co wiem:confused: Swoją drogą...u nas chyba te kaszki o smaku czekoladowym są dopiero od 10 czy nawet więcej m-ca życia:nerd:
A mi się też w głowie kręci po lampce szampana chociażby... Ekonomiczne się zrobiłyśmy po prostu, nie ma tego złego :-D:-D

Kotku
też jestem za tym że to od czekolady a nie kaszki. Spróbuj inny smak.
Dzięki dziewczyny, już nieaktualne:-D. Wczoraj wieczorem i dzis rano znowu rzadkie i ogromne kupki, więc wczorajsza to tylko jednorazowy wyskok. A kaszkę czekoladową kupiłam właśnie żeby kupki nie były aż tak rzadkie jak są teraz, ale jak widać niewiele to dało (tutaj są one od 6-go miesiąca).

Martaja, głupio mi się zrobiło przez to że nie lubię Mazur.:zawstydzona/y::sorry2: Wybacz, plz.... Ale gór też nie lubię.:-D Ja jestem człowiek nizin i najbardziej lubię morze. Może dlatego, że w jeziorach jakoś nie lubię się kąpać, bo tam kupa roślin i zawsze coś mnie za nogi łapie. Bleeee.:-D.

Ja mam tak samo morze i tylko morze. Za to mąż uwielbia góry i nie możemy się nigdy zgodzić w kwestii wyjazdu. W tym roku chyba stanie jednak na górach myślimy o okolicach Wałbrzycha (Kachasku jakby co to wpadniemy;-):cool2:) czyli Kudowa Zdrój, Duszniki itp (byle nie zatłoczone Zakopane:baffled:).
Dzagud gratuluję wyjazdu i na Twoim miejscu tez nie mogłabym się juz doczekać. Dobrze że napisałaś o tych rezerwacjach i ja muszę powoli zrobić rozeznanie.

Pyciu my również trzymamy kciuki za oczka Dawidka:tak:.
Gingeros;-).

A czy brałaś Stasia na rece, tzn czy wyciągałaś go z łóżeczka?

nie, no czasami jak już była mega histeria, to brałam:zawstydzona/y:, bałam się, że sąsiedzi wezwą policje:-D

dzagud, yupiiiiii dla Ciebie z okazji zaplanowanego urlopu:tak::tak::tak:

monika, esia dzięki za gratulacje odnośnie nocek, obawiam się tylko, że mój mały spryciulek chce uśpić moją czujność i czeka aż wyrzucę esiowe metody do kosza i zacznie od nowa szaleć:-D

esia, nie wiem czy Twój Styl podobał sie Staskowi, ale napewno mu smakował;-)

isia jak czuje się nasz imiennik????

pycia trzymamy kciuki:tak:

wszystkiego naj dla 7 i 8 miesięczniaków

jeszcze coś:-D

martaja druga połowa maja nie jest wcale taka zła, o ile mnie pamięć nie myli od kilku lat pogoda jest w tym czasie bardzo dobra.

znając moje szczęście to u nas przez tydzień będziemy w pokoju siedzieć albo starać się wystać na plaży 5 minut na wietrze obserwując sztorm na morzu :-D:-D

o widzę, że mamy tak samo:tak:
Dajcie mi lepiej znać kiedy i dokąd jedziecie, żebym przypadkiem nie wybrała się tam z mężem:-D
My nawet jak byliśmy w miejscu, gdzie nie padało od miesięcy, a słońce jest non stop przez cały rok, mieliśmy sztorm i ulewę:-p
zawsze współczujemy tym ludziom, którzy z nami podróżują:sorry2:

reklama
Dzięki Toska.
Spróbowałam tej nocy przy pierwszej pobudce zamiast cyca podac herbatkę. Zrobiłam setke i wszystko wypiła. Tyle ze musiałam wziąc na rece. Jak odłożyłam do łóżeczka to nie płakała i zasnęła po 10min stękania.
A potem standardowo pobudki co 1,5-3 godz.
Czy za każdym razem mam ją oszukiwać herbatka (woda)?
A skoro wypiła az setkę to moze spragniona była?

Do góry