Jolka, superowo, nasze dzieci by się wreszcie poznały;-).
Szukałam miejsca w Chłapowie, bo tam byłam, znam okolice i wiem że to super miejscowość dla rodzin z dziećmi. Blisko Władka i różnych atrakcji, ale z drugiej strony na tyle daleko że nie dochodza odgłosy dyskotek i innych imprez. Wcześniej byłam w innym miejscu (zresztą bardzo niedaleko tego pensjonatu), ale jak tam zadzwoniłam, to dowiedziałam się że mimo że mają trochę mniejszą cenę (40zł za osobę), to za Weronikę bym musiała płacić 75% a za Magdę 50%, a nie oferują nic w zamian - tak naprawdę Magda musiałaby spać albo z nami (awykonalne, bo ona tego nie uznaje), albo w wózku

. Uważam że to przegięcie i trochę się wkurzyłam i zaczęłam grzebać dalej. No i znalazłam ten pensjonacik. Zadzwoniłam, pogadałam z właścicielką - przemiłą młodą dziewczyną. Początkowo trochę się jeszcze wahaliśmy, bo mieliśmy na oku jeszcze jedno miejsce - bardzo podobnego do tego, ale jeszcze z dodatkowym atrakcjami dla starszych dzieci, ale niestety na jego niekorzyść przemówiło położenie. To z kolei było przy samym wąwozie, przez który jest przejście nad morze, a raczej cienko to widzę z wózkiem. Tak więc po krótkiej naradzie z Mężem podjęliśmy decyzję i mam nadzieję że się nie zawiodę.
Nie znam niestety osobiście nikogo kto by tam był, ale na stronie Chłapowa, gdzie znalazłam to miejsce były opinie ludzi, którzy tam byli. No i wypowiedzi były bardzo entuzjastyczne - zresztą same zobaczcie.
Kwatera prywatna Villa Altair Chłapowo. Nad morzem kwatery prywatne Chłapowo nad morzem