w tym tygodniu idę z Małym napewno do przychodni oddać mocz na posiew i postanowiłam wtedy zajrzeć do lekarza aby spytac czy nie trzeba czasem jakiegos przeswietlenia zrobic dla pewnosci. Mam nadzieje ze nie uznacie mnie za wyrodna matke ze od razu nie pobiegłam na pogotowie, ale jakos mam uraz do ostrego dyzuru,
pierwszy raz jak jeszcze bylam w ciazy i mialam straszne bole w krzyzu i w okoloci splotu slonecznego, bylo mi bradzo ciezko oddychac, pojechalam na pogotowie zrobili usg brzuszka i stwierdzili ze wszystko ok, drugi raz sytuacja sie powtorzyla i rowniez ruszylam na pogotowie tylko do innego szpitala tam nakrzyczeli na mnie ze co ja sobie myslalam ze w ciazy bedzie tak kolorowo ii ze to normalne ze boli...., w czerwcu ponownie zlapal mnei bol i wtedy nie obylo sie bez szpitala znowu tylko tym razme mnie zatrzymali i okazalo sie ze mam ostre zapalenie trzustki ale juz w takim stopniu ze ciezko bylo mi sie samej poruszac z bolu, wiec pozostawie to bez komentarza
Drugi raz kiedy sie tez bardzo wkurzylam na lekarzy to juz byla sytuacja z Filipem, mial wtedy dwa miesiace, wyszly mu wyniki z moczu ze ma bardzo duzo bakterii e-coli, zglosilam sie do szpitala a tam lekarz mi powiedzial ze przy takim stezeniu to pewnie to sepsa, o litosci co ja wtedy przzylam. ale nic sobie z tego nie zrobil, powiedzial ze nie ma miejsc w szpitalu i zebym powtorzyla badanie moczu i sie wtedy zglosila. oczywiscie bylam jeszcze na tyle przytomna ze zglosilam sie do innego szpitala jeszcze tego samego dnia i tam mi powiedzieli ze dziecko ma bardzo waskie ujscie moczu (w przyszlosci straszyli mnie stulejka) i ze baktereie sie tam nagromadzily i zrobia ponownie badanie moczu, ale najpierw dokladnie oczyszcza siusiaka. (ja nigdy nie odciagala mu wczeesniej napletkla bo czytalam ze nie powinno sie tego robic). wyniki wyszly o polowe mniejsze, czyli w normie. nie wiem czy akurat trafialam na takich lekarzy czy po prostu polska sluzba zdrowia schodzi na psy...
dlatego mam uraz i jakos staram sie ich unikac, a bynajmniej tych na ostrym dyzurze, bo jak nie bylo wiekszych dolegliwosci to wymyslili sepse, a jak ja bylam chora powaznie to sie mna nie zajeli wcale.
Przepraszam za taka ilosc tekstu ale musialam na nich ponarzekac.
dziekuje za wsparcie