reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Cześć Dziewczyny!
Weekend miałam wyjazdowy i nie dam nadrobić waszychpotężnych rozpisek:-)

Wstałam dzisiaj lewą noga, zamartwiam się czy z moim Łukaszkiem wszystko jest dobrze, na szczęście dzisiaj wizyta o 16:20. Oby lekarz miał dobre wiadomości.

Zdec- serdecznie gratuluję udanej obrony

koriander- życzę wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek a przede wszystkim szybkiego, szczęśliwego rozwiązania

askut- trzymam mocno kciuki za szybki i udany poród i przede wszystkim zdrowego maluszka

Miłego dnia życzę wszystkim, postaram się zaglądać do was, chociaż mam dzisiaj plany twórcze:)))mam 12 kubków do pomalowania- takie małe hobby i spróbuję wykorzystać ostatnie spokojne dni

reklama
Witam się w nowym tygodniu ciągle w komplecie.
Powoli zaczynam sie bać przeterminowania ;-) bo nic się nie dzieje ...
tylko ręce i nogi zaczęły puchnąc eh

Witam i ja dziś już z pracy!
Nocka spokojna im bliżej tym mniej nocnych skurczy mi się robi a tak myślałam że do czerwca nie dotrwam no ale chyba jednak będe prawdziwa czerwcówka bo do 1 czerwca juz pare godzinek:-)no ciekawe która pierwsza w czerwcu się rozpakuje;-)
koriander-żyj nam sto lat i uśmiech miej na twarzy niech życie ci da to wszystko o czym marzysz!!!
askut-powodzenia oby szybko poszło!
ewela-co z tego jak powie gin że juz rozwarcie jest jak mi powiedział że szyjka0,5prawie jej nie ma a rozwarcie 2cm to też się cieszyłam a tu tydzień minął i dalej nic pewnie pójde do niego za tydzień i znów się bardzo zdziwi:sorry2:

tym rozwarciem 2 cm to nie ma sie chyba czym przejmowac
moja mama za kazdym razem chodzila kilka tygodni z takim

ja tez jestem bardzo ciekawa co sie z moja szyjka dzieje
jest czy jej juz nie ma?

Hej laseczki!:-)

Mamo Mikołaja - przepiękna kruszynka!!! A zdjęcie tuz po porodzie naprawdę wzruszające. Tez chce takie!;-)
Askut - kciuki zaciśniete! Południe zbliża się wieeelkimi krokami!!!:tak:

Koriander w dniu urodzin życzę Ci słońca, śpiewu ptaków i spokoju duszy. Pogodnych przygód i radosnych spotkań, uśmiechu na codzień i braku jakichkolwiek zgryzot oraz żeby wszystko spełniło się szybko...i bezboleśnie!
wiele_szczescia2.jpg

My właśnie wróciłyśmy od lekarza. Wszystko jest ok.:-)Pobrał wymaz, zrobił przepływy, USG i bardzo dokładnie przyjrzał się łożysku, stwierdzając na szczęście pełną jego wydolność i brak zwapnień:happy2: Niestety powiedział mi też że na wcześniejszy poród to by się nie nastawiał na moim miejscu i żebym cierpliwie jeszcze te trzy tygodnie przeczekała...grrrrr:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
witam przedpołudniowo:tak:
mam ssaka przy sobie:-D i jeszcze w koszuli nocnej śmigam bo nie mam jak się wykąpać-mąż na zakupach.Mały dał nam dziś popalić w nocy:-p chyba wczoraj za bardzo Go chwaliliśmy:-p

ita- życzę przyjemnych spacerów i oby wam pogoda dopisała

ita - wooow, pierwszy spacer!! zazdroszczę podwójnie:tak::tak: odnośnie podnoszenia głowy po cesarce to nam na szkole rodzenia zwracali na to uwagę, żeby tego nie robić chyba przez 12 czy 16 godzin:szok:

ita tego spacerku to zazdroszcze chociaz pogoda nie za ciekawa sie szykuje:no:

ita- ale fajnie ze juz niedługo pierwszy spacerek zazdroszcze:-)
nie macie czego zazdrościć, ja wierzę że i Wy szybciutko będziecie mogły wyjść na spacerek:tak: ale ta dzisiejsza pogoda nie napawa mnie optymizmem:no: właśnie męża wysłałam do sklepu po czapeczkę dla Małego, bo te co mamy są dla niego trochę za duże, a nie chce żeby mu zawiewało po uszkach. ciekawe co kupi:-p:confused:

paula24211 Tobie to współczuje, tyle już czasu się męczysz, mogłabyś się wkońcu wypakować:tak:

koriander
wszystkiego najlepszego, obyś poród miała łatwy i jak najszybciej mogła cieszyć się chwilami z dzieciątkiem

askut POWODZENIA

no właśnie ja przy poprzedniej cesarce to przechodziłam bóle głowy przez 4 dni, to był koszmar a nikt mi wcześniej nie poradził że głowy nie wolno podnosić, teraz spróbuje to zastosować w miare możliwości, dzięki za radę;)
proszę:-)

ita85 - te skurcze najgorsze ;/ przeszedl mnie troszke dreszczyk po Twoim opisie....
nie chciałam przestraszyć, nie było tak źle, tak jak pisałam o wszystkim się zapomina gdy usłyszy się płacz maleństwa

ita- ale fajnie, zaraz na spacerki będziesz mogła wychodzić z malutkim :-) A ja dziś miałam dwugodzinny spacerek z moim dużutkim po Toruniu! :-D Fajnie, że nie masz złych wspomnień z porodu, masz rację- co złe szybko się wymazuje z pamięci... mi po cesarce niestety kazali iść pod prysznic już po 10 godzinach, specjalnie mnie budzili nad ranem :szok::wściekła/y: Głowę też podnosilam, nikt mi nie mówił, że nie wolno :-(
mam nadzieje że zadowoleni z wizyty w Toruniu:-) gdybym już spacerowała z Tymkiem to mogłybyśmy się spotkać a tak trzeba poczekać aż wszystkie się wypakujecie i dzieciątka podrosną.widzę że u Ciebie godziny po cesarce wyglądły trochę inaczej...mnie też wybudzili żebym wstała, ale to było po 16 godz.

Ostatnia edycja:
czesc.u mnie zero jakichkolwiek przepowiadaczy porodu :( zupelnie nic.
boje sie ze urodze w 42tc 5kg dziecko:((

koriander wszystkiego naj:))

rozpAKOwanym mamuska gratuluje:))

Zebrałam sie zadzwoniłam, wiec musze zrobic na "wczoraj" wyniki moczu i krwi , wiec postanowilam jutro pojechac do laboratorium i zrobic te wyniki,a nastepnie do szpitala na GBS i KTG sobie zrobie od razu, i sie dowiedziałam,ze jak polozne tam cos wykryja,ze jest cos nie tak to położą mnie na oddział,wiec spoczko. A ten moj gin mowi,zebym najwyzej poszla do szpitala na dwa dni,ale przeciez oni bez skierowania mnie nie przyjmą :szok: w jakim on swiecie zyje? niewiem.

reklama
Do góry