reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Wróciłam z wizyty:-)
W sumie to nie wiem czy jest dobrze czy źle. Bo odebrałam wynik na paciorkowca i niestety jest dodatni. Ale lekarz kazał mi tylko to pokazać w szpitalu, żadnych antybiotyków na to nie przepisał. Też tak macie?
Rzeczywiście czop poszedł i jest już rozwarcie na palec. Ale KTG to straszna nuda:-( Normalnie myślałam że z nudów zdechnę, a trwało koło 45minut:-(
I do tego mała z USG ma 2950g, ja mam nadzieję że ta maszyna trochę kłamie, bo przecież mała mi nie wejdzie w te ciuszki na 56:-D:-D
No i kolejna wizyta za tydzień o ile do tej pory nie urodzę. Ale skurczów żadnych na KTG nie było, więc pewnie nie urodzę. Wam lekarze mówią że już nie długo itp... a mi nic nie mówi, na pytania: kiedy możliwie? mówi że z tym trzeba się udać do wróżki:-) Pytałam się też o te popękane naczynka, powiedział że w młodym wieku to powinno zejść samo po ciąży. Po prostu mam słabsze naczynka i nie nadążają z pompowaniem krwi za dwoje.
Dostanie maleństwo antybiotyk i bodajże Ty zaraz po samym porodzie;)Mi to już mówiła, że jestem jedna nogą na porodówce, a jeden lekarz to ręczył siwą głową, że ur do 5 także on został bez głowy a ja dalej chodzę;)I gotuje bigosy, robię sałatki;)
POLECAM:)
KOMPLET Czapka + śliniaczek + buciki + niedrapki (1059620954) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Super jakoś i jaka cena;)

Ostatnia edycja:
reklama
W sumie to nie wiem czy jest dobrze czy źle.
I do tego mała z USG ma 2950g, ja mam nadzieję że ta maszyna trochę kłamie, bo przecież mała mi nie wejdzie w te ciuszki na 56:-D:-D
No i kolejna wizyta za tydzień o ile do tej pory nie urodzę.

widzisz Zdec mój synek na wizycie tydzień temu ważył.... 3500 i wg lekarza się na poród nie zanosi więc jest szansa, że do 4000 gram dobijemy a wtedy ciuszki 56 można od razu wyrzucić :-D

widzisz Zdec mój synek na wizycie tydzień temu ważył.... 3500 i wg lekarza się na poród nie zanosi więc jest szansa, że do 4000 gram dobijemy a wtedy ciuszki 56 można od razu wyrzucić :-D
hehe moja mała 2 tyg ważyła 3600 ale jakoś nie wierzę w to;)Zobaczę jak się urodzi;)
Może warto komus oddać te małe ciuszki;)

hehe moja mała 2 tyg ważyła 3600 ale jakoś nie wierzę w to;)Zobaczę jak się urodzi;)
Może warto komus oddać te małe ciuszki;)

Jak bym miała 100% pewność że rzeczywiście te pomiary są pewne, to może i bym oddała. Chociaż z drugiej strony, przecież będę miała komu je dać.... niestety....

Jezu przez cały dzień chodziłam i wymyślałam coś do jedzenia a wiecie co brakowało mi zupki chińskiej pomidorowej jakaś masakra
zdec - ja też mam nadzieje że te pomiary to jest tylko orientacja `moja takaaaa malutkaaa
A wiecie może coś o tej dziewczynie co pojechała ze skurczami z góry przepraszam ze nie pamiętam nicku :cool2:

Jezu przez cały dzień chodziłam i wymyślałam coś do jedzenia a wiecie co brakowało mi zupki chińskiej pomidorowej jakaś masakra
zdec - ja też mam nadzieje że te pomiary to jest tylko orientacja `moja takaaaa malutkaaa
A wiecie może coś o tej dziewczynie co pojechała ze skurczami z góry przepraszam ze nie pamiętam nicku :cool2:
Jak przeczytałam o zupce chińskiej to mnie się też zachciało, mniam, mniam:-D
Zdec - w trakcie porodu dostaniesz antybiotyk, a waga dzidzi w tak zaawansowanej ciąży to bodajże +/- 400-500 gram, ale wystarczy że lekarz minimalnie źle pomierzył kości i już wynik zły.
A z tymi ubrankami to i tak pewnie będzie tak że mamy tego za dużo i nawet gdyby wszystko było dobre to i tak znajdą się jakieś śpioszki czy kaftaniki ani razu nie ubrane bobaskowi

Czesc dziewczyny!!!!

ale dziisaj po deszczu było duszno myślalam ze wykorkuje a jak gotowałam obiad to normalnie az ze mnie ciekło:szok::szok::szok:

athena- trzymam kciuki aby cos sie rozkręciło:tak::tak::tak:

ewelinamariusz- chodzi pewnie o athena:-D:-D:-D

a co do ciuszków to nasza mala w 37+0 wazyla 3300:szok: jak niedługo nie wyjdzie to przekroczy pewnie 4 kg i pewnie tez pozegnam sie z ciuszkami w rozmiarze 56 tym bardziej ze mała moze byc długa po męzu nie wiem czy do szpitala nie wziasc dla niej rozmiaru 62 ale w srode mam wizyte wiec dowiemy sie ile ta nasza kokoszka juz wazy:-D
ja wlasnie wcinam arbuza

zdec- na paciorkowca dostaniesz z malutka antybiotyk i wszystko bedzie dobrze wiec sie nie martw:tak: ja tez mam w razie co Twój numer ale jeszcze 3 innych dziewczyn w razie co:) i tak jak piszesz jesscze mozesz nas zaskoczyc:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
athena jeszcze nic nie napisała... pewnie dzielnie rodzi:-)
A ja właśnie zamówiłam sobie nowy telefon:tak::tak: Teraz będę mogła odbierać od was SMS-y z porodówki już bez włączania i wyłączania mojego wypranego "cuda":-D:-D

Tak się stresuję tym paciorkowcem:-( Bo z tego co pamiętam, to wy tu pisałyście o antybiotykach, a mi nic nie przepisał:-(

Ostatnia edycja:
athena jeszcze nic nie napisała... pewnie dzielnie rodzi:-)
A ja właśnie zamówiłam sobie nowy telefon:tak::tak: Teraz będę mogła odbierać od was SMS-y z porodówki już bez włączania i wyłączania mojego wypranego "cuda":-D:-D

Tak się stresuję tym paciorkowcem:-( Bo z tego co pamiętam, to wy tu pisałyście o antybiotykach, a mi nic nie przepisał:-(

Zdec, antybiotyk powinnas dostac przed porodem juz w szpitalu. Tak miala moja kolezanka ktora rodzila w zeszlym roku. Tez miala paciorkowca. Podaja ten antybiotyk przed porodem zeby nie przeszlo na dziecko jak bedzie przeciskalo sie przez kanal rodny

reklama
W sumie to nie wiem czy jest dobrze czy źle. Bo odebrałam wynik na paciorkowca i niestety jest dodatni. Ale lekarz kazał mi tylko to pokazać w szpitalu, żadnych antybiotyków na to nie przepisał. Też tak macie?
Rzeczywiście czop poszedł i jest już rozwarcie na palec. Ale KTG to straszna nuda:-( Normalnie myślałam że z nudów zdechnę, a trwało koło 45minut:-(

To jak już czop poszedl, to całkiem prawdopodobne, ze wcisniesz sie niedługo w kolejke :)

Do góry