Kochana mam wiele

Masz paprykę? pieczarki?
2 przepisy
Spagetti lub makaron własnej roboty z mięsem mielony
W kosteczkę kroisz 2 cebulki zeszklić na patelni z dodatkiem oliwy do tego dorzuć pieczarki pokrojone w platereczki i 1lub 2 papryki pokrojone w kostkę 2cm/2cm Wszystko chwilkę podsmażyć i dodać mięso mielone (nie przyprawione bez jajka bez bułki , bez niczego takie prosto z tacki

) posolić, popieprzyć ( za okno wypie...przyć

oczywiście zart)
Ugotowany makaron przesypać do patelni z sosem mięsny i pożądnie wymieszac - gotowe

Ja uwielbiam ten sos z własnym takim swierzym makaronem ale to troszke czasu zabiera ale jest pyszne i proste

Drugi:
Pierogi z mięsem mielonym bardzo czosnkowe
PRZEPU|YSZNE DANIE
Ciasto na pierogi ekspresowe. Mąka plus bardzo gorąca woda (bez jaka , bez smietany) Wsypujesz mąke do miski i powoli dodajesz wody mieszając na poczatku widelcem intensywnie a póżniej zagniatasz rękami. i gotowe. Ciasto wygniecione przykrywasz workiem foliowym , po 5 minutach będzie super delikatne i świetnie się będzie kleiło

Mieso mielone przyprawiasz: Sól , pieprz i według uznania (ja daje duzo) czosnek (ząbki lub granulowany) Lepisz pierożki i do wody gorącej
Przepyszne

Mozna teżje podsmażyć na oleju głebokim od razu po ulepieniu bez gotowania. też sa pyuszne
Można je podac z barszczem czerwonym - pycha