reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2010

hej
czwarta? :-p

nie chwaliłam sie wam tutaj jeszcze, Mikuś prowadzony za rączki, lub pod paszkami juz stawia kroczki :tak: wczoraj zrobil nam taka niespodzianke, podniósł sie jak zlapal za moje rece i poprostu zaczol sie rwac do przodu, wiec ja ruszylam a on takie fajne kroczki zaczol robic ze normalnie sie wzruszylam.... kurcze ale te dzieci rosną.... ehhhhhhhhhh
a tak to górne zeby nam ida i mam przesrane z malym :dry:

reklama
ja też się przywitam żebyście mnie nie zapomniały i tyle

nie mam weny na pisanie, dzieciaki nadal chore, podawanie im leków masakra, nocki nieprzespane i ogólnie do doooopy
po wczorajszej kontroli u pediatry stwierdziła że młodemu schodzi coś na oskrzela, mamy się pokazać jutro znowu i jak nie będzie poprawy to pewnie skończy się na antybiotyku

dużo zdrówka dla wszystkich chorujacych

ja też się przywitam żebyście mnie nie zapomniały i tyle

nie mam weny na pisanie, dzieciaki nadal chore, podawanie im leków masakra, nocki nieprzespane i ogólnie do doooopy
po wczorajszej kontroli u pediatry stwierdziła że młodemu schodzi coś na oskrzela, mamy się pokazać jutro znowu i jak nie będzie poprawy to pewnie skończy się na antybiotyku

dużo zdrówka dla wszystkich chorujacych

Współczuje;(
Ale będzie dobrze!!!

Eliza gratki...jaki zdolniacha z Mikołaja;)

Eagle - Kochana Przytulam mocno!!! Zdrówka Asi i Tomeczka!!!! Trzymaj się Kochana !!!
Eliza - Gratulacje dla Mikołajka! Oj wiem co to znaczy z zębami!
Lenka - Jakie cudowne te śnieżynki:) Poprawiaja humorek z rańca:)

Eliza - mój mały też tak robi, do tego tak wysoko podnosi nóżki że wygląda jak bocian albo koń pokazowy!!! ;)
tak samo Lila, tez sie smialam ze kon na wystawie :))

eagle przytulam, zobaczysz bedzie lepiej!
Elizka gratuluje :)

NADIKA jak tam u was?? Juz calkiem Natanek sie przestawil? Gratuluje kochana i podziwiam, u nas na razie bez zmian..

Ostatnia edycja:
Mojaa to jak kloc leży i nawet nogi nie podniesie;)
PERFECTA Dla Ciebie
images
images

202kp4.gif
15wq1.gif
18ob3.gif

Dzień Dobry,
mały zasnął, w nocy obudził sie o 3.30 i nabrał ochoty na zabawę i tak wojował do 4.30 i o 7 już pobudka.
Eagle - Wspólczuje Kochana!! i dużo zdrówka dla Asi i Tomeczka!!!!
Eliza - Gratulacje dla Mikołajka! a ja wciąz czekam na pierwszego ząbka :)
koriander - u nas już naprawdę sukces w pełni. Natan już tylko butlę dostaje i nawet cyca się nie domaga :) Wczoraj miał taki dzień że praktycznie nic konkretnego nie zjadł tylko cały czas chciał butlę i już na raz potrafi wypić 150-180ml. Najgorsze teraz to jest nawał mleka i piersi pękają, ściagam tylko troszkę dla ulgi i produkcja już zaczyna się zmniejszać. Cierpliwości u Was napewno też niedługo już tylko butla będzie, dacie radę. Ale powiem Ci szczerze że te pierwsze dni gdy już wogóle cyca nie dostał były dla mnie ciężkie, brakuje mi takiej bliskości z małym jaka jest przy karmieniu piersią ale nadrabiamy to ciągłymi wygłupami i przytulaniem :)
Trzymam kciukasy!!

reklama
Kochana mam wiele:)
Masz paprykę? pieczarki?
2 przepisy:)
Spagetti lub makaron własnej roboty z mięsem mielony
W kosteczkę kroisz 2 cebulki zeszklić na patelni z dodatkiem oliwy do tego dorzuć pieczarki pokrojone w platereczki i 1lub 2 papryki pokrojone w kostkę 2cm/2cm Wszystko chwilkę podsmażyć i dodać mięso mielone (nie przyprawione bez jajka bez bułki , bez niczego takie prosto z tacki:)) posolić, popieprzyć ( za okno wypie...przyć:):):p oczywiście zart)
Ugotowany makaron przesypać do patelni z sosem mięsny i pożądnie wymieszac - gotowe:)
Ja uwielbiam ten sos z własnym takim swierzym makaronem ale to troszke czasu zabiera ale jest pyszne i proste:)
Drugi:
Pierogi z mięsem mielonym bardzo czosnkowe:) PRZEPU|YSZNE DANIE
Ciasto na pierogi ekspresowe. Mąka plus bardzo gorąca woda (bez jaka , bez smietany) Wsypujesz mąke do miski i powoli dodajesz wody mieszając na poczatku widelcem intensywnie a póżniej zagniatasz rękami. i gotowe. Ciasto wygniecione przykrywasz workiem foliowym , po 5 minutach będzie super delikatne i świetnie się będzie kleiło:)
Mieso mielone przyprawiasz: Sól , pieprz i według uznania (ja daje duzo) czosnek (ząbki lub granulowany) Lepisz pierożki i do wody gorącej
Przepyszne:) Mozna teżje podsmażyć na oleju głebokim od razu po ulepieniu bez gotowania. też sa pyuszne
Można je podac z barszczem czerwonym - pycha:)

Ostatnia edycja:
Do góry