reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2010

Perfecta - dziękuję!!! zaraz coś wymyślę bo trochę mi brakuje... ale może coś od siebie dodam ;)

Moje dziecko właśnie odkryło że może pełzać do tyłu i wychodzi mu to lepiej... hehe! ale się uśmiałam!!!!!!!

reklama
lena-ale się uśmiałam z tego kloca moja to samo leży albo siedzi a nogi ma gdzies może one za ciężkie są i za grube pupcie mają żeby to dzwignąć bo wagowo ida łeb w łeb:-D

perfecta napewno masz jakiś genialny pomysł na nadzienie do naleśników:))))
No Jasne że mam na słodko czy na otro?

Proponuje zrobić z naleśników takie mini pizze:) Nadzienie:1 pieczarki (podsmażone) , świeża papryka pokrojona w cieniuskie paseczki , szyneczka lub inna wędlinka też w paseczki i dużo sera żółtego:) Mogą byc swierze zioła np. natka pietruszki. Kładziemy naleśnik na niego nakładamy ser , potem farsz i na farsz ser. Przykrywamy drugim naleśnikiem i wrzucamy na patelnię teflonową bez oliwy i podgrzewamy aż naleśnik zrobi się brązowy i chrupiący. Bierzemy talerz przykrywamy patenię i odwracamy tak by naleśnik znalazł się na talerzu i zsuwamy naleśnik nie przypieczona stroną na patelnie . Pieczemy na chrupko jak wcześniej. Zdejmujemy kroimy tak jak pizze na 8 kawałków i podajemy z sosem np. tzazyki ( ogórka ścieramy na tarce solimy , dodajemy 2 ząbki czosnku i zalewamy jogurtem)
Drugie nadzienie
Na patelni smażymy plasterki boczku na chrupko , bez oleju , na ten tłuszczyk wytopiony możemy wrzucić pieczarki i podsmażyć. I tak jak wyżej ser , bekon, ser i pieczemy z obydwu stron
Ze szpinakiem czosnkiem i fetą też są świetne!!!
Mięsko mielone podsmarzone z cebulką , czosnkiem i do tego wszystkiego bazylia i przecier pomidorowy! posypane serem żółtym
Kurczak grilowany z warzywami(np papryczka , cukinia , pieczarki , groszek) posypane siarczyście żółtym serem

a na słodko uwielniam nutella plus banan:p:)

Ostatnia edycja:
Witam. nie bylo mnie chyba z m-c...ehh doczytalam was..

zdec, super ze z natalka wporządku, ze to zadne wodogłowie...ehh byle by sie babcia nie nacierpiala...a ty biedna musisz za kogos pracowac..no niestety nie którzy robią tak żeby sie nie orobic a zarobic...:(

Lena ale sie gaja nachorowala , i odrazu ty zaliczylas..no neistety tak juz jest z naszymi urwiskami...w weekend wyproboje cos z twojego przepisu z bloga...a co do 18, ja bym dała kase...:)i gratuluje zabków:)))

ciążóweczkom Gratulacje ogroniee:) będzie cieżko napewno, ale ich miłość wszytko wynagrodzi:)

hmm i komu co miałam odpisac...musze cofnąc jeszce sie raz...wybaczcie:p ale zaraz postaram sie odpisa..

a u nas juleczek stawia pierwsze krki wokół sofy, wokol łóżeczka...wiec mam urwanie głowy , ma juz 12 ząbka:) ii naprawde dobrze to znosi, jada juz wsyztko, czyt( z naszego talerza) pieke dzieciakom co 3 dzien chleb, mówie wam rewelka, a jak szybko sie go zarabia i wyrabia...musze przepis wkleic:)
a córcia ma bunt 3 latka, kto ma 3 latki wie o czym pisze...ale daje rade, sa kary i nagrody innaczej weszla by na głowe... postaram sie zaraz doczyatc i poodpisywac):happy:

ahaa Agi ale ci szybko zlecial pobyt w polsce, slicznie wygladacie:) tacy szcześlwiwi:) alestarsznie mi kogos przypominasz normalnie mysle i nie moge wymyslic:p gratki wygranej w totka:) super:)

któraś z kobitek była na weselu, nie pamietam która:/ wybaczcie, ale super że sie wyrwala, zawsze to podładowałas akumulatory:) a zawsze to babcie szczęśliwe ze mogą sie zająć:))

też mam przepis na farsz do nalesników:

kukurydza, czerwona cebyla, czerwona fasolka z puszki, pieczarki, i może byc miesą, groszek, ketchup, przecier pomidorowy, to wszytko podsmazamy na pateli na oleju lub maśle, dodajemy ketrzup i przecier, nakładamy na nalesnika, zwijamy jak krokietai podsmazamy na zloty kolor :) pyyychaaaa;P

AHA i miałam wam pisać, ze bylam z małym u oklulisty, i wszytko ok zeza nie ma, wad innych tez nie...ale ma leka alergie któa własnie objawia sie u niego krostakami wokol oczu..ale pani robila mu dno oka, 2 razy zakrapianie...poniewaz teraz jest zalecenie WHO zeby badac dzieciom dno oka, poniewaz strasznie czesto jest rak dna oka( guz) wiec o ile dacie rade badajcie..bylam prywatnie i pytam co tu tyle dzieci..a ona o żeby pani wiedziala ale to powiem pani po badaniu:( ale naszcescie wyszlo ok...jeszce z corka mam isc w marcu... ja nie chce straszyc tylko lepiej zbadac...

Ostatnia edycja:
ja też się przywitam żebyście mnie nie zapomniały i tyle

nie mam weny na pisanie, dzieciaki nadal chore, podawanie im leków masakra, nocki nieprzespane i ogólnie do doooopy
po wczorajszej kontroli u pediatry stwierdziła że młodemu schodzi coś na oskrzela, mamy się pokazać jutro znowu i jak nie będzie poprawy to pewnie skończy się na antybiotyku

dużo zdrówka dla wszystkich chorujacych
oj wspolczuje
my po woli wychodzimy z choroby, leki pomagaja, inhalacje tez
oby i u was szybko dzieciaki wyzdrowialy

gratuluje pierwszych kroczkow, Jas nie bardzo zainteresowany przemieszczaniem sie, ma wszystko co potrzebuje w zasiegu reki wiec po co lazic, ewentualnie podczolga sie lub okreci dookola jak wyda mu sie to niezbedne
za to gada jak najety
te gaworzenie coraz bardziej przypomina jakies slowa, czasami to tak brzmi jakby gadal w jakims innym jezyku

na ostro :)))))poproszę o jakiś pomysł:)))
Kochana wystarczy że do np przepisu z mięskiem mielonym dodasz papryczkę chili , Powiedz mi co masz ostrego w spiżarce:) Czy masz jakąś pastę? czy masz papryczki chili? czy masz może chili w proszku? Jak w proszku kochana to wystarczy dodać do koncentratu czosnek i sproszkowane chili , odrobinę oliwy i kilka kropelek cytryny i juz masz sos ostry:) który możesz dodac do większości z tych farszów oprócz oczywiście nutelli i szpinaku:p:p:)

Spróbuj ten z mięsem mielony , dodaj chili do koncentratu i podaj z tzazzykami!! Zobaczysz że będzie smakował . mozna do mięsa dodac kapary lub oliwki też i bedzie zupełnie grecka atmosfera:p

Ostatnia edycja:
reklama
koriander - u nas już naprawdę sukces w pełni. Natan już tylko butlę dostaje i nawet cyca się nie domaga :) Wczoraj miał taki dzień że praktycznie nic konkretnego nie zjadł tylko cały czas chciał butlę i już na raz potrafi wypić 150-180ml. Najgorsze teraz to jest nawał mleka i piersi pękają, ściagam tylko troszkę dla ulgi i produkcja już zaczyna się zmniejszać. Cierpliwości u Was napewno też niedługo już tylko butla będzie, dacie radę. Ale powiem Ci szczerze że te pierwsze dni gdy już wogóle cyca nie dostał były dla mnie ciężkie, brakuje mi takiej bliskości z małym jaka jest przy karmieniu piersią ale nadrabiamy to ciągłymi wygłupami i przytulaniem :)
Trzymam kciukasy!!
Dziekuje ci bardzo, twoj sukces napawa mnie ogromna nadzieja i wiara :tak:

Do góry