reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Co wy piszecie? deszcz? śnieg? buro i ponuro? Wreszcie jest odwrotnie i to ja mam pogodę :) bezchmurne niebo, słoneczko i delikatny wiaterek ;) hehehehehe....złośliwa małpa ze mnie.... sesesesesesesee:cool2:

reklama
u mnie też piękna pogoda, narazie tylko 2 stopnie ale pewnie jak wczoraj do 12 ociepli się. Wczoraj było u nas 7 stopni:))

kurcze mój mąż mnie denerwuje, mówię mu ze spaceróka jest beznadziejna, wg mnie źle wyprofilowane siedzenie i mały jakoś dziwnie w niej siedzi, zsuwa się co chwilę ale mój mąż twierdzi, ze nie, że wydaje mi się, ze to przez to, że mały w kombinezonie itp. chyba sama poszukam cvzegoś w necie i kupię bez pytania, takmnie denerwuje ten wózek.

to jestem ponadrabiałam nieco i zobaczymy ile uda mi się poczytać bo coś mnie Asia męczy książeczkami;-)

wczoraj mieliśmy dzień mega spacerowy i zabawowy, prawie pół dnia była u nas moja koleżanka z córcią 1,5 roku więc dzieciaki się nie nudziły :-)
a dziś chyba będzie bez spaceru bo coś się na deszcz zapowiada, zobaczymy bo pasowało by mi sie na pocztę wybrać i jakieś zakupy drobne zrobić

co do ubierania u nas także jest body krótki lub długi rękaw, na to jakaś bluza lub sweterek, rajtuzki i spodnie, szalik, butki, czapka- niestety jeszcze ciepła a musze się wkońcu zebrać i iść kupić coś cieńszego plus kurtka - też by się już przydało kupić coś przejściowego jak takie ciepło będzie

co do kąpieli u nas przeważnie codziennie ale zdarza się jak mojego nie ma wieczorem że co drugi dzień

a jeszcze niedawno obniżyliśmy łóżeczko bo Tomek wykombinował z siadaniem a wczoraj zaprezentował nową umiejętność z siadania podciąga się do wstawania i klęczy na kolankach, myślę ze jeszcze chwila i będzie kombinował jak wstać

serdecznie gratulujemy wszystkim nowych ząbków i umiejetności ruchowych

Agi
widzę że Ty teraz bardziej wieczorna jesteś, jakoś tak dziwnie mi sie przyzwyczaić że Cie nie ma rano, a i u Was mnóstwo nowości wiosennych avatar, fotka w suwaczku śliczne
milka Ty jak zwykle tak na szybko i juz uciekasz:tak:
Zyraffka jak Twoje zdrówko i postępy w jedzeniu Łukaszka, mam nadzieję że lepiej
Perfecta i jak sytuacja u Ciebie? wypędź gdzieś daleko to coś co nie daje Ci spokoju i niech szybko wraca nasza Perfecia pełna poweru i chęci do życia
kasiaj. czytam kochana codziennie o waszych zmaganiach lekarzowych i podziwiam że dajesz radę, trzymam kciuki żeby wraz z poprawą pogody i zdrowie Fifiego się poprawiło i dał mamie nieco wytchnienia, przytulam mocno
gosiagro super że Mężowi tak dobrze idzie w interesie i życze żeby rozkręciło się nadal choć może nie aż tak bardzo żeby i dla Was miał jeszcze chwilkę czasu a jak z Jego zdrowiem?
dziękujemy Tomkowi aparaty służą i w ciągu dnia wcale mu nie przeszkadzają, jedynie co to jak był chory to ściągał czasami ale przy katarze to ponoć normalne, teraz jest znów ok, musimy tylko zamówić nowe wkładki bo te już zaczynają być małe i jak za dużo rusza głową to zaczynaja wypadać, ale to jutro przy okazji wizyty u logopedy
kajdusia konkurs Piotrusia chyba się już skończył bo nie da się głosować?
Aisa80 och wreszcie sie udało z suwaczkami, gratki
Emalia no właśnie a Ty gdzie?
lenka powodzenia na wizycie, Gajusia chyba już zdrowa co?

z grubsza udało mi się , przepraszam że nie odpisuje wszystkim ale i tak na raty to robiłam

Mam nadzieję chyba to wybrk zębów:)

na kontrole??

dzizaz co za pogoda:( szaro, buro i jeszcze deszcz pada:baffled::baffled:

tak kazała przyjść wczoraj miałąm odwołać ale móię niech zobaczy, że wszytsko ok i niech spojrzy do "uchów":)
U nas wczoraj +10 byliśmy 3 godz na dworze razem z Gają i Marcelkiem a dzisiaj +2 i ponuro;(
A gdzie Hefi, Emalia, cobra???

gosiagro super że Mężowi tak dobrze idzie w interesie i życze żeby rozkręciło się nadal choć może nie aż tak bardzo żeby i dla Was miał jeszcze chwilkę czasu a jak z Jego zdrowiem?
dziękujemy Tomkowi aparaty służą i w ciągu dnia wcale mu nie przeszkadzają, jedynie co to jak był chory to ściągał czasami ale przy katarze to ponoć normalne, teraz jest znów ok, musimy tylko zamówić nowe wkładki bo te już zaczynają być małe i jak za dużo rusza głową to zaczynaja wypadać, ale to jutro przy okazji wizyty u logopedy

dziękuje, u męża wszystko ok, fajnie, że Tomus tak dobrze na aparat reaguje

Gosiu - Kochana spokojnie , na początku diety zawsze się traci dużo a póżniej jest okres gdzie stoi się w miejscu. Zobaczysz że za chwilkę znów waga

gosiu cierpliwości, w dietach są niestety takie przestoje, napewno niedługo waga ruszy w dół.
.

wiem, wiem, ale i tak mnie to wkurza:happy2:

Co wy piszecie? deszcz? śnieg? buro i ponuro? Wreszcie jest odwrotnie i to ja mam pogodę :) bezchmurne niebo, słoneczko i delikatny wiaterek ;) hehehehehe....złośliwa małpa ze mnie.... sesesesesesesee:cool2:

buuuu

kurcze mój mąż mnie denerwuje, mówię mu ze spaceróka jest beznadziejna, wg mnie źle wyprofilowane siedzenie i mały jakoś dziwnie w niej siedzi, zsuwa się co chwilę ale mój mąż twierdzi, ze nie, że wydaje mi się, ze to przez to, że mały w kombinezonie itp. chyba sama poszukam cvzegoś w necie i kupię bez pytania, takmnie denerwuje ten wózek.

a jaką ty masz tą spacerówkę?

tak kazała przyjść wczoraj miałąm odwołać ale móię niech zobaczy, że wszytsko ok i niech spojrzy do "uchów":)
U nas wczoraj +10 byliśmy 3 godz na dworze razem z Gają i Marcelkiem a dzisiaj +2 i ponuro;(
A gdzie Hefi, Emalia, cobra???

pewnie lepiej sprawdzić
Hefi spędza czas z mama, która do niej przyjechała na tydzień i uprzedzała ze jej na bb nie będzie

ja kąpię Łukaszka codziennie, głowę myję szamponem co drugi dzień, ale to od niedawna, wcześniej myłam codziennie

klementinka ja Ty się czujesz dwupaczku??
calkiem dobrze, czesto zapominam ze w ciazy jestem;)
wspolczuje syt. jedzeniowej

Dziń Dybry Wszystkim :)

Dzisiaj jest taki piękny cieplutki, słoneczny dzień, że chyba wybiorę się na spacerek nad morze - pies się wybiega, Agatka pooodycha jodem :) może jeszcze koleżankę wycignę :D

Koriander - zabkowe gratulacje!!! Suwaczek bombowy ;)
Agi - współczuję "komputerowej" sytuacji... w takich chwilach człowiek się zastanawia, jak kiedys ludzie dawali sobie radę bez komputerów :szok:
zyrraffka - jak przygody z jedzeniem? a zębole?
aisa - brawo!
Lena - 11kg? hoho!

U nas powoli przygoda z cycem się kończy :( z powodu ustawania produkcji.... musiałam właczyć mm w ciagu dnia, bo mała się nie najadała, a dzisiaj rano cyca pociumkała przez 30 sekund i hola do zabawy a z butli pocignęła 180 ml mm. Na razie zostaje nam wieczorne i nocne jedzenie, ale i to pewnie wkrótce odpadnie...
Potwierdza się tez to co pisałyście - Bebilon jest chyba bardziej do mleka kobiecego podobny, bo ten pije a NAN nie :)
Koriander - jak tam u Was nocki? jakieś postępy?
Kajdusia - co tam u Ciebie i u Małgosi?
nawet jezeli Agatka odejdzie od cyca to i tak pieknie karmilas
zazdroszcze tego jodu i morskiego powietrza

Koriander gratki za zebola
Gosia tak czasami jest, niedlugo pewnie ruszy z kopyta

Gosiu mytsy ale nie pamiętam jaki model, bo dostaliśmy tą spacerówkę po chrześnicy mojej. Fajna jest pod tym wględem, że ma skrętne koła i pompowane ale reszta mi się nie podoba od właśnie dziwnego siedzenia po to, ze koszyk na zakupy mieści tylko folię do wózka

klementinka- to wspaniale, ze dobrze się czujesz, oby tak dalej:)) mi czasem tęsno za brzuszkiem i też chciałabym być w ciąży hehe

Dzien dobry :tak:
Na pocieszenie: u nas dzis tez szaro ale jeszcze nie pada wiec moze spacer sie jednak uda
Wczoraj mala strasznie w nocy poplakiwala, oby te zabki sie juz poprzebijaly bo to chyba z tego powodu :-(

Co do odstawiania- nie wiem co sie dzieje ale Lila strasznie protestuje przy butelce, moze to przez zeby, ale wtedy chyba przy cycu tez by robila problemy? Juz tak ladnie popijala w dzien i wieczorem, a teraz pociagnie kilka lykow i wrzask :no:

Klementinka tez o was ostatnio myslalam, wspolczuje tych przezyc, a jak u was z alergologiem w DE, nie zalecaja badan pod tym katem??Zdrowka dla Jasienka!!

gosiagro nie martw sie, metabolizm zawsze na diecie zwalnia, i wtedy wiekszosc ludzi sie poddaje. Jesli to przetrzymasz zobaczysz ze waga znowu ruszy w dol. Ja na razie bez slodycze stracilam pol kg! Chociaz moze to przez te brzuszki, a to przeciez dopiero 4 dni :-D

sealet u nas w dzien cyc byl czasami do usypiania ale Lili juz sie nie chcialo z niego jesc, nie przejmuj sie teraz nasze maluszki w dzien maja tyle spraw do nauki, ze jedzenie musi sie odbywac jak najszybciej a jak z cyca wolno leci to traca zainteresowanie. Agatka pewnie sama podejmie decyzje :tak:

Dziewczyny jak myslicie, przydalby sie nam watek na temat organizowania urodzin dla maluszkow, z radami, wyborem tortow i menu, zabaw itp..Doswiadczone mamy moga opisac jak to u nich bylo. Niedlugo beda pierwsze urodzinki!!! A potem kolejne..i inne imprezy tego typu :-p Ja nawet nie wiem gdzie zaczac, na pewno chce upiec sama jakies DOBRE ciacho. Co wy na to??

koriander dobry pomysł, przyszedł czas na zastanowienie się nad cudownymi urodzinkami:))) ja już nie mogę się doczekac

co do butli, bardzo prawdopodobne, ze przez zęby nie chce Lilka pić, Łukasz też pewnie przez zęby nic nie chce poza cycem. Przy pierwszych ząbkach też tylko był cyc, z tym, ze nie trwało to tak długo jak teraz

reklama
UUUffff Jaś spiocha(ciekawe jak długo) a ja z napędem z zielonej herbaty usiadłam troszke popisać. U nas też szaro- buro i ponuro
Sealet - Kochana dacie radę!!! Może rzeczywiście to jakiś kryzys laktacyjny:) Trzymam kciuki !
Eagle - Gratulacje dla Tomeczka!!! U nas jak Jasiek zaczął klękać to za 2 dni juz gibał się na stojąco przy szczebelkach:) Więc tylko wypatrywać kiedy Tomuś wstanie:) Fajnie że aparacik mu nie przeszkadza ! Dzielny z niego mężczyzna!
Zyrafka - Kochana mój Jaś raz dziennie robi taką zielona kupkę ale lekarz mnie uspokoiła bo mówi że to normalne bo dziecko je inne rzeczy. Do póki nie ma śluzu i krwi w kupce to nie jest to niepokojące. Generalnie u nas są 3 dziennie. Pierwsza bobek, druga khaki (zielona) a trzecia pomarańczowa ale taka że pupa pomarańczowa jest :p Boshhhh ale temat!
Z tego co piszesz troszeńke lepiej jest chyba już z jedzieniem? Powolutku się wszystko unormuje , zobaczysz! A i gratulacje mniejszej ilości pobudek!!! 5:30 to rzeczywiscie środek nocy ale chyba sobie wymyslił że coś za coś :) Mama wstaje 2 razy w nocy ale za to pobudka o 5 :30:)
Lena - powodzenia na kontroli:) To pewnie od zęboli było:)
Agast- to idziemy na te zakupy w sobote?:)
Wszystkim którym przez ostatnie kilka dni przybyło ząbków gratuluję!!!

Do góry