reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Piszę audycję tzn teks albo swoje rozmyślenia albo recenzje przeczytanej książki i później w areszcie badź wiezieniu ktos czyta przez radiowezeł:)
acha, a tematy sama sobie dobierasz czy odgórnie narzucone?

a moja królewna jak nie bardzo chciała iść spać tak śpi już ponad 2 godziny:-p
Tomek obudził się, zjadł zupkę, próbował Asię obudzić ale mama nie pozwoliła i teraz znów poszedł drzemać

a ja lecę pranie powiesić

a przypomniało mi się jeszcze ewelinka, Ewa1981 też coś się nie odzywają, dziewczyny gdzie jesteście?

Ostatnia edycja:
reklama
acha, a tematy sama sobie dobierasz czy odgórnie narzucone?

a moja królewna jak nie bardzo chciała iść spać tak śpi już ponad 2 godziny:-p
Tomek obudził się, zjadł zupkę, próbował Asię obudzić ale mama nie pozwoliła i teraz znów poszedł drzemać

a ja lecę pranie powiesić

a przypomniało mi się jeszcze ewelinka, Ewa1981 też coś się nie odzywają, dziewczyny gdzie jesteście?

Sama :)

aisa tak, peg perego pliko p3, Jas tez nie bardzo chce spac na spacerach mimo ze kiedys przesypial caly, ale ja to tlumacze tym ze jest zbyt ciekawski tego co sie dzieje i nie moze zasnac
potem dosypia w domu
zdjecia z chrzcin super
mnie to czeka na wielkanoc, troche sie boje bo bede wszystko sama przygotowywac

MagdaM fajnie ze wszystko sie wam ladnie uklada, widac ze juz lepszy humorek

Lena a ty z dwojka w wozkach wyjezdzasz?

wszystkiego najlepszego dla Jaska emalii

eagle ja jakbym miała z małym latać 2 razy dziennie z i na 4 piętro po schodach to bym się wykończyła:)) ja chodzę raz. Niedługo wyjeżdżam do rodziców i tam fajnie będzie bo na parterze mieszkają.

Łukaszek ma 3 ząbka czekamy jeszcze na jednego niedługo powinienm się przebić.

już myślałąm ze nie uśpię tego urwiska mojego, ufff zasnął

Ostatnia edycja:
Od razu widać, że u Was brzydka pogoda.... produkcja postów ruszyła pełną parą ;-)
Byłyśmy dzisiaj na spacerku nad morzem - prawie dwie godzinki Agatka zwiedzała i obserwowała co się dzieje, mimo że była to jej pora spania:D Piesa szczęśliwa, wybiegana i wszystkie jesteśmy dotlenione aż miło! Jak się trochę ogarnę to wrzucę kilka fotek na zamknięty (o ile wyszły). Jeśli chodzi o spacery to przeważnie wychodzimy tak między porannym a popołudniowym spaniem w zależności od pory jedzenia.

zyraffka - Gratulacje dla Łukaszka, zarówno jedzeniowe jak i ząbkowe!
Lena - i jak? lekarka potwierdziła, że gorączka odzębowa była? Audycje dla więźniów - świetny pomysł, ale sama w życiu bym o tym nie pomyślała... czyżbyś była po resocjalizacji?
Asnecja - dobrze, że już po mdłościach :)
MagdaM - gratulujemy udanych chrzcin mimo przeciwności losu :) oby Kacperek wkrótce przypomniał sobie, że noc służy do spania
aisa - ja wprawdzie kawosz nie jestem, ale ekspresik wynegocjowałam i teraz robie sobie od czasu do czasu pyszną latte z kardamonem
liliti - i co powiedziała pediatra? wszystko OK? jak Sonia zniosła szczepienie?
koriander - cyc jest mięciutki i cieplutki a smok w butelce twardy i zimny - wrażliwa jest teraz Lila i tyle ;)
eagle - oby nie było tak, że śpią i buszują na zmianę, bo wtedy mało Cię będzie na BB :) szybko Ci Tomek rośnie, że już wkłądki wymieniacie - hohoho

aisa tak, peg perego pliko p3, Jas tez nie bardzo chce spac na spacerach mimo ze kiedys przesypial caly, ale ja to tlumacze tym ze jest zbyt ciekawski tego co sie dzieje i nie moze zasnac
potem dosypia w domu
zdjecia z chrzcin super
mnie to czeka na wielkanoc, troche sie boje bo bede wszystko sama przygotowywac

MagdaM fajnie ze wszystko sie wam ladnie uklada, widac ze juz lepszy humorek

Lena a ty z dwojka w wozkach wyjezdzasz?

wszystkiego najlepszego dla Jaska emalii

jedno idzie drugie siedzi badz drugą osobę biorę;)

Od razu widać, że u Was brzydka pogoda.... produkcja postów ruszyła pełną parą ;-)
Byłyśmy dzisiaj na spacerku nad morzem - prawie dwie godzinki Agatka zwiedzała i obserwowała co się dzieje, mimo że była to jej pora spania:D Piesa szczęśliwa, wybiegana i wszystkie jesteśmy dotlenione aż miło! Jak się trochę ogarnę to wrzucę kilka fotek na zamknięty (o ile wyszły). Jeśli chodzi o spacery to przeważnie wychodzimy tak między porannym a popołudniowym spaniem w zależności od pory jedzenia.

zyraffka - Gratulacje dla Łukaszka, zarówno jedzeniowe jak i ząbkowe!
Lena - i jak? lekarka potwierdziła, że gorączka odzębowa była? Audycje dla więźniów - świetny pomysł, ale sama w życiu bym o tym nie pomyślała... czyżbyś była po resocjalizacji?
Asnecja - dobrze, że już po mdłościach :)
MagdaM - gratulujemy udanych chrzcin mimo przeciwności losu :) oby Kacperek wkrótce przypomniał sobie, że noc służy do spania
aisa - ja wprawdzie kawosz nie jestem, ale ekspresik wynegocjowałam i teraz robie sobie od czasu do czasu pyszną latte z kardamonem
liliti - i co powiedziała pediatra? wszystko OK? jak Sonia zniosła szczepienie?
koriander - cyc jest mięciutki i cieplutki a smok w butelce twardy i zimny - wrażliwa jest teraz Lila i tyle ;)
eagle - oby nie było tak, że śpią i buszują na zmianę, bo wtedy mało Cię będzie na BB :) szybko Ci Tomek rośnie, że już wkłądki wymieniacie - hohoho

Wiesz co sprawdziła jeszcze węzły chłonne gardło i powiedziala, że jest ok ja podejrzewam, że to od zębów kazała szybko zmykać by sie nie zarazić;)
Taj jestem po reso:)

reklama
my po wizycie u lekarza, Sonia rosnie zdrowo;-) zaszczepiona i za 6 tyg druga dawka.

Pediatra powiedziała ze ze względu na to iz duzo czasu spedza w pozycji stojącej i zaczyna chodzic musi miec juz koniecznie kapciuszki i buciki ze sztywną pietą zeby nie wykrzywiała stópek , takze udamy sie po zakupy i dobierzemy jej cos odpowiedniego....

w dalszym ciągu podaje jej BioGaie i vit D codziennie, ciemiaczko juz sie zarasta, do skonczenia roku moze jesc i pic 600-700ml mleka i kasz na mleku a po roku do 500 ml,do tego ważywa, owoce, mieso i koniecznie żółtko i inne produkty mleczne typu jogurty, twarożki i pieczywo...

karmienie nocne juz mamy odstawic, tzn teraz koł 4 rano jadła jeszcze mleczko ale powinna juz wytrzymac do 7 bez jedzenia, wiec bedziemy nad tym pracować,
kasza na sniadanie,na drugie śniadanie jajko, kanapka lub twarożek, obiad, owoce lub inny deser pomiedzy posiłkami, kasz na podwieczorek i mleko na kolacje razem koło 900 ml jedzonka...

ciesze sie ze wszystko ok.......

Do góry