reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Jest taka sprawa. Trudna. Jedna z naszych babyboomowych moderatorek dowiedziała się, że ma nowotwór. Stało się to kompletnie nieoczekiwanie, a szok spotęgowała informacja, że nowotwór jest złośliwy i niestety są przerzuty. Rozpoczęła się walka. Jeśli możesz wesprzeć Iwonę, bo wiesz jak ważne, żeby maluszki miały mamę - nie czekaj. Jeśli masz do niej pytania, wiesz, gdzie jej szukać. Przeczytaj i zadziałaj

reklama

Czerwiec 2010

Dziewczyny, powiedzcie mi czy to możliwe by Neli wychodziły szóstki?
Ledwie co się wszystkich piątek dorobiła i jestem trochę szoku, bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że wychodzą jej kolejne zęby...
A ja się tak cieszyłam, że wreszcie mamy zakończony etap ząbkowania i odpoczynek na trochę....

reklama
Ledwie co się wszystkich piątek dorobiła i jestem trochę szoku, bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że wychodzą jej kolejne zęby...
A ja się tak cieszyłam, że wreszcie mamy zakończony etap ząbkowania i odpoczynek na trochę....
z tego co ja sie orientuje to pojawiają się ok 6 roku życia, jak zaczynają wypadać mleczaki tak jak Olavip pisze

Hej, o ile mnie pamięc nie zawodzi to Koriander też pisała że Lili wychodzą szóstki.

Witam po długiej nieobecności:-).

Co słychać kochane mamusie?

U nas dobrze.
Karolina rośnie. Coraz więcej mówi i strasznie rozrabia.
My nadal mieszkamy w Warszawie.
A ja niestety jestem o rok starsza.

Widzę temat zębów- 6 są zębami stałymi i one około 6 r.ż. pojawiają się, więc jestem w szoku że już się wyrzynać zaczynają

Ostatnia edycja:
hej,
jaki tu spokój...

Lencja szok, że już 6 się pojawiają :szok:
ewa fajnie że Karolcia tak się rozwija :) Natan też już dużo mówi, wszystko powtarza i tak muszę uważac co mówię bo zaraz skubany podłapuje i naśladuje.
perfecta i jak po drugim badaniu USG?? bo chyba nic nie pisałas?

a ja wczoraj miałam wizytę. Szyjka krótka, skróciła się jeszcze bardziej i ma ok 2cm więc oszczędzanie na maksa, choć nie zawsze się da tak tylko leżeć. Muszę wytrzymać jeszcze conajmniej 7 tygodni, to już skończę 37tc więc będzie bezpiecznie.
Ja jeszcze nic nie mam naszykowane ani do szpitala ani dla dziecka. Moja siostra obiecała że mi popierze ciuszki i poprasuje i na święta przywiezie. Na zakupy się ne ruszę ani prezentów nie pokupię. Wczoraj tylko po wizycie zrobiłam szybkie drobne zakupy ale i tak jeszcze dużo mi brakuje, a do następnej wizyty będę się naprawdę oszczędzać na tyle na ile się da. Mam nadzieję że pomoże i 21.12 na wizycie okaże się że szyjka dalej się nie skróciła i wszystko jest ok.

Ostatnia edycja:
Nadika ja tak sobie czytam o tej Twojej szyjce i aż przejrzałam swoją kartę ciąży i ja w 17 tygodniu miałam szyjkę 2cm (wtedy miałam dokładnie mierzoną bo wylądowałam na ostrym dyżurze z jelitówką którą głupi lekarz wziął za zgładzenie szyjki i mówił że poronię) i nikt mi się nie kazał oszczędzać (tzn mój gin nic nie mówił jak sprawdził długość szyjki) i dzień przed porodem też szyjka miała 2cm...tak się zastanawiam co ma na to wpływ że jedni muszą się oszczędzać a mi nikt wtedy nic takiego nie mówił.

adorea z tą szyjką to chyba jest tak, że jak jest od początku krótka i się nie skraca dalej to jest ok, gorzej gdy zaczyna się skracać. Moja w 18tc skróciła się do 3 cm i jeszcze 3 tyg temu też tyle miała, a teraz ma 2cm. Lepiej dmuchać na zimne, tymbardziej że ja już jestem po przejściach i moja szyjka jest dość zniszczona. Do tego brzuch zaczął mi się strasznie stawiać,przed świętami już będę miała robione KTG.

reklama
nadika dbaj o siebie ;)
lencja, szczerze mowiac nigdy w zyciu nie widzialam 2,5 latka z zębami stałymi, w podrecznikach to zjawisko jest okreslone jako przedwczesne ząbkowanie, ale to naprawde wystepuje bardzo bardzo rzadko, a koriander mowila, ze Lila ma 6

Do góry