• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

reklama
meg82 gratulacje świetne wieści!!

Ja też wróciłam od lekarza:tak::tak: Fasolinek się rozwija ma już 5,2mm:tak: Nie mam już tej drugiej "dziury":tak:Wygląda na to że tak jak lekarz mówił została wchłonięta. I mówił że serduszko bije:tak::tak:
A więc od dzisiaj wierzę że jestem w ciąży:tak::tak:
Tylko oczywiście na początku musiał powiedzieć, że to za wcześnie:-( A przecież wiem że muszę na siebie teraz szczególnie uważać:-p
Zrobiłam również badania, rano te nadczo odpłatnie, a te pozostałe popołudniu, jak dostałam skierowanie od tego lekarza, bo dzięki temu mogłam je w LIM-ie zrobić za darmo:-) I powiedział żeby do niego przychodzić tylko po skierowania na badania, bo wtedy będą bezpłatne;-)
Zdjęcie wrzucę jak uda mi się jakoś uruchomić skaner na laptopie, chyba że zrobię zdjęcie zdjęciu:-D

Tylko dziewczyny trochę niepokoi mnie termin ciąży. Wg OM termin 27.06.2010. Ostatnie USG termin wg wielkości 02.07.2009, Wg OM 5w4d, wg USG 4w6d, czyli różnica 5dni. A teraz termin 07.07.2010, Wg OM 6t5d, wg USG 6w2d, czyli różnica 3dni. To termin chyba powinien być na 30.06.2010, czyli wcześniej bo fasolinka nadrobiła, a jest później???? Czy ktoś to rozumie?? Dziwna ta maszyna:szok:

A co do tabletek to lekarz kazał mi odstawić narazie Feminatal800, i biorę kwas foliowy 5mg, pod nazwą Acidum Folicum Richter.:-)
Gratulacje zdec!!!!!!!!!!!! super!! powiem ci ze u mnei ztymi datami tez cos jest popindolone. niby mam termin na 1.07. i jestem teraz w 7 tygodniu. a jak patrze na suwaczek i wpisuje date i ostatnia miesiaczke to wychodzi ze to 6 tydzien. tez nie rozumiem o co chodzi, pewnie im dzidzia bedzie starsza tym bardziej wszystko sie ureguluje!! a ten kwas foliowy to dostalas na recepte od lekarza??

Tak dostałam na receptę.
Kurcze dziewczyny masakra jakaś. Nie wiem czy to po badaniu USG ale zaczęłam delikatnie krwawić:-(:-(:-(:-(:-(
Już zadzwoniłam do mojego lekarza, mam się u niego pokazać ok 17.30.
Czy to możliwe że to po USG?? Czy któraś z was tak miała????

A ledwo zaczęłam się cieszyć:-(:-(:-(

Kurcze dziewczyny masakra jakaś. Nie wiem czy to po badaniu USG ale zaczęłam delikatnie krwawić:-(:-(:-(:-(:-(

Koniecznie idź. A cały czas krwawisz? mocno??

...Widocznie cos mi sie pokrecilo...jestem zalogowana na trzech stronach...i co z tego!Cos sie stalo ze dwa razy napisalam...

Nic się nie stało, tylko wydało mi się to dziwne.

A i tak poza tym to my tu się zwracamy do siebie kulturalnie ;-)

Już teraz takie ostatki są na papierze.
Ale jak zobaczyłam czerwoną plamę, dość sporą na majtkach to się przeraziłam:-(:-( Może w sumie nie potrzebnie panikowałam, bo może to po USG.:zawstydzona/y:

reklama
Z tym kwasem foliowym to bez różnicy jaka nazwa każdy ma ten sam skład tyle że feminatal ma dodatkowo witaminy i składnik pomagający kwasowi lepiej sie wchłaniać Zdec daj znać co sie dzieje

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry