reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

podnosić głowy nie pozwalają żeby nie mieć zespołu popunkcyjnego czy jakoś tak...ale ja czasem ją podnosiłam, przecież mając dziecko przy sobie byłoby nierealne jej nie unieść:-p
no właśnie ja przy poprzedniej cesarce to przechodziłam bóle głowy przez 4 dni, to był koszmar a nikt mi wcześniej nie poradził że głowy nie wolno podnosić, teraz spróbuje to zastosować w miare możliwości, dzięki za radę;)

reklama
Mamo Mikołaja, sealet śliczne te wasze córeczki! Gratulacje takich dorodnych pociech.
Mamo Mikołaja, ty chyba w rekordowym tempie wyszłaś ze szpitala do domu? Juz na drugi dzień? Szok.

Sealet - ogromne gartulacje. Pulchniutka i sliczniutka ta Twoja Agatka. Wracaj do formy!

koriander - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN!!!!!! OCZYWISCIE BEZBOLESNEGO I SZCZESLIWEGO ROZWIAZANIA!

Dziewczyny podziwiam Wasza determinacje:-D:-D:-D:cool2::cool2::cool2: ja nie robię nic, głównie leże, więc pewnie szybko nie urodzę:dry::dry::sorry2:
Ja tez nie robie prawie nic. Czekam na wizyte 2.06 mam nadzieje,ze 3.tez nie urdoze,bo moj wtedy nie bedzie miał jak przyjechac,a pozniej to juz moge:-)
ita85 - te skurcze najgorsze ;/ przeszedl mnie troszke dreszczyk po Twoim opisie....

mama mikolaja - jeju,jaka ona sliczna. Mnie najabrdziej rozczulaja niemowlece stópki... :-) jakis fetysz mam czy co??!! :-D cudowne pieteczki malutkie.

hefi - ja bym nie przezyla calego dnia z taka gromadka! ale fajnie,ze dostalas tyle rzeczy...

Dziewczyny którym dokuczły hemoroidy co na nie używałyście?
uzywam AVENOC. Na ulotce napisane,ze po konsultacji z lekarzem,ale ja uzyłam juz chyba dwa bez porozumienia;/ Dziwczyny pisały wczesniejz,e tego używały,wiec i ja sie zdecydowałam.

Raz spotkalam faceta dzwonil na domofon bardzo wysoko, przytrzymal mi drzwi do windy a ja mu powiedzilam ze ja ide nisko :))) spotkalam go na 7 pietrze, popatrzyl na mnie jak na wariatke , pewnie pomysla; ze go wzielam za jakiegos zbira.
Hahaha:-D niezła wpadka!!
Ja tez uwazam,ze te wszystkie sprzatania i chodzenie po schodach przed porodem to, jak sie uda, to zbieg okolicznosci tylko. Polozna mi ostatnio powiedziala,ze wsord kolezanek praktykowały takie cwiczenie, ze ciezarnej rozsypywalo sie na podloge pudelko zapałek i ona musiala je pozbierac pojedynczo...
Mimo to,bede probowala wszystkiego,bo chce miec to jak najbpredzej za soba i Maluszka przy sobie.

zdec - GRATULUJE TYTUŁU!

mamamikołaja- ale cudeńko!!!! Jeszcze raz gratki!
Zdec- gratuluję obrony. Jesteś wielka! Kolejny etap edukacji za Tobą, a kolejny egzamin przed Tobą- poród :-D
sealet- jejku jak fajnie, kolejny serdelek na wolności :-D
ita- ale fajnie, zaraz na spacerki będziesz mogła wychodzić z malutkim :-) A ja dziś miałam dwugodzinny spacerek z moim dużutkim po Toruniu! :-D Fajnie, że nie masz złych wspomnień z porodu, masz rację- co złe szybko się wymazuje z pamięci... mi po cesarce niestety kazali iść pod prysznic już po 10 godzinach, specjalnie mnie budzili nad ranem :szok::wściekła/y: Głowę też podnosilam, nikt mi nie mówił, że nie wolno :-(
Koriander- hehe, to nie zdążyłaś urodzić przed trzydziestką :-D:-D Ale życzę Ci urodzinowo samych pieknych chwil z Malutką przy boku, oby wkrótce pojawiła się przy Tobie w sposób zauważony, ale "prawie nieodczuty":-D

Dobranoc!

Dziewczyny jadę do szpitala, mam skurcze od 4 godzin co 7 minut.

mam nadzieję, że to już to, poza tym pojawiło się lekkie krwawienie. obaczym.

Trzymajcie kciuki

Witajcie,

wczoraj coś szybko poszłam spać no i dzisiaj wstałam szybko jak na mnie, bo zwykle przed 8 nic mnie z łózka nie ściągnie:-D
koriander - ST LAT, STO LAT, niech okres macierzyństwa przyniesie Ci dużo wyzwań:-D, radości i obyś tuliła swoje maleństwo jak najszybciej
mama_mikołaja - cudna ta twoja córeczka, zazdroszczę:tak:, a jak Mikołaj na nią reaguje, przyzwyczaił się już trochę?
ita - wooow, pierwszy spacer!! zazdroszczę podwójnie:tak::tak: odnośnie podnoszenia głowy po cesarce to nam na szkole rodzenia zwracali na to uwagę, żeby tego nie robić chyba przez 12 czy 16 godzin:szok:
askut - powodzenia!!

Czesc dziewczyny w ten pochmurny dzien :-:)-:)-(

ja jakos nie wyspana o 2 złapały mnie skurcze lekko bolały zaczeły sie co 20 min potem 15min i mineły nawet nie bolały tak jak ostatnio i zasnełam ile jeszcze???? myślałam ze moze w koncu ale cóż:-D:-D:-D

dzisiaj rano złożylam wózek jak wstałam hihi bo jak narazie wszystko bylo osobno tylko spacerówki nie ruszałam bo narazie nie potzrebna i jak tam patrzałam na ten gleboki to juz bym chciała na spacerki chodzic z malutka:tak::tak::tak:

koriander- WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZINEK OBYŚ SZYBCIUTKO TULIŁA SWOJE MALEŃSTWO JUZ I PRZEDE WSZYSTKIM LEKKIEGO PORODU CI ŻYCZE!!!!! I WSZYSTKIEGO CZEGO SOBIE TYLKO ZAPRAGNIESZ:tak::tak::tak::-):-)

ASKUT- OBY TO BYŁO TO! trzymam kciuki

ita- ale fajnie ze juz niedługo pierwszy spacerek zazdroszcze:-)

ide jeszcze sie polozyc bo cos strasznie mnie brzuch ciągnie na dole od rana i co chwile twardnieje:(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
cześć wam
zdec gratuluje obrony:tak:
koriander wszystkiego najlepszego :-):-)
askut powodzenia!!!!!!!!!!!:tak:;-)
ita tego spacerku to zazdroszcze chociaz pogoda nie za ciekawa sie szykuje:no:
paula widze ze nocka u ciebie podobna obudziło mnie ciągniecie brzucha troche skurczy i biegunka myslałam ze to juz ale troche sie uspokoiło dostałam troche stracha bo małz poszedł na dzien do pracy i jakby co to nie bardzo moze sie urwac mam nadzieje ze w ciagu dnia sie rozkreci ale zacznie wieczorkiem jak tatus wróci do domu:-D:tak:

Do góry