reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2010

reklama
ja tylko na chwilę, bo jakoś dziś nie mam weny.... mam za to jakiś dziwny niepokój, coś jak 6 zmysł. nic mnie nie boli , mały się rusza a mimo to....nie wiem czy nie pojade dziś do szpitala wieczorem... w nocy miałm skurcze, co 7 minut, potem co 5 a potem co 20 i ustały:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. może ja jestem jednym z tych przypadków co poród zaczyna się nieregulanymi skurczami???

COBRA ja nie mam skierowania:)Nie muszę mieć jak jestem 7 dni po terminie to tak z automatu przyjmują;)
A z ciekawosci - po terminie zglasza sie na izbe porodowa czy na patologie? Bo, zakladajac ze mojemu tak dobrze w brzuszku to sie musze zorientowac w temacie ... ;D a ja tez bede bez skierowania, bo ginka prywatnie ..

Kubusiowi nie wiem od czego ciągle topnieje oczko:zawstydzona/y:przemywam solą fizjologiczną ale tylko tyle że zmyje a za chwilę znowu to samo:/może wiecie od czego to może być i czym mogę skutecznie się tego pozbyć??
ewus - najlepiej idz do pediatry, oprocz soli fizjologicznej przepisze jakies kropelki do chorego oczka .. a jak nie pomoze to do okulisty da skierowanie - mi tlumaczyla przy Malgosi, ze czasami dzidzius ma kanaliki lzowe zatkane i to stad. Ale najpierw test z kropelkami - a potem dopiero jakies masaze oczka i inne akcje czyszczace kanalik ;)
Nie przemywaj rumiankiem - u nas mala byla na niego uczulona ogolnie - przeszlo jej dopiero potem;)

Co do napraw samochodu - u mnie maz ma wparcie, niestety wiem ze brak reakcji we wlasciwym momencie konczy sie duzo wieksza kwotowa inwestycja ;P A poki co czekamy, czy po ostatniej stluczce dadza nam szkode calkowita czy nie .. To chociaz by jakies podobne sie kupilo - zeby bylo, bez auta jakos tak dziwnie ;P dobrze, ze nie mam az tak strasznie daleko do szpitala ..

katarzyna- ja mam na skierowaniu - ciaza 1,tydz 41/42 wskazanie - ind..cos tam porodu , nie moge doczytac,ale chodzi o wywolanie

gryzka - ja ide na oodzial polozniczo-ginekologiczny,przynajmniej tak na skierowaniu jest

cytrusik - gratulacje ogromne!
Agi78 - 3mam kciuki zeby to nie byl falszywy alarm!!

Witajcie Puchatki tutaj niedźwiadek;)...
a Ty w domu jeszcze?!:baffled:
kajdusia - ale super przywitanie,a najlepsze od syneczka :) piekne konfetti:-)

Ja mam dzis lenia. Noc srednia,swedzaca wciaz;/ mi to chya nawet skurcze przesly,bo jeszcze kilkad ni temu to sie spinalam dosc czesto,a wczoraj i dzis luz... heh. Na 20 jade na KTG. Zaraz sie ubiore i do sklepu i obiad robic. Ale lipa.ja tez nie urodze sama,na bank.

A z ciekawosci - po terminie zglasza sie na izbe porodowa czy na patologie? Bo, zakladajac ze mojemu tak dobrze w brzuszku to sie musze zorientowac w temacie ... ;D a ja tez bede bez skierowania, bo ginka prywatnie ..

ewus - najlepiej idz do pediatry, oprocz soli fizjologicznej przepisze jakies kropelki do chorego oczka .. a jak nie pomoze to do okulisty da skierowanie - mi tlumaczyla przy Malgosi, ze czasami dzidzius ma kanaliki lzowe zatkane i to stad. Ale najpierw test z kropelkami - a potem dopiero jakies masaze oczka i inne akcje czyszczace kanalik ;)
Nie przemywaj rumiankiem - u nas mala byla na niego uczulona ogolnie - przeszlo jej dopiero potem;)

Co do napraw samochodu - u mnie maz ma wparcie, niestety wiem ze brak reakcji we wlasciwym momencie konczy sie duzo wieksza kwotowa inwestycja ;P A poki co czekamy, czy po ostatniej stluczce dadza nam szkode calkowita czy nie .. To chociaz by jakies podobne sie kupilo - zeby bylo, bez auta jakos tak dziwnie ;P dobrze, ze nie mam az tak strasznie daleko do szpitala ..

Ja dzwonię dzwonkiem na IP tam podłączą mi KTG i zadecydują co dalej:)Ale czuje po kościach, że jutro powrócę;)

Witajcie dwupaczki i ropakowane mamusie :-)

My sie dzisiaj wybralismy z misja na zarejsetrowanie dziecka,ale moj D taki nierozgarniety,ze dowodu nie wzial i z powrotem do domu :confused:
Wiec jutro podejscie drugie.

Małemu dzis odpadl pepuszek :-D ,a teraz przy godzinnym wiszeniu na cycu w końcu poszedł spac :-) Sutek to mi chyba zaraz odpadnie tak piecze :szok::-D

Ogolnie to moj żołądek jakis przestawiony sie zrobił i co zjem to mnie boli :no::baffled:

cytrusik - gratulacje ogromne!
Agi78 - 3mam kciuki zeby to nie byl falszywy alarm!!

a Ty w domu jeszcze?!:baffled:
kajdusia - ale super przywitanie,a najlepsze od syneczka :) piekne konfetti:-)

Ja mam dzis lenia. Noc srednia,swedzaca wciaz;/ mi to chya nawet skurcze przesly,bo jeszcze kilkad ni temu to sie spinalam dosc czesto,a wczoraj i dzis luz... heh. Na 20 jade na KTG. Zaraz sie ubiore i do sklepu i obiad robic. Ale lipa.ja tez nie urodze sama,na bank.
No jeszcze w domu;(

My już po spacerku:-D mała właśnie przysypia w kołysce a ja z ciekawości do was zaglądam czy może są jakieś prezenciki dla tatusiów, ale na razie chyba cisza

kalwa - i jak tam szczepienie, ja pierwsze mam 19 lipca
kajdusia - super miałaś przyjęcie w domu:-D ja od swojego J. dostałam kwiatki i słodkości:-D
cobra - pewnie chodzi o indukcje porodu:tak:

reklama
My już po spacerku:-D mała właśnie przysypia w kołysce a ja z ciekawości do was zaglądam czy może są jakieś prezenciki dla tatusiów, ale na razie chyba cisza

kalwa - i jak tam szczepienie, ja pierwsze mam 19 lipca
kajdusia - super miałaś przyjęcie w domu:-D ja od swojego J. dostałam kwiatki i słodkości:-D
cobra - pewnie chodzi o indukcje porodu:tak:

indukcja ,calkiem mozliwe;p
a to nnie jest jakies pojecie z chemii czy fiizyki ?:-)

Do góry