Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

heheA jakie jabłuszka i marchewkę podajesz? Ja mam Gerbera, ale małej nie smakują.. Jabłko podawałam surowe, gotowane na parze, z Bobovity, ale też się krzywiła :/ Może masz jakiś patent na owoce?![]()
a po co wylewać? stoi w lodówce dłużej niż 48? zamroźTylko będzie szkoda wylewać mi te 300ml mleka, co sobie wczoraj ściągnęłam ;p
a ten papier ryżowy normalnie w spożywczaku można dostac, nigdy nie widziałam, chociaż w sumie nie szukałammięsko mielone mieszane , do niego dodaję marchewkę , pieczarki lub moon grzyby lub shitake cebulkę dymkę (czasem papryke pokrojona w kosteczkę) , śtartego imbiru dużo , troszke czosnku , soso sojowy dobrej jakości (broń Boże taotao) , papryczki chili pokrojone (ale to jak ktos lubi ostre bo imbir juz jest ostry) to wszystko zawijam w papier ryżowy i sru na parowar.
Do sajgonek podaję sosik własnej roboty : sos sojowy , trochę wody mineralnej , szczypiorek , troszke octu ryzowego , troszke cytryny , papryczka chili pokrojona i starty imbir.
edit : a i zapomnialam do sosu jeszcze odrobina cukru by przełamać kwaśność i słoność oraz 2-3 kropelki oleju sezamowego
Lena twoje ciasto mi przypomina, że w zamrażalniku poza gotowym kurczaczkiem na dzisiejszy obiad (gotowanie dziś odpada) mam jeszcze pochrzcinowe ciasta ;p Sama mistrzynią w pieczeniu nie jestem (zresztą piekarnik mamy do d...y), więc ciasta są upieczone przez babcie i są pyszne. Moich wypieków tak chętnie bym nie jadła...;p
Katarzynajanicka u mnie też pogoda beznadziejna i się zastanawiam, czy sobie dzisiejszego wykładu na uczelni nie odpuścić. Nie chce mi się ciągnąć chorej małej do dziadków, potem ruszać kawał drogi na wykład, a potem prawie nocną porą odbierać małą i wracać do domuZwłaszcza, że przed nami też szczepienie i kontrola w poradni preluksacyjnej (5listopada) i chcę, żeby Emilka się wykurowała.
Tylko będzie szkoda wylewać mi te 300ml mleka, co sobie wczoraj ściągnęłam ;p
a po co wylewać? stoi w lodówce dłużej niż 48? zamroź

Mam nadzieje ze szybko znajdziecie jakas fajna. Zdrowka dla malej!

W koncu za tydzien zacznie sie juz 6 miesiac