reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Elizka duzy ten twoj chlop ;-)

Co do dzwiekow to u nas nadal stara sroka w polaczeniu ze skrzypiacymi drzwiami :baffled:

A dla Lili dzis zupka jarzynowa. Jak bedzie ok to od przyszlego tygodnia zaczne sama zupki gotowac i wprowadzamy gluten :blink: W koncu za tydzien zacznie sie juz 6 miesiac :szok:
No duży;]
Ale sie uśmialam z tej starej sroki....:-D :-D do tego te drzwi:-D hehehehe

Witam się w ten paskudny mokry dzionek. mam chwilę więc wpadłam poczytć co tam na bb. Oskar wkońcu padł - a przy tym tak strasznie płakał. Te rosnace zęby dają mu nieźle do wiwatu. Na noc żeby mu było lepiej daje 2,5ml nurofenu i teraz też byłam zmuszona bo bidlek tak się męczył. Wczoraj cały dzień praktycznie spędziliśmy na dworze - za to zisiaj pewnie przyjdzie nam siedzieć w domu. Byłam wczoraj w pracy dopytać o ten urlop okolicznościowy - u nas to nie było praktykowane do tej pory - ale po mojej interwencji zobaczą co i jak.

gosagro - wszystkiego najlepszego!spelnienia marzeń!

kajdusia - super że kotek wrócł - chyba chciał was ukarać za to że sobie pojechaliście bez niego:-D
paula24211 - udanych zakupów - mi się udało przedwczoraj upolować płaszczyk - teraz poluje na kozaki:-)
lena DTR - Gaja to niezła kombinatorka rośnie:-)widać że w życiu sobie da rade:-)ale mi smaka narobiłaś z tym ciastem
katarzynajanicka - u mnie też dzisiaj mielone i do tego buraczki. Miłej lektury :-)
Agi78 - ale śliczna Polcia:tak:
Eliza_EM - Oskar waży 8700 i wierzy 70 cm

Mój Oskar - skrzeczy, piszczy i krzyczy:-)i bardzo mu się to podoba - czasem sam siebie sie przestraszy:-)

Koniec spania...

Miłego dnia

perfecta - moja Iga jak jest zmęczona to stęka i robi yyyyyyy,mmmmmmm,yyyy;) poza tym piszczy, śpiewa, kwiczy, mówi ooooooooeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiii:)o i osiołka też robi,hehehe
a emu - najbardziej mi się podobają te pierwsze kwiatki albo serduszka na białym tle, ale troche nie mój styl, dla siebie wybrałabym tradycyjne

kasiajanicka - ja warzywka smażone robię, czyli za wiele się nie narobię

agi - jaka Pola już duża, śliczna dziewczynka i jaka w Agatkę zapatrzona. Co robi ta lala????

Lena - mniam, mniaaaaam

Eliza - moja juz smiga w rozmiarze 74, ostatnio jak ja mierzylam wyszlo 69 ale to z 3 tyg temu. to masz przedszkole w domu:)

Iga dzisiaj znowu marudejro, choc juz jedna drzemke zaliczyla i chyba skocze na spacer zaraz bo slonce swieci choc pizga okropnie.

Gosiu- zdrowka i wszystkiego co sobie wymarzysz!!!Zobacz załącznik 293787

konniczynka- witaj :-)
agast- pol sloiczka mowisz(piszesz :-D) gratulacje :)
atena- co do kredytu hioptecznego nie pomoge niestety nie mam domu jeszcze:no:

witam sie:)
u nas nocka w normie tzn pobudka o 3- butla i spanie do 9.30 :)
mloda wczoraj dostala kleik przed snem - wcinala ze az jej sie uszy trzesly a jak sie wybrudzila do tego :-D:tak:zjadla 60ml i dopila 100 mleka:szok: ale dluzej nie spala a szkoda bo mialam nadzieje...no ale wyspana jestem wiec chyba nie ma co narzekac, gdyby mnie tylko zab nie bolal:wściekła/y: no ale musze wytrzymac do 10listopada-mam umowiana wizyte u dentysty w pl :) juz sie nie moge doczekac-mam nadzieje ze zuzia dobrze zniesie lot :tak:
ok zmykam na kawe i jakies ciacho...milego dnia wszystkim:-)

Gosiu wszystkiego najlepszego!!!! Spełnienia marzeń... :-)

ale wczoraj jadłam dobry placek, sernik ale bez sera :) siostra upiekła i świętowałyśmy 5 m-cy Natanka i 8 m-cy jej córeczki :) jak będę miała chwilkę to wrzucę przepis na odpowiednim wątku.
Oczywiście dziękujemy z Natankiem za życzenia!:-)

koniczynka- rozmrazasz ciasta??? W jaki sposob? wsadzasz do piekarnika? Pierwsze słysze ze mozna tak robic.

Perfecta- co jest zlego w sosie tao tao? Ja go zawsze uzywam i mi sie wydaje spoko? Fajny przepis na te sajgonki ale czy nie lepsze by byly usmazone na oleju??

Agast - Kochana tao tao to polski wyrób (chyba ) :( Ma mnóstwo soli i różni sie bardzo smakiem od oryginalnego , to już lepiej kupić KIKKOMANa sos tak jak w sushi barach podają. Co do smażenia to tez są dobre ale ja zdecydowanie wole na parze , maja lepszy smak i są oczywiście mniej kaloryczne. Polecam Ci jeśli lubisz gotowac orietalnie sklep na ul. poznańskiej tam są sprawdzone oryginalne produkty kuchni orietalnej , mają na prawde wielki wybór od ryzów do sushi po sosy sojowe i mrożone krewetki itp.
Kasia co do papieru to polecam zakupić na allegro np. bo nie wiem czy w toruniu znajdziesz sklep orietalny. W spożywczaku pewnie znajdziesz tao tao a ten , nie dość że mało jest jego to jeszcze krążki malutkie i papier bardzo cienki więc nawet ludzie , którzy mają wprawę w robieniu sajgonek muszą zawijać w 3 listki by się nie rozwaliły podczas smażenia czy parowania
Ja polecam sos sojowy :Zobacz załącznik 293799

a papier ryżowy [KO] Papier ryżowy 500g (1285430396) - Aukcje internetowe Allegro
albo taki Zobacz załącznik 293802

Poproszę o kopala w pupala bo mnie się nic nie chce , a muszę posprzątać w chałupie bo straszny artystyczny nieład mam:)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i ja. Tylko na chwileczke...

Gosiu, wszystkiego najlepszego kochana!

My już po szczepieniu, zaznaczam że już ostatnie! Obyło się bez płaczu a teraz mały smacznie śpi... A więc, co do główki, dostaliśmy skierowanie do neurologa i na rehabilitacje... jak pani doktor dowiedziała się że mały jest taki marudny ostatnio to nagle stwierdziła że może mieć napięcie mięśniowe bo mocno zaciska piąstki i nie chciał wyprostować nóżek i rączek... trochę się tym martwie, ale zobaczymy co powie neurolog... :(

Idę coś ugotować, pozdrawiam mamuśki!!!

Do góry