reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2010

na-tuska hehe, źle przemyślałyśmy wybór imienia;-) Na razie nie jestem zaniepokojona- Emilka od urodzenia jest mała i cały czas na ok.10 centylu. Jak wyjdą wszystkie zęby i dalej będzie problem z jedzeniem, zacznę się martwić. Dziś zjadła trochę gęstej kaszy mannej na mleku z bananem, pół pomidora i wafla orkiszowego z masłem, więc nie jest źle:tak: Dopiero będzie problem, jak wstanie z drzemki i będę chciała dać jej obiad:sorry2: Emilka jest zwolenniczką max. 2 posiłków dziennie:sorry2:
dorotka
[*]
Anik Spokojnej drogi. Ja się zastanawiam, czy nie pojechać z małą za 3tyg. do Kętrzyna na kilka dni, ale samotna kilkugodzinna podróż pociągiem z dzieckiem mnie przeraża.

reklama
dziękuję dziewczynki, nie wszystkim podziekowałam bo mi coś nie zawsze wchodzi"podziękuj..."kurdę "buziek' ani pogrubień też nie mogę robic:/Ale duże podziekowania należą sie Koriander która bardzo duzo nade mną pracowała:DDDDDD :*********Lena napisalam ob y mi sie nie przestawilo, ale taki stan mam juz od jakiegos czerwca mam nadzieje że mi tak zostanie.. Agast gratuluje cioteczko:* :D Na tuska no to tylko współczuć!Może tasiemca mają???Jesli w ogóle to mozliwe w takim wieku, ale naprawdę ważą bardzo mało...asnecja super że se radzisz:*Emalia czytasz mi w myslach, dziś se podczas pracy myslę"przecież emali i ewelince udalo sie ułozyć życie na nowo to i mi moze sie uda":DKolenderka,Perciu , Kajdusia, Kasiek, Hefi,Olavip,aisa,gosiagro, gdzie Ty??i inne laseczki!Dorotko (*)Kochana przytulam:*Żyrafka zdrówka dla Łukiegopercia jak Jan?mama Kubulki hehe oni są inni, jeden biały drugi czarny:D (jeden mama drugi tata:) )Kreatorka powiedz co Ty studiujesz?Bo jak coś machniesz to uuuuu jak profesjonalna psycholożka:D ładnie się Ciebie czyta:)Izia sorki może pisałas i nie doczytałam jak nocki?ale dziś se dobawiłam! zrzuciłam taboret na palec u nogi i teraz fioletowy....:/Dzieci są dzis okropne!!!!!!miałam tyle roboty że pot po d. mi lecial a oni cały czas albo płakali, albo sie blili, gryźli, jeden drugiemu cos nakładał i go cisał....i cały czas płacz, no jakaś tragedia, juz byłam w stanie usiąść i płakać....teraz na chwilke brat się nimi zajał bo byłam w satnie zostawić ich i wyjsc...bo ludzka cierpliwosc ma granice.........................................................Dzis machnełam zapiekanke ziemniaczaną z serem itd, ciasto "ptys" i "wyszorowałam" domspadam bo brat juz nie daje z nimi rady:Dedit kurdę co się dzieje wszystko mi w jedna całosc zlalo, choć inaczej pisałam, mam nadzieje że rozszyfrujecie, sorki se musicie się wczytywać, nie wina Miluski"D

Jestem jestem :tak:
Była ja na zakupach:-pKupiła ja 2paczki pampersów za 9 dych bez grosz:-D jeszcze kupiła ja 2 paczki po 4 szt chusteczek Nivea po 2 dychy każda bez grosza:-D i kilka innych fajny rzeczy:p Oraz kupiła ja "Język Dwulatka " za 15 zeta w księgarni promocja była to sobie trzasłam:-D
Kochane nie popiszę bo muszę leciec robic amciu a potem, zrobic w koncu zdjęcia i powystawiac rzeczy:)

Dziewczynki a wiec w 2013 14 wrzesnia mamy zarezerwowana sale:)
Od osoby jest 115 zl bez ciasta owocow na dzien dzisiejszy...
Nie moge w to uwierzyc:):)
za miesiac jedziemy podpisac umowe:)

perfecta a gdzie takie tanie zakupy zrobilas?:)

Zaraz z tym pisaniem zwariuje!Co jest dlaczego mi się wszytsko zlewa???:wściekła/y:
może juz nie?:-D
Perciu gratuluję zwierzyno łowów:-D jak przeczytasz ten język 2 latka to w paczuszkę i do Ewus:rofl2::-D a może cos napiszą o języku bliźniakowym:-D (jest juz chyba coś:-) niedawno tak o tym trąblili, ale jak weszłam na forum to się okazało że matki które to pisały wynajmowaly nianie do opieki, wiec i tyle one na prawde wiedzą............:-D)
Julia kurczę gratuluję!Piekna data!Moja przyjaciółka wstępnie ma ten sam termin!ewentualnie chyba czerwiec,jejku <zazdrości>widzę że z Poznania jesteś to się wprosze na wesele to przy okazji rodzinę pierwszy raz w zyciu odwiedzę:-D kazda decyzje, sukienki, dupereli -wal na forum!Ja mogę wszystko robic medialnie z Tobą:-D, doradzac itd, jesli oczywiście masz ochoę(z koleżanka przez telefon rodziłam to ubierać do slubu to dla mnie pikus:-D )
Izia to dobrze, u nas też mozliwe że to zęby...

Hejjj mam do was pytanie, jak wyglada dzienny jadlospis waszych dzieci??? ja mam wrazenie ze moj Kacper je za malo. Wpadlam do was po rade
Hej, a co tak malo Pni pise??;-) U nas tak: rano jakieś śniadanko(z regóły wszystko jest wywalone za podłoge...)do buzi wpadaja znikome ilosci, 10-11 do spania Kuba-kasza Szymon-mleko(ok,240ml) potem ok,13 obiadek, potem jakiś podwieczorek np jogurcik, serek, musli, jakies przekaski takie do ciamkania i wieczorem kolacja, która tak jak sniadanie zazwyczaj w wiekszej ilosci jest wywalona...no i do spania tak jak do drzemki mleko lub kasza:)

kto z Milusią drineczka walnie przy sobocie??

Ostatnia edycja:
Ja tylko na chwilę, mąż usypia Ninkę to mam chwilę spokoju:tak: czuję się już dziś trochę lepiej, nikomu nie zyczę takiego choróbska bleee

dorotka
- współczuję smierci w rodzinie, musi Ci być cięzko, mimo, ze to starsza osoba nikt nie spodziewał się, ze odejdzie :-(
Ewuś - kochana ja studiuję pedagogikę, ale faktycznie mój ulubiony przedmiot to psychologia i to nie tylko rozwojowa :-) ciągle coś czytam i się dokształcam w tym zakresie, staram się po prostu, bo chcę skończyć studia mimo, że zaoczne to z jak największa wiedzą, więc czytam lektury obowiazkowe i te ponad normę :-D
Dziewczynki a wiec w 2013 14 wrzesnia mamy zarezerwowana sale:)
Od osoby jest 115 zl bez ciasta owocow na dzien dzisiejszy...
Nie moge w to uwierzyc:):)
za miesiac jedziemy podpisac umowe:)

perfecta a gdzie takie tanie zakupy zrobilas?:)
Pozostaje tylko pogratulować :tak: termin super, w ogóle uwielbiam 14 :-D

Hejjj mam do was pytanie, jak wyglada dzienny jadlospis waszych dzieci??? ja mam wrazenie ze moj Kacper je za malo. Wpadlam do was po rade
Rano jak Nina wstanie ( między 8, a 9) śniadanie: kanapka z szynką/serem i pomidorem, płatki z mlekiem, jajko na twardo, naleśnik z dżemem, placki z jabłkami itp.
Przekąska - około 12 - jabłko, banan, nektarynka lub inny owoc albo jogurt, bułka słodka no co tam akurat mała chce
14-15 - obiad i tu też róznie albo zupka (najlepiej pomidorowa albo ogórkowa:-D) albo kurczak z ziemniaczkami i surówką, czasem jakiś makaron z czymś
17- przegryzka i tu też różnie co akurat mała chce zjeść, często dostaje coś słodkiego, kawałek czekolady, batonik z muesli, delicję albo coś a' la "przekąska"
kolacja - 20 godzina i tu mamy standardowo mleczko około 210 ml na noc
Oczywiście w międzyczasie woda z miodem albo herbatka bobovity muszą być cały czas :tak:
Mam nadzieję, ze nie zanudziłam :-p

Dorotka-
[*]
Anik- super ,że wyniki dobre. Faktycznie mały może rośnie za szybko. Oby już było tylko lepiej:tak:
Anik- bezpiecznej jazdy. :tak: Mały na pewno prześpi cała drogę :rofl2:
Milusia- uda się na bank. Życie na pewno napisało Tobie i Twoim cudownym dzieciom piękny i szczęśliwy scenariusz. Zasługujecie na to!!!
Percia- ty jak zawsze okazje wyczaisz. Miłego wystawiania :)
Julia- to wy dwa lata wcześniej rezerwujecie sale??? Szybko. Ale w miare tanio:happy:
Milusia- mja się piszę na drineczka kochana :)
Lenka-jak po ślubie?
Kreatorka- zdrówka bidulko

A mój mąż siedzi w łazience i walczy z silikonem. KAFELKI POŁOŻONE I ZAFUGOWANE!!!!!!!!
Coraz bliżej końca. Jeszcze złożyć kabinę, mebelki, popodłączac i koniec. Tak się cieszę. Co chwilę tam wchodzę i wzdycham z zachwytu. Jestem dumna z mojego mężusia.Jutro
ma urodzinki i muszę mu wynagrodzic (prezencik kupiony).

reklama
Witajcie włsnie weszłam do domku:)
Ślub bardzo kameralny rewelacja;)Chociaz jeedyny minus ze w USC we Wrocławiu za wszystko kasuja...za to ze podadza szampana "naszego", ze włącza muzykę...porazka....no i czułam sie jak w samie jedni wchodza drudzy wychodza;)
ale za to poczestunek w restauracji siesta rewelka;)
Gaję odebrałąm od tesciowej spiaca i tak dotarłysmy do domu :)zrobiłąm dzisiaj 300 km prawie jak nad morze:)

Do góry