reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

Dziewczynki a o co chodzi z tym pierwszym USG??Że ten termin jest najbardziej wiarygodny?? tak??

Bo ja własnie sprawdziłam wszystkie swoje usg i opisy i pierwsze usg mialam termin który minął 29.05.2011 więc i tym nie ma co się tak bardzo chyba sugerować:(
ja na chwilke (woda mi sie do wanny nalewa :-p)
kochana wydaje mi sie, ze te sugerowanie sie usg a nie om zalezne jest od rozbieznosci terminow porodu. Bo wiadomo ze jeszcze @ mozna miec ze 3 miesiace... a bedac juz w ciazy. W tedy chyba sie beirze wg usg wielkosciowo jaka dzidzia jest.
Moj mlody urodzil sie wg USG a termin mielismy 2 tyg pozniej wyznaczony wg OM.
Mloda tez jest o 2 tyg wieksza wg USG, no zobaczymy kiedy sie urodzi....

dodam ze gdzies wyczytalam w jakis statystykach, ze dzieci rodza sie co do dnia w terminie tylko w 30 % ;p A tak sa rozbierznosci prawie zawsze ;p (rodzac SN)

reklama
Dziewczynki a o co chodzi z tym pierwszym USG??Że ten termin jest najbardziej wiarygodny?? tak??

Bo ja własnie sprawdziłam wszystkie swoje usg i opisy i pierwsze usg mialam termin który minął 29.05.2011 więc i tym nie ma co się tak bardzo chyba sugerować:(
Widzę Kochana, że Gracjana jednak nie chciała obchodzić urodzin, imienin i dnia dziecka w jednym czasie :-)
Pierwsze usg potrafi najbardziej określić rozwój płodu i dlatego jest ono najbardziej wiarygodne. Wydaje mi się, że jednak lekarz głównie patrzy na termin wg OM, no chyba że z tą miesiączką różnie bywało (czyli była bardzo nieregularna). Często położna czy lekarz pytają co ile występowała miesiączka.

Izunia, wierzę, że to męczące... &&&&!
A mnie burza też wymęczyła, na dodatek ja się trochę burzy boję, ale K. mnie uspokajał i jakoś przeżyłam tę nockę.

Katamisz, wiesz, tak naprawdę to wybierz sobie datę, która CIę najlepiej nastroi psychicznie - jak dla mnie to najlepsze rozwiązanie ;-)

Witajcie:-)

katamisz też mi sie wydaje że to indywidualna sprawa,jeśli badania usg nie róznią sie od siebie jakoś diametralnie to nie ma różnicy czy idziesz w terminie pierwszego usg czy kolejnego.
Ja mam iśc do położnej w terminie usg (nie pamietam jak ono sie po polsku nazywało)tego co sie robiło 18-20 tc.Ten termin mam na 15-go czerwca w w/g om mam na 9 czerwca.I wtedy ona będzie kontaktować sie ze szpitalaem i ustalać ewentualnie co dalej.
Jeśli nie będzie żadnych przeciwskazań to tutaj do tygodnia mogę sie przeterminować,później chyba wywołanie.
Ja natomiast szykuję sie na około 17-go bo pamiętam wtedy miałam owulacje .:-)

larevunia gratulacje dla męża,ciekawe co było większym bodźcem w rzucaniu palenia i odchudzniu?????Wy czy kombinezon;-):-D

Asinka zacznij sie przyzwyczajać do robienia czesto naleśników ,dzieci je uwielbiają:tak:Ja wczoraj młodemu zrobiłam na kolacje.

Katamiszku, to chyba zależy od lekarza. Niektórzy kierują się terminem z pierwszego usg, a niektrzy z OM. U nas na forum większość ma terminy z OM, ale jest kilka dziewczyn, których lekarze wyznaczyli termin z usg...

Tak ale czytałam też gdzieś ,że najbardziej wiarygodny jest termin podany wg usg na pierwszym badaniu usg w okolicach 12 tc.Więc po sprawdzeniu tam ja mialam termin na 29 maja.

Każde moje kolejne usg wykazywało rozbieżność od tego terminu bo np w 20 tc termin wg usg był na 02 czerwca(dziś) :) kolejne usg na koniec maja znowu i ostatnie też na koniec maja...także rozbieżności są.Ja mialam miesiączkę wyjątkowo regularną w ostatnim czasie przed ciążą.A sprawdzając datę zapłodnienia z OM wyszedł mi dzień kiedy to napewno udało nam się wtedy zajść bo jechałam do męża 1000 km na 3 dni:) więc w ciągu tych 3 dni to się wydarzyło ;)

Ja już się nie nastawiam na termin bo nie chcę rozczarowania kolejnego.Za tydzień 09 czerwca mam się stawić po skierowanie do szpitala i jak niunia nie chce wczesniej wyjsc to tak zrobię i tyle.Nic na to przeciez nie poradzę:)

izunia Gracja nie chciala wyjść!!Ja juz sama nie wiem czego ta dziewuszka mała chce:)A Ty jak po telefonie?????

hej Dziewczyny!

ależ mam dziś pracowity dzień... chcę trochę rozruszać Antka- co by zechciał opuścić mój brzuch już ;-) he he

A poważnie mam 4 pralki prania (nie wiem jakim cudem tyle się uzbierało???!!!) i stwierdziłam że muszę wykorzystać pogodę i zrobić je dziś. Poza tym korci mnie żeby umyć okna... bo świata niedługo nie zobacze...

Iza a czy Ty dziś się wybierasz czy jutro na CC?

Ja zmykam na śniadanie... a potem "porządki".
Postaram się zajrzeć, bo ostatnio zaniedbałam BBforum :zawstydzona/y:

miłego i słonecznego dnia! :-)

Iza z tego co pamiętam to Twoj Igor urodził się niedługo po odejściu czopa śluzowego więc kochana nie wszystko stracone!!!Może nie bedziesz musiala się prosić o przyjecie na oddział bo skurcze się same rozkręcą i będą musieli przyjąć...a tego Ci życzę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!I tak samo błyskawicznego porodu jak przy Igorze!!

reklama
Silva - niestety, wciąż nic się nie zwolniło :-( Ale dziękuję Kochana za &&& i proszę o dalsze. Kolejny tel o 15:00. Teraz mogę sobie spokojnie zjeść śniadanie i wypić kawkę, bo mam ochotę na taką mega light z mleczkiem zagęszczonym :-)

Do góry