Witam w sobotni poranek:-)
MRSMOON u nas zoltaczka jeszcze spora 15,97; my od środy bawimy sie w podgrzewanie mleka, we wtorek wizyta kontrolna wiec zobaczymy jaki bedzie teraz poziom. U Antka jest ten problem ze jemu raz spada a za dwa dni rośnie, wiec to jest niepokojące, ale myśle ze po tym odstawieniu od chcą już bedzie tylko spadać. Nie martw sie ta zoltaczka bo zasada jest taka ze najważniejsze zeby poziom bilirubiny obnizal sie; co do szczepień w trakcie zoltaczki to nie ma przeciwwskazań, dzidzius po szczepieniu może być bardziej marudny, placzliwy ale to tez nie jest reguła. Niektórzy pediatrzy proponują przesunięcie szczepienia na czas kiedy już bedzie po zoltaczce. Mój Franio tez był szczepiony w trakcie zoltaczki miał 13,68 i jakoś nie był bardziej marudny niż przed szczepieniem. Teraz Antka tez bede szczepic No chyba ze poziom znów wzrośnie i pediatra powie ze nie można go teraz szczepic.
To tyle o zoltaczce.
Kochane zdrowemu dziecku bedzie sie zawsze ulewalo jak zje wiecej niż mieści jego żołądek, ulewa sie bo przelyk takiego msluszka to prosta rurka i nie zatrzymuje tego co wylewa sie z żołądka. Jesli dziecko ulewa ale przybiera na wadze to znaczy ze wszystko jest dobrze.
Co do małej ilości pokarmu to w moim przypadku sprawdza sie metoda wypicia trzech litrów wody w ciagu dnia; Jesli wypije tyle wody plus jakaś herbate to rzeczywiście piersi sa pełne;
AESTIMA Jesli moge coś podpowiedziec, to odstaw masło i wędliny; masło zastap oliwa z oliwek wiem ze chleb smarowany oliwa nie wyglada apetycznie; a do pieczywa możesz filet z piersi indyka albo schabik czy poledwice posyp solą, pieprzem zawin w folie aluminiowa i upiecz w piekarniku; mięso bedzie takie jak gotowane na parze. Wiem ze nie jest to smaczne ale pozwoli wykluczyć uczulenie na białko i laktoze( laktoze to rodzaj białka zwierzęcego wykorzystywany do konserwowania wędlin, masła i innych produktów spożywczych); Karolka bo to ze odstawilas nabial to może być za mało, a może to szynka jest sprawca wysypki. Jesli po kilku dniach na diecie wysypka nadal bedzie to trzeba bedzie szukać pomocy u pediatry;
Miłego dnia:-)