reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

hej hej

antar - witaj !! bardzo mi przykro z powodu kolezanki :-(

aestima - moj tez na poczatku mieszal dzien z nocą :-) ale od 5 dni ladnie spi od 21-5 zeby tylko mu sie nie przestawilo

misia - no chyba wrzuce ogloszenie na oferie.. :D

wywrozylam jak zwykle trafnie, o 2 30 urodzila sie Roza :D 3,9 kg :D ale emocje :D zwlaszcza ze mielismy relacje na żywo na facebooku :-)

ja juz po snadanku, ide robic obiadek i zebrac pranko do prasowania :-)

u nas od kilku dni mamy ulozony harmonogram

5 - benio budzi sie na szybkie karmienie (ok 110-150ml) i idzie spac
9-10 - pobudka na całego, zabawy na brzuszku, przytulanie, gadanie, śniadanko (150 ml) i herbatka
12-13 - obiadek (110-150ml), zabawa na brzuszku, śpiewamy sobie i bawimy sie zabawkami
15- drugi obiadek benia (ok 110ml) :p i nie śpi zazwyczaj juz do 21
18 - kolacyjka (ok 110-150ml) i zabawy, spacer - wracamy po 20 ze spacerku
20.30-21 - kąpiel, przytulaski, kolacja z kaszką (180 ml) i do spania ;)

reklama
Aestima u mnie ze zdrówkiem już ok, ale muszę się przyznać że raz ściągnęłam mleczko i wzięłam Polopiryne bo Apap na mnie nie działał, no i oczywiście do tego Ascorutical i Tantum Verde. Bałam się herbatki z cytryną żeby małej nie wyszło jakieś uczulenie.

Witam :)

Ironia super harmonogram
yes2.gif
Mój jada posiłki o tych samych godzinach co Benio, tylko dochodzi jeszcze jeden o 2-3 nad ranem bo Mati na razie śpi jeszcze krócej, ale zasypia ok 21:00. Tylko jestem przerażona, że mój jest 1 miesiąc młodszy, a już wciąga 120ml-150ml
shocked.gif
Ale przemianę ma chyba po tatusiu :)

Mateuszek nadal ma kupki śluzowate więc jutro idziemy do lekarza. Wczoraj dostaliśmy tabletki na florę bakteryjną w jelitach do rozpuszczenia w mleku żeby sprawdzić czy się polepszy ale nic się nie poprawia. Młody jest pogodny, nie marudzi i nie ma gorączki więc na razie nie panikuję. Zobaczymy jeszcze w ciągu dnia i jutro rano jak tam kupka.

Oooo budzi się mały sęp i zajada własne paluszki :) Cofa mu się ale pch dalej, co za głupol mały:-D

Witam sie i ja :)
U mnie dzisiaj tez była kupka śluzowata i zaczynam się martwić, w niej również są takie białe miekkie grudki ale małej nic nie jest, nie marudzi, je i jest taka jak zawsze. Wczesniej na to nie zwracałam uwage ale widzę że chyba muszę. We wrześniu mamy wizyte wiec ten temat poruszę.
Kuma - Patrycja wczoraj tak wepchała paluszki że zrobiła mega pawia :// i się śmiała :// ale mamy dzieciaki :-)

Jeśli chodzi o spanie to młoda jak zaśnie ok 21 to budzi się ok 3 a potem 6 wiec nawet sie wysypiam bo chodze spac ok 22

Dzisiaj robie ciasto z borówkami i galaretką bo jutro odwiedzają mnie kolezanki z pracy więc również muszę domek ogarnąć

Wlasnie wrocilismy od lekarza. Szczepienie ze lzami zaliczone :hmm::hmm: Pediatra bardzo zadowolona, mlody pokazal jak szybko sie przekreca z brzuszka wiec kazala nam go przytrzymywac aby troche sie gimnastykowal. Troche byla przerazona jego checia do stania na nogach, musimy go troche stopowac, ale za to mozemy go juz sadzac (na kolanach lub trzymajac z przodu za ramiona), co mu niesamowicie sie podoba.
Teraz spi sobie w foteliku, mam nadzieje, szczepionki nie beda go bardzo meczyc. Kolejny dzien pogoda paskudna, niedlugo zaczniemy pewnie grzac w domu.
Zycze Wam milego dnia Kochane!!

hej hej :)

Nutria, witaj :)

Antar, bardzo mi przykro z powodu koleżanki :( trzymajcie się ciepło.

Ironia, gratulacje dla sąsiadki :) I harmonogramu zazdroszczę :) U nas poza kąpielą nic nie jest stałe ;)

Aestima, a co dostałaś za antybiotyk? Jakiś bezpieczny dla dziecka? Ja byłam wczoraj u lekarza, gardło załatwione, do tego katar taki zatokowy, kaszel. Póki co mam brać wapno, rutinoscorbin, dużo pić letnich płynów, ssać cukierki, mało mówić. Jeśli się nie poprawi w ciągu 2-3 dni wtedy da antybiotyk. I jak to powiedział "dziecko nim trochę oberwie", ale lepiej tak niż jakieś powikłania.

Anapi, trzymam kciuki za kredyt :)

Madzioolka, przez takie kręcenie główką w obie strony dziecko się wycisza/zasypia. Jaś miał tak miał przy zasypianiu, to normalne, nie denerwuj się :)

Kati, kciuki za szczepienie, żeby Mati dzielnie je zniósł :)

Mojej Adzie też się coś poprzestawiało. Jak zasypiała o 21-21:30 i spała do 3-4 niekiedy nawet 5 rano, tak teraz zasypia 20-20:30 i budzi się o 1. Dziś pobudka 1, 4, 5:30. Jasiek też już przed 6 wyspany. Nie wiem co się im stało ;) Na szczęście Jasiek poszedł do żłobka, a my z Adą jeszcze pospałyśmy od 8 do 10 :)

Blusia, ja byłam u lekarza, potem jeszcze u Mieszkowego pediatry po poradę czy brać ten antybiotyk a na koniec do sowjej cioci- pediatry (która jest przeciwna antybiotykom) zadzwoniłam i wszyscy polecili mi niezwłocznie wziąć antybiotyk i zakładać maseczki przy karmieniu itd.
Wziąć mam dlatego, że karmienie b. osłabia i ze zwykłej infekcji może się niewiadomo co rozhulać... Pani pediatra powiedziała, ze nie ma co narażać mnie i małego- trzeba szybko tą infekcję przeleczyć. Przepisano mi jakiś antybiotyk nowej generacji- nawet na opakowaniu jest napisane, że można przy karmieniu stosować... Nazywa się taromentin i moja ciocia powiedziała, że jest b. dobry.
Eh... nie pamiętam kiedy ostatnio byłam na antybiotyku- zawsze siębardzo wzbraniam ,ale cóż... siła wyższa:(

reklama
Do góry