reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

Doris tez tak mam że jak tylko odchodzą jakieś dolegliwości to wkręcam sobie najgorsze.
Np przed ostatnia wizytą odpuściły piersi tj zrobiły się miękkie i mniej bolące i ja oczywiście świr na maxa, lekarz powiedział że organizm się przyzwyczaił, a dzidzia ładna nawet większa od brata w tym samym czasie.
Teraz piersi mniej bolą a po tych 2 dniach jak tak źle się czułam ból gardła i kości, mięśni plus telepawka z zimna to sobie znowu wkręcam.

Ach w poprzedniej ciąży nie miałam takich obaw.

reklama
Dziewuszki spokojnie, brak objawów lub ich zmniejszenie, to żaden wyznacznik....na pewno jest wszystko dobrze, proszę się nie martwić i nie stresować Dzieci :tak:

Wczoraj rano mąż zrobił mi mleko z miodem i czosnkiem i nawet się spociłam, leżąc pod kołderką. Poza tym, płuczę gardło roztworem woda+sodka. Też pomaga. Pogoda dzisiaj nie najlepsza i trzeba na siebie uważać. Wyczytałam, że amolem można się wysmarować, ale nie jestem pewna w 100%, czy to bezpieczne. Muszę wydobrzeć do środy, bo raniutko muszę jechać na wizytę do nowej ginki :)
Mnie piersi nigdy mocno nie bolały. Jak je dotknę, to poczuję, ale głównie przy brodawkach. Są nabrzmiałe i żyły widać, ale ogólnie nie mogę narzekać na większe dolegliwości.
Dziecie moje mnie już tak dzisiaj wymęczyło, że chętnie poszłabym spać... a nie mogę. Muszę czekać na męża.

Dziewczyny! Chcę zakupić sobie detektor tętna płodu na allegro. Sa tam takie w granicach 130 zł. Czy któraś z Was coś słyszała jak to działa, czy dobrze i od którego tygodnia????

Witajcie :)

Doris, ja nie używałam nigdy takiego domowego i własciwie nie znam nikogo kto używał, ale na aukcjach piszą, że od 12 tygodnia ciąży... Kusisz Kobieto, kusisz... ;)

no własnie i czytałam też opinie, że naprawdę można się uspokoić!!! pomyślę nad tym. w poniedziałek mam wizytę u gina co prawda bez usg ale popytam go o takie urządzenie

Kurcze te objawy... Tez sie stresuje tym bardziej, ze juz stracila jedna istotke I wlasnie sie to zaczelo od zanikania objawow. Mam nadzieje, ze sytuacha sie nie powtorzy. Boze, jak ja bym chcialam, zeby juz bylo po poniedzialkowej wizycie...

Ale sie ciesze, ze juz weekend za pasem. Wreszcie sie wyspie. Moj m ma dzisiaj wolne I zaspokaja zachcianki zony- dzis wypadlo na salatke warzywna. Biedak;))

reklama
Izabela, Amol jest bezpieczny, więc możesz stosować. Ja go wcierałam w skronie przy bólach głowy...:tak:

Wielkie dzięki :* Nasmaruje się takim razie na noc :) Ból gardła na szczęście jest mniejszy, ale totalnie wypluta jestem - sam na sam z moim 6-latkiem prawie przez cały dzień dało mi w kość :/ Mam nadzieję, że jutro dłużej pośpimy :)

Doris - ja też nie znam nikogo, kto by używał takie cudo, ale faktycznie kuszące :)

Do góry