reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czerwiec 2011

reklama
możliwe, bo dolne dwójki wyłażą. spi ok 3 razy dziennie po godzince, albo dwa ale dłużej. i całą noc- od 20 do 7-8. a wczoraj spał w dzień 4 h ciurem:szok: ale to pierwszy raz tak, może po tym weekendzie nad morzem??
ogólnie, to mam wrażenie, że po 3-4 h aktywności już jest śpiący

Aestima cieżko stwierdzic czy twój Mieszko dużo śpi, mój Mati śpi od 21 do (róznie) 6- 6:30 czasem godzinke od 7:30 ale nie zawsze, juz coraz rzadziej i potem 1,5-2h od 13 do 15 ale nie zawsze w tych konkretnych godzinach...

Aestima a może śpioch po prostu jest i tyle? Robiłaś mu badania już? Coś kojarzę, że miałaś robić...Maja śpi 21-7.30max8 z 3-4 pobudkami w nocy a później 12-14max14.30. A jak M się zachowuje jak nie śpi? Jak jest żywy i chętnie się bawi, to raczej bym anemii nie podejrzewała. Anemia z nóg zwala

Anemię ma. 10,4 hemoglobiny. żelazo 2 x dziennie. znowu, dołuje mnie to...
Mrsmoon, jak nie śpi- bawi się i jest baaaardzo żywiołowy. ale on nawet przy ztatrważających wynikach ( 8) taki był. I ja z anemią w życiu się nawalczyłam a z nóg mnie nie zwalała:no: Zawsze żywiołowa i energiczna byłam. A spioch? pewnie nie pamiętasz ale moje dziecko zawsze najmniej tu na forum spało! wkurzałam się bo nic w domu nie mogłam zrobić... więc raczej nie był śpiochem wcześniej. Teraz mu się pozmieniało.
Mama M- mój podobnie śpi, trochę mnie uspokoiłaś.

Witam się :-)
Wróciłam z wojaży ;-) I jak na razie, to jestem padnięta...
Cieszę się, że udało mi się spotkać z Doris :-) Jula cudna i uśmiechnięta.
Tymek dzielnie zniósł podróż pociągiem i zaczął już biegać :szok: i mam ogromny problem za Nim nadążyć :-p
Ciążowo objawy jak na razie dają popalić, ale bywają spokojne dni. W tym tygodniu wybieram się do gina na usg i będę wiedzieć wszystko na 100 %.
Niestety nie zdołam Was nadrobić, więc przepraszam :zawstydzona/y:

Asinka podziwiam cię za samotna podróż pociągiem z Tymkeim! Mi by to nawet do głowy nie przyszło, chyba za wygodna jestem :zawstydzona/y: No i zazdroszczę spotkania z Doris! Tymek niebawem pozna wszystkie czerwcówiątka:-D
Czekamy na wiesci od gina!

Trasiu no już się na Facebooku bodajże Kati się śmiała, że za chwilę trzeba będzie utworzyć katalog "Tymek z..." :-D Ja to dusza wędrownika, więc kocham takie wojaże :-)

asinka skąd Ty masz tyle energii do tego w ciąży jeszcze???? Ja jakoś nie mogę nic ponad to co muszę wykrzesać...
Aestima jasne, że pamiętam, że mało Mieszko spał, pamiętam też Maję, która 5 drzemek miała swojego czasu, a teraz jedna tylko...zmienia się dzieciom. A jaka jest norma hgb u naszych maluchów? Ja przy anemii w ciąży mogłabym spać cały czas, więc widocznie u każdego inaczej to wygląda. Czy ja też Mai z okazji roku powinnam jakieś badania zrobić? Kiedy szczepisz? Ja chyba w nast. tyg jakoś albo w kolejnym. Muszę, bo pneumo przed żłobkiem chcę jeszcze zaszczepić

reklama
mrsmoon ta senność w ciąży to chyba normalne, nie tylko przy anemii. Ja startowałam w ostatniej ciąży z hemoglibiną ok 15, skończyłam na 13 a mogłam spać całymi dniami. teraz też hemoglobina 14,7 a ja ciągle śpiąca.
ja robiłam Marysi morfologię przy roczku, ale nie wiem czy to standard czy po prostu nam lekarka zlecała z racji rzekomej bladości i drobinkowatości Marysi. Ja też chciałabym pneumokoki jakoś teraz załatwić ale może lepiej po przyjeździe z wakacji, jak sadzisz?

Ostatnia edycja:
Do góry