reklama

Czerwiec 2011

Justyś pisałam ci na innym wątku odnośnie facetów:)

A teraz wam coś powiem dziewczyny...
Dziś się dowiedziałam od mojej księgowej że normalnie mi przysługuje chorobowe 1000 zł a po urodzeniu dziecka macierzyńskie!!! Ja prowadzę działalnośc gospodarczą i myślałam że nic mi nie przysługuje... gdybym się cholera przyznała wcześniej księgowej że jestem w ciązy to bym już na chorobowe dawno poszła a tak dopiero od stycznia moge... brrr ale się spieniłam trochę..mam za swoją głupotę..
Więc dziewczyny te co mają działalnośc smiało do księgowych idzcie bo jednak nam coś przysługuje... wiadomo Zus sie będzie wykecał ale trzeba się uzboic w cierpliwość i walczyć o to co się nam należy:):):)

reklama
to ja jako błazen na forum cos wkleje na poprawe humorku :)

na kasie w jednym z marketów. Podchodzi para.
Kasuję zakupy i pytam:
- Coś jeszcze?
On:
- Tak. I paczkę prezerwatyw.
Na to ona:
- Nie licz na to. - I odchodzi od kasy.
Pytam się go:
- To mają być te prezerwatywy?
- Tak. I jakieś mocne wino.
:cool2:

dziewczyny...
jesli macie jakies propozycje co do nowego watku, albo inne ciekawe pomysly co do naszego forum to prosze pisac najlepiej na WP bo ja nie zawsze jestem na forum ostatnio bardzo rzadko, ale to sie zmieni bo ja maniaczka internetowa jestem, jakos teraz tak sie pop.i.p.i.p.rzylo :sorry2: ze poprostu nei mam sil...

wiec:
jedna z nas tj. tusenfryd18 zaproponowala by zrobic watek w stylu "goraca linia" i tam zostawiac swoje namiary w razie jakby cos sie dzialo, zeby kazda miala kontakt. Sadze ze sie z czasem baaaardzo zrzyjemy, wiem po sobie.... i bedziemy sie na wzajem bardzo mocno interesowac, tzn "opiekowac".
Jest juz mala lista na TAJNYM czerwiec 2011, ale nie wszystkie tam sa... jesli ktoras ma ochote to prosze pisac WP dam zaproszenie :tak:
jesli chcecie tu stworzyc taka "goraca linie" to tez piszcie. Ja osobiscie tylko na tajnym podalam namiar bo duzo swirow jednak istnieje na swiecie :sorry2: a ja nr od 15 lat nie zmienialam wiec mi zalezy :sorry2:
...to chyba tyle... niebawem poprawie liste nasza czerwcowek 2o11 jakos narazie sie rozleniwilam ale poprawie sie obiecuje :sorry2:

POZDRAWIAM!

ironia dobre:-D
dzastina222 ale jak już pujdziesz nachorobowe za to 1000zl to nie bedziesz mogla prowadzic dzialalnosci???Jak tak to nie za wiele,no ale chyba zawsze cos.
A wogole to teraz chorobowe w ciazy jest placone 100% ,bo ja juz nie pamietam jak to bylo.

Ja w tym miesiacu płace połowe podatku:-)i wypłate dostaje wcześniej wiec już sie ciesze bo to taki zastrzyk przed swietami.

ja w pierszej ciazy bylam na dzialalnosci (jako przedstawiciel handlowy) i jak poszlam w polowie 7 miesiaca na L4 to ZUS dawal mi niecale 300zl a ja do ZUS musialam skladki wplacic tez 300zl wiec nie mialam NIC! W czasie L4 na dzialalnosci nie mozna pracowac... wiec nei zarabiasz....

fajny pomysł z tą goraca linią :)

o cholerka rachunki miałam zapłacić !!!!

własnie na allegro sprawdzałam ostatnie zakupy i wydałam...aż wstyd 1050 zł ;( to tak w ramach ograniczania wydatków hihi...no ale i prezenty i soczewki jakies spodnie i się uzbierało :(

reklama
Oh dziewuszki u mnie urwanie glowy:szok:
Musze sie z wami pozegnac na jakis czas bo od jutra nie mam juz netu. Przeprowadzka cala para tylko duzo roboty z wykonczeniowka a czasu malo. A wiec do uslyszenia i mam nadzieje ze bedziecie mnie pamietac ... za miesiac czy 2 powinnam byc spowrotem na lini:))

Trzymam kciuki za wszystkie czerwcowki i oby w tym samym gronie do zobaczenia soon:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry