reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwiec 2011

reklama
Ha, to według usg wychodzi, że urodzę ok.10-12 czerwca :-) Ja też nigdy nie miałam regularnych okresów, tym bardziej, że gin mnie pytał kiedy miałam OM. Miałam 22 września, a ja nigdy nie miałam równych 28 dni między okresami. Zazwyczaj 26 i termin pewnie wyszedł by wtedy inny. Ale i tak, mały wyjdzie jak będzie chciał :-D

dubeltówka ale przy kazdym usg ci tak wychodzi? Ja na poczatku milam 2 lipca, pocztem 18 czerwca a potem 8.czerwca wg anatomicznego usg i tan 8 utrzymuje sie od hmmmm grudnia jakos...

asinka przy nieregularnych miesiączkach własnie usg jest najlepszym wskaźnikiem !! najdokladniej okresla.... tak mi ginka mówila moja... tak mi mówil gin w zgorzelcu jak trafilam z kolka nerkowa i tak mi na ip w pozku mówili jak trafiłam z ymi skurczami...

najdokładniejszy (podobno) jest z usg, ale tylko z pierwszego usg, bo wtedy zarodek równo rośnie u większości kobiet i można statystycznie określić jego wiek, a co za tym idzie termin porodu, kolejne usg to już ostra jazda, bo wymiary mocno się różnicują...

tak mi dałyście do myślenia z tymi terminami (bo brałam pod uwagę tylko ten z OM z karty ciąży), że aż zajrzałam do pierwszego usg i tam jest 9.06!!! czyli 5 dni później:) no to co teraz? ja już się przywiązałam do 4.06:/

Silva u mnie wypada wg pierwszego usg na 2 lipca :p Ale lekarze wszyscy jednogłosnie mówią ze nie ma takiej opcji, ja np co tydzien mialam usg zeby sprawdzic faktyczni eten termin i tak jak mowie był pierwszy tydzien 2 lipca, 2 tydzien juz 18 czerwca :)P) 3 tydzien byl na 10.czerwca a na 4 tydzień był termin na 08.06 i anatomiczne potwierdziły i od tamtej pory jak mam usg zawsze wychodzi to smao :p

reklama
Do góry