reklama
Ty to chyba dzisiaj jakiś gorszy dzień masz i ciężko jarzysz widzęmiałam haluna?????????
no to sie jednak zgadzamy![]()

kasia.natka
Fanka BB :)
przecież napisałam że się nie mam doświadczenia ale myślę że tak jak z wanienkami i myjkami tak samo z płynami do prania każda z nas będzie miała inne doświadczenia i inne rzeczy okażą się odpowiednieja uzywalam normalnych proszkow (zeby nie przyzwyczajac skory dziecka do "specjalnego" traktowania!) i nie liczac wysypki po jonsonie moje dzieciatka zadnej alergii nigdy nie mialo!wiecej....pralam ciuszki z ubraniami innych domownikow(moje,meza,i dzieci)i nigdy nic im nie zaszkodzilo!wiec po co kupowac LOvelle?? to moje zdanie!
nic nie wysyłałam, takie paczki są co jakiś czas w prywatnym centrum medycznym do którego chodzękasia a powiedz mi wysyłałaś do nich jakąś info na temam że jesteś w ciazy?
zaza26
Gratuluję chłopaka!!!. No przedstawiam kolejnego chlopaczka na forumChyba Lukaszka, ale to sie jeszcze moze zmienic.
mamina tak z ciekawości, to lekarz ci pozwolił biegać na bieżni?? jestem trochę w szoku, bo bieganie przecież napina brzuch...Poxdrowienia z biezni foczki
mnie się wydaje, że ręką wystarczy, bo przecież takie bobo to się za bardzo nie ubrudzi, poza tym niemowlaczki mają całkiem inną skórę niż dorośli i szorować ich raczej nie trzebaAle przeciez myjke się pierze po kąpieli i powinno byc ok??... gąbki nie wypierzesz to jasne. A co do dłoni mam wrazenie ... myjac siebie hehe ze ręką nie zetrzesz tak wszystkiego dokladnie jak myjka![]()
Ja wanienke kupie sobie zwykłą najzwyklejszą nie będe zbędnie wydawać kasy powiedzcie mi bo ostatni dostałam ciuszki dla moich bobasków i niewiem jakich przoszków i płynów urzyć do ich wyprania wiem że dla dzieci są specialne proszki ale może są takie wmiare dobre które byście polecały?![]()
tak jak dziewczyny słyszałam, że Lovella jest dobra, a co do wanienki to chyba też zwykłą kupią. W ogóle przeraża mnie ilość tych wszystkich wynalazków jakie teraz są na liście wyprawki, fakt, że wiele z nich jest przydatna, ale nasze mamy i babcie radziły sobie świetnie i bez tego;-) mam zamiar bardzo racjonalnie stworzyć listę niezbędnych zakupów, mam nadzieję, że mi się uda ;-)
ona...m
mama weteranka
dlatego napisalam ze to moje zdanie:-) kazda z mam(ktore juz maja potomstwo) moga miec inne:-)
co do wanienki to ja juz mam tez zwykla!uwazam ze jest najlepsza! a lezaczek dostalam w prezencie,wiec zobaczymy jak sie spisze,wczesniej mialam tylko wklad taki z gabki:-)
co do wanienki to ja juz mam tez zwykla!uwazam ze jest najlepsza! a lezaczek dostalam w prezencie,wiec zobaczymy jak sie spisze,wczesniej mialam tylko wklad taki z gabki:-)
sicilpol
Ma-Ma!
Sici piekarnika na razie nie masz ale za to będziesz miała gołębie w garnku a my nie![]()
taaa golebie poszly.....
przyjechalismy tak glodni, ze mielone poszlo szybko na klopsy a kapucha na surowke

teraz martwie sie o majtasy mojego, bowiem to jego pierwsza chyba surowka w zyciu

Macku- spoko, liczy sie, ze smaczna

Ja monitorkowi mowie TAK, takze na ten otulaczek, bowiem on zostal stworzony wlasnie bazujac na badaniach dot. SIDS

Zobaczymy co mrowek na to wszystko ;-)
dorota- ja tez myslalam o wanience i wpadlam na to samo cu mowi Buziak, jak masz wanienke juz wyprofilowana, to jak male podrosnie, to potem ma male pole do szalenstw

buziak- na te wanienke fisherprice to tez sie slinilam kiedys, az wyczytalam, ze w tym materacyku to zbiorowisko bakterii moze byc, plus to male jest i starcza na krotko, aha i jeszcze masz problem z dojsciem do wody, bo co chwila musisz lape gimnastykowac by nabrac wody
niespodzianka- a to ci niespodzianka ;-) gratulacje z okazji chlopczyka
Co do prania, to ja jeszcze sie tak mocno nie zastanawialam, ale poczytalam sobie na ten temat tutaj troche i raczej bede stawiac na bio proszki i jak najbardziej delikatne, nie takie typowo dzieciece

zaza26- bieganie w momencie jak z ciaza jest wszysyko ok, a biegalas wczesniej to nawet jest zlecane

agaundpestka
A ja od wczoraj śpię w przerwach Was czytam- jem itp, za oknem piękne wiosenne słonko.
Tez jestem zwolenniczką zwykłej wanienki, a myjki od 1,5-2lat dopiero- szorowanie po placu zabaw
Tez jestem zwolenniczką zwykłej wanienki, a myjki od 1,5-2lat dopiero- szorowanie po placu zabaw
Zapomniałam napisać o zajadach. Mi pomogła pomadka Lips (ok.8zł) dostępna w aptece. Po 2 dniach stosowania zajady zniknęły:
LIPS Sztyft do ust antyseptyczny 3,8g | Kosmetyki, Pielęgnacja | Pomadki | i-Apteka.pl
Na suche, pękające usta narzekam od początku sezonu grzewczego. I tu ratunkiem okazała się wazelina na noc, a w dzień pomadka AA Care Kiss:
Oceanic, AA Care Kiss (Pomadka ochronna) - kosmetyki i ich recenzje w KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)
Nie znam lepszej, a ta dodatkowo tania jest w porównaniu z np. Nivea.
LIPS Sztyft do ust antyseptyczny 3,8g | Kosmetyki, Pielęgnacja | Pomadki | i-Apteka.pl
Na suche, pękające usta narzekam od początku sezonu grzewczego. I tu ratunkiem okazała się wazelina na noc, a w dzień pomadka AA Care Kiss:
Oceanic, AA Care Kiss (Pomadka ochronna) - kosmetyki i ich recenzje w KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)
Nie znam lepszej, a ta dodatkowo tania jest w porównaniu z np. Nivea.
reklama
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
Witam miłe Panie.
Syn poszedł na sanki (pierwszy raz w życiu) więc biorę się za nadrabianie postów i pościków
Syn poszedł na sanki (pierwszy raz w życiu) więc biorę się za nadrabianie postów i pościków