reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Ja na początku karmiłam Kubę co 3, 4 godziny:tak:
ale pozniej jak sie budzil:tak: czasami bylo to nawet po 9, 10 godzinach:zawstydzona/y: a mial wtedy dopiero 3, 4 msc ale po dwoch takich jego nocach od nowa nastawialam budzik bo mi Go zal bylo, ze tyle nie je:-(

edit. buziak zgadzam sie, ze jak dziecko poczuje, ze z butli je sie szybciej i mniej sie meczy to w nosie ma piers pozniej, niestety.

reklama
buziak - ona w dzień jadła częściej, bo potrzebowała tego, ale w nocy jak zjadła ok. 24 to do 6 rano spała, mleko modyfikowane jest cięższe niż mleko mamy i na dłużej wystarcza. Nie ma potrzeby obciążać, zwłaszcza nocą żołądeczka. Dziecko samo się upomina jak jest głodne.
Pierwszej nocy - w szpitalu - spała juz od 24 do 5 rano.

Ze starsza miałam straszne problemy. 2 tyg. karmiłam naturalnie, potem musiałam ja przestawić na butlę, bo była tragedia z jedzeniem i karmieniem, bo prawie zero pokarmu i wtedy się zaczęło....
Każde mleko, które dostała chlustało z niej. Nie ulewała, tylko chlustało z niej. Na rynku były może z 3 rodzaje mleka i z każdym było to samo... dopiero babcia dostała z kościoła Milumil i to nam przez te pierwsze tyg. uratowało życie.

Coraz bardziej martwie sie o Asiie..
Jak ona to pisała, ze co? Przylecą do Polski i bilety na powrot maja na 24st a tak naprawde powinni wrócic na 16st czyli wczoraj miała miec to usg... Kurcze jakos dziwi mnie ta cisza, bo miała sie odezwac po usg tu w polsce i przeciez stad pisała juz a teraz raptem taka cisza:eek: Tu usg miała chyba 10st to juz tydzien temu....

Ja tam mysle ze tylke ile kobiet swiecie to tyle jest opini na temat karmienia piersia.
Ja mlodego karmilam przaz okolo miesiac i to bylo dla mnie straszne doznanie - jednym slowem koszmar:no: na sama mysl o nastepnym przystawieniu do cyca plakalam:-(. Jak teraz o tym mysle i niby o tej specjalnej wiezi jaka wytwarz sie miedzy matka a dzieckiem dzieki karmieniu piersia to u mnie bylo wrecz przeciwnie wziez ta malala z kazym karmieniem:-(. Bol byl nie do opisania, myslalam ze mlody to mi mozg wyssie;-). Przez ten miesiac syn kojarzyl mi sie tylko z tym bolem, dopiero jak zaczelam karmic butla macierzynstwo stalo sie piekne:-).
Nie wiem jak bedzie tym razem, napewno sprobuje ale jak tylko poczuje ten bol to napewno bedzie butla:tak:
próbowałaś kapturków mi Kamil oderwał sutka prawie do połowy i musiałam karmić w kapturkah i szybko przeszło teraz też na początku będę w nich karmić

a moja siostra karmiła ze względu na kolkę takim mlekiem z apteki na receptę które kosztuje 9 zł no nie wiem jak teraz w nowym roku z jego cena ale w grudniu jeszcze tyle kosztowało

to mleko na recepte nie jest pełnowartościowym mlekiem modyfikowanym jest pozbawiony pewnych składników np białka to zalezy od dolegliwości
Akurat jesli miałabym karmić tymi mlekami to za wszelką cenę karmiłabym piersią
Mój Kamil dopóki był na piersi nie miał żadnych problemów a jak przeszłam na modyfikowane od razu wyskoczyła skaza białkowa i dlatego miałam takie wyrzuty sumienia że go odstawiłam
I jeszcze jeśli chodzi o ceny mlek to nikt mi nie wmówi że to tani interes na początku taka pucha starcza na góra 3 dni

A co do porodu to myślę że nie warto o tym rozmawiać bo tylko postraszymy pierworódki :-D

reklama
Reszta królewnien jeszcze spiiiiiiiiiiiii ???
Mnie obudził sms:dry: Wczoraj po południu napisałam do kumpla i sobie rano przypomniał:wściekła/y:
Oczy az mnie szczypia, ale juz nie usneeeeeeeeeeeee:no:
Wstawac reszta!!!!

Do góry