• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Czerwiec 2012

ja tez muszę się w koncu za cos zabrac najprędzej za jakies porządki bo u mnie ciagle balagan pomimo ze ciągle sprzątam hehehe ;p

to tak jak u mnie, najlepiej jest jak odkurze do poludnia,to zanim m wroci z pracy,to juz wyglada jakby nie bylo odkurzone :-)
teraz czekam az maly wstanie i pogodnie starszakow do posprzatania ich pokoju,bo porozwalali auta,a sprzataja napewno mi Seema obudza - teraz grzecznie maluja.

Milego dnia bede sobie was podczytywac z doskoku - do ''uslyszenia'' jutro

reklama
gkvip- widzialam Twoje ubranka- sliczne sa! :tak: Co do zakupow dla domku- fajna sprawa, tylko potem gorzej na stan konta sie patrzy hhihih ;-)
dziewczyny, dzieki Wam za slowa otuchy, zdecydowalam sie, ze bede pisac to, co jem, by w razie czego zobaczyc, bo jest nie tak :baffled:

josie- ja z czasow nawet nie studenckich, ale jak bylam piekna i mloda i wyjezdzalo sie na dzialke, czy wakacje z paczka, ;-) to pamietam smak makaronu z ketchupem :tak: taki zasmazany.
Nawet od czasu do czasu sobie robi, oczywiscie jak meza nie ma, bo on i tak zawsze sie boi jak biore sie za wloskie potrawy w moim wydaniu polskim- jak to wynioslam z domu ;-)

Witam
dziewczyny Pola, PaulinaMaria, Siula no wszystkie te które poznały płeć oczywiście gratuluję!
Sici jak brzuszek bąbelek ma w normie to ja bym się nie przejmowała - ciesz się z udanej wizyty.
A co do mojego bąbelka to 3 dni temu czułam ruchy po prawej stronie brzucha i nie powiem latałam do kibelka non stop nawet aby zrobić parę kropelek chyba uciskał mi pęcherz a od wczoraj czuję bąbla po lewej stronie i już tylu wycieczek nie miałam.
Aha i też należę do grona okularnic ale nie znoszę w nich chodzić. Wcześniej chodziłam dość długo w soczewkach ale okazało się że mam uczulenie na płyn do soczewek i musiałam przestać je nosić na jakiś czas i tak zostało do dziś.

Ogladacie pogrzeb Szymborskiej?
Ja co prawda nie jestem ulubiencem tego typu transmisji, ale lubie sluchac takich milych podsumowan dorobku zycia ludzi, ktorzy odeszli

Witam :-)

buziak zgadnij co dzisiaj mialam na sniadanie??;-)

sicilpol widze po suwaczkach, ze idziemy leb w leb, moj wczoraj ważył 385 gramów:tak: Niczym się nie przejmuj, wszystko będzie dobrze:tak:

Ruda witaj:tak:

nic lece do syna bo chce sie bawić, za chwile na szczescie wraca mąż z pracy wiec Mlody bedzie wolal z Nim sie bawić samochodami:-D

Witajcie Dziewczyny.
Przepraszam, że wczoraj nie napisałam juz, ale zaraz po badaniu, jechalam jeszcze usunąć ząb do dentysty i na koniec obkupowalam sie w lampy... bo caly czas borykam sie z remontem. Ale -
Muszę z radościa donieść, że po wczorajszym badaniu spodziewam sie chłopczyka :)... Teraz pytanie czy Miłoszka, czy Michałka, Marcinka, a moze Adasia, Igora lub Pawełka....
W kazdym razie dziękuje Wam bardzo Moje Drogie za wsparcie. Serduszko malec ma dobre i inne narządy też. Jestem dzisiaj mega szczęśliwa, ale powiem Wam, że wczoraj strasznie sie denerwowałam przed tym badaniem. Na szczęście wszystko ok. :-)
No, może za wyjątkiem tego, że odebralam wczoraj również wyniki mojego testu na glukoze i po godzinie mialam 7,89 i z tego co wyczytalam z netu, to jest to za duzo. Dlatego dziewczyny diabetyczki, proszę o pomoc. Ile Wy miałyscie po tescie 50% i co teraz musicie robic. Jakie sa tego konsekwencje dla maluszka. Wizytę u mojego ginekologa mam dopiero we wtorek, mąż juz mi wczoraj zastrzegł, że nie chce mnie widzieć z niczym slodkim... Ale czy to wystarczy?
Ja też okulrnica ( -3,5) i (-2,75), a co do nadążania za postami, to od samego początku nie nadążam za Wami, mimo,że staram się tutaj regularnie zaglądać.
Sicilpol - napisałas, że masz wytyczne co jeść. Proszę podeślij mi jesli możesz diete dla kobiet z cukrzycą ciążową
Aylin - u mnie dokładnie tak samo, Mały spał sobie na brzuszku, pupką do monitora i buzki jakos nie chciał za bardzo pokazać, za to przyrodzenie eksponował dumnie :) wiec nie ma wątpliwosci ze to chłopak.

Witam!
Pierwszy raz tej zimy mamy biało za oknem! :-) Jest pięknie! :tak:

Zosia miała wczoraj pierwszy raz czkawkę (tak bynajmniej sądzę). Szkoda, że M już spał, bo to musiałby w końcu poczuć :tak:
a wiecie jakie fajne sakluski z jajkiem w przyprawach?
We włoszech mnie tego nauczono - gotujesz kluski, odlewasz wode dodajesz olej, wbijasz jajka, przyprwy i na ogniu cały czas. Chyba był jeszcze zólty ser ale nie jestem pewna... :baffled:
Ja do Włoch nie musiałam jechać, żeby to poznać :-p Jada się to u nas w domu od zawsze ;-)
Z innych eksperymentów makaronowych to makaron, twaróg, śmietana słodka i cukier :tak:

No wiec u mnie z grubsza jest wszystko dobrze, z grubsza, bo lekarz w trakcie badania zauwazyl, ze obwod brzuszka jest troszke mniejszy niz obwody reszty ciala. Na tym etapie znaczy to tyle, ze malec jest chudzinka i mam znow jesc wiecej miesa i w ogole bialka.
Troszke sie przejelam tym obwodem, od razu zaczelam sobie wkrecac hipotrofie, ale maz jest spokojny, mowi, ze obwod jest w normie (fakt, ze jest, tylko w nizszej normie) i mam nie gadac glupot.
Dobrze będzie! Nie martwimy się na zapas! :tak:

Witam Was serdecznie!Przyjmiecie może i mnie do swojego grona?Mam nadzieję, że po 3 miesiącach leżenia plackiem i gapienia się w sufit już wszystko będzie ok i będę mogła się tu trochę poudzielać.Termin wg OM mam na 4 czerwca ale ostatni coś lekarz mówił,że synuś duży więc może być wcześniej...
Pozdrawiam i życzę miłego dnia:)
Witaj! :tak:

Ja dziś zamierzam się wkręcić na połówkowe. Co prawda jutro mam wizytę, ale M chciałaby popatrzeć, a jutrzejszą wizytę mam od rana, a on jest w pracy... Nie wiem tylko, czy po ostatniej aferze w naszym szpitalu ginek mi dziś pozwoli przyjść...
Fakty artykul
(Dziewczyny wrażliwe/panikujące niech lepiej nie czytają, żeby się niepotrzebnie nie nakręcać)

Macku w niedziele to samo stalo sie w szpitalu, w miescie gdzie mieszkam :no:
Obaj z mezem planujemy stad zwiac miesiac przed rozwiazaniem, by przypadkiem nie miec z nim nic wspolnego :baffled:
Tzn. wiesz, przypadki zdarzaja sie nawet w najlepszych szpitalach, ale ten kolo nas niestety sie w nich specjalizuje :crazy:

reklama
przed chwilą wszamałam świeżutki, chrupiący chlebek MNIAM!:-D

a makarony z jajkiem nie cierpię ;) ale za to uwielbiam w każdej innej postaci: z gulaszem, z sosami, w zapiekankach, w zupach, na słodko z truskawkami, a nawet ze śmietana i cynamonem ;)

an.ka krakaga
gratuluję udanych wizyt i chłopaczków!!!:-)

wiem:tak: ale mój m zażyczył sobie na obiad cytuję : "cokolwiek, tylko nie pizzę":-(

A ja po wczorajszym calodniowym pobycie w Glasgow przy okazji Usg oczywiscie sklepiki obskoczylam no i nieszlo sie oprzec przed kupieniem rozowosci :-) no i cos dla siebie kupilam - kilka ciazowych bluzeczek, spodni i no i cycki kupic musialam bo te moje to ciagle rosna i rosna:szok:.
No a po za tym to troszke sklepikow z meblami obskoczylismy i pozamawialismy mebelki do nowego domku, no i taperty, jakies dekoracje i ozdoby- oj jak ja to lubie:-)
no to zakupy na bank udane, fajnie tak poszaleć:-)

maćku mnie się nic nie wyświetliło:no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry