reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Mamina i Miski - gratuluje udanych wizyt i poznanej i potwierdzonej płci
Ja na obiad mam zupę krem z groszku i pierogi z farszem mięsno kapuścianym i pieczarką.
właśnie wróciłam z warzywniaka, bo musiałam pobiec po szczypiorek do pasty jajecznej i w tym warzywniaku tak się jabłuszka do mnie uśmiechały....:happy2: Przygarnęłam bidulki, co miałam zrobić :rolleyes:

reklama
Gratuluje Wszystkim, Które Już Wiedzą :-)

Ja mam usg dopiero 6 marca to będzie 25 tydzień... Cholercia nie mogę się doczekać:angry:

A w temacie obiadu: zrobiłą marchwiankę na skrzydełkach - bo P dopiero co po jelitówce - a ja mam jeszcze pierogi ruskie z tesco. Zachwytu pewnie nie będzie ale jak się przesmaży na patelni t pewnie da się zjeść. Do tego prawdopodobnie surówka z czerwonej kapusty.

Pozdr:)

Ostatnia edycja:
Ja dziś na iobiadek ziemniaczki, kotlet mielony, i warzywka słoikowe do wyboru :tak:

Ale mam też link do strony ze słownikiem migowym dla niemowlaków. Kiedyś o tym słyszałam, ale tam jedna babeczka pisze, że robiła tak ze swoim starszym dzieckiem i działa bez pudła. Więc pozostawiam do dyskusji - może macie jakieś swoje doświadczenia?

: Klub KOKO :
Wrzuć go do wątku z linkami, żeby były pod ręką :tak:
a ja na kolację wpierdzielę całe pomelo oooooooooooooo tak właśnie zrobię :-) :-D
I się tym najesz? Ja owocka traktuję zawsze jakoś dodatek do kolacji ;-)

Jestem po usg. Maluszek pięknie się rozwija i jest zdrowiutki :-) :-) :-).
I będzie Maja!
Gratki!!! :tak:
Macku ja Cię zamorduje za ten artykuł!Poczytałam sobie o tym schorzeniu (http://www.amsik.pl/archiwum/2_3_2008/2_08i.pdf) i widzę siebie jak w godzinę po cc dostaje dusznosći...........wiem ,że napisałaś,zeby delikatne mamy nie zaglądały....ale czegos takeigo sie nei spodziewałam....
Ostrzegałam :sorry2:

tylko ta smierć jesli to było to schorzenie nie była wina lekarzy.To rzadkie powikłanie okołoporodowe na kore nie ma lekarstwa:( 86% kobiet umiera- to jest najstraszniejsze:(
No właśnie nie wpadam dlatego w panikę i nie zmieniam szpitala w którym będę rodzić. Ale tzw opinia publiczna już wydała wyrok :sorry2: jak to w podobnych przypadkach bywa...
Tylko się zastanawiam, czy w innych szpitalach ciężarną z gorączką przyjmują na oddział? Wie ktoś coś na ten temat?

Jednak będę miała dzisiaj to połówkowe, choć z tonu lekarza wywnioskowałam, że nie jest w najlepszym humorze... Ta dziewczyna była najprawdopodobniej jego pacjentką (prowadził jej ciążę)...

Witam

W koncu dotarlam do konce a skonczylam czytac wczoraj poznym wieczorem a Wy od rana od 5!!!! juz na nogach no nie moge to nie dla mnie. Nie nadazam czytac heh.

Gkvip- gratulacje

Polaa- tez ogladam One born every minute ale wczoraj nie ogladalam bo kolezanka mnie uprzedila, ze bedzie nie zaciekawy odcinek i wolalam sie nie denerwowac, obejrzalam tylko koncowke i wiem ze wszystko dobrze sie skonczylo. ogladam to zeby sie przygotowac na to co mnie czeka ale musze przyznac ze po kazdym odcinku nie moge zasnac a po pierwszym jaki obejrzalam bylam w szoku!!!! i powiedzialam sobie ze juz nie bede na to patrzec a i tak patrze ehhh

Sicipol- o obwod brzuszka sie nie martw napewno przytyje, dzieci w tym okresie sa takie chudziutki sama skora i kosci, jesli chodzi o polozenie dzidzi to moja caly czas glowka w dol az takie nienaturalne mi sie wydaje, z jednej strony OK bo od razu gotowa do porodu a z drugiej wlasnie przez to polozenie, polozna nie mola dokladie zmierzyc glowki i bede miesc jeszcze jedno USG w 32 tyg zebysprawdzic czy lozysko sie podnioslo do gory i mam nadzije ze tak bo nie zamierzam miec komplikacji

Ruda- tez mam termin na 4 czerwca i gratulacje

Miski2- gratulacje

Avo- dzieki to mnie jeszcze bardziej przekonalozeby nie zagladac do tego linka nie bede sobie psuc glowy

U mnie na obiad Chicken Korma z ryzem domowej roboty (maz gotuje) :tak: mniami a co ile mozna jesc tylko zdrowe potrawy :-)

Ruda Mamina Miśki gratuluję udanych wizyt!

co macie dziś na obiad ????
bo ja zaś zupa ogórkowa, gotowana noga kurza i do tego sałateczka z papryki, ogórka i mixu sałat z czosnykiem i jogurtem naturalnym :-D

u mnie znowu gulasz, ale tym razem wieprzowy z kluseczkami śląskimi,a na deser zrobię sobie starte jabłko z cukrem :-)

Tyle tych wizyt, ze nie nadazam z doczytywaniem :) Najwazniejsze, ze wszystko ok Mamina, Miski gratki serdeczne :blink:

Ruda gratuluje rowniez i witam w gronie czerwcowek (bo jeszcze sie nie witalam chyba, czy juz tak? Boze co ta ciaza robi z moimi szarymi komorkami :szok:)

U mnie na obiad piers z kurczaka panierowana, zapiekana z serem. Tak "dietetycznie". Korci mnie jeszcze, zeby do swojej porcji rodzynek dorzucic - najwyzej wydlubie :)

reklama
Witam :-)

buziak zgadnij co dzisiaj mialam na sniadanie??;-)

ciesz sie ze Ci smakowało:-D

ja tylko na momencik....

Jestem po usg. Maluszek pięknie się rozwija i jest zdrowiutki :-) :-) :-).
I będzie Maja!

gratuluje!!!

Witajcie:)

Gratuluję nowo poznanych cipeczek i siusiaczków.

Macku ja Cię zamorduje za ten artykuł!Poczytałam sobie o tym schorzeniu (http://www.amsik.pl/archiwum/2_3_2008/2_08i.pdf) i widzę siebie jak w godzinę po cc dostaje dusznosći...........wiem ,że napisałaś,zeby delikatne mamy nie zaglądały....ale czegos takeigo sie nei spodziewałam....

to po ci wsadzałas tam nocha???;-)

Co za tragediaa Maćku w tym twoim szpitalu, a ja zmierzyłam sobie temperaturę i mam chyba stan podgorączkowy 37,1 i od rana boli mnie gardło:crazy: idę zajrzeć do naszej apteczki

Edek; gratki z tytułu udanych wizyt ;-)

zdrówka!!!

tylko ta smierć jesli to było to schorzenie nie była wina lekarzy.To rzadkie powikłanie okołoporodowe na kore nie ma lekarstwa:( 86% kobiet umiera- to jest najstraszniejsze:(

Macku bynajmniej nie podawala szczegółów:-p

Co do tej tragedii, to niestety nie zmienimy systemu i pacjenci zawsze beda ignorowani i odsyłani do domu z kwitkiem, ale to bynajmniej jest przestroga, ze gorączki nie powinno sie ignorowac. Zwłaszcza u dorosłych, ja np prawie nigdy nie mam wysokiej goraczki wiec mysle ze bym sie zanipokoiła. A z lekarzami czasem trzeba ostro niestety, choc nie mowie ze tu zawinili. Nie wiadomo ale moze jakby ja przebadanp to chociaz matke dałoby sie uratowac???????

Ja jadłam flaki i placuszki ziemniaczane. Obiad uważałam za zaliczony do momentu kiedy tu nie weszłam:-p /jeszcze w lodówce mam nózki:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry