reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

Ło matko ale sie usmialam z samego rana!!:-D dobre
Ps, i ja dzis sie witam z Wami

no to masz jeszcze wieczorna modlitwę żony /kobiety

PANIE BOŻE DAJ MI MĄDROŚĆ ABYM MOGŁA ZROZUMIEC SWOJEGO MĘŻCZYZNĘ..... DAJ MI CIERPLIWOŚĆ ABYM MOGŁA ZNIEŚĆ JEGO HUMORY... DAJ MI MIŁOŚĆ ABYM MU WSZYSTKO WYBACZYŁA... NIE PROSZĘ CIE O SIŁĘ BO BYM GO CHUUUUJA ZABIŁA!!:wściekła/y: :happy2:

Mi dalej nic sie nie chce:cool2: Dramat normalnie odzwyczaiłam sie od roboty;-)Na nic nie mam siły:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
hello

wracam do swiata zywych:cool2: nie bede sciemniac ze Was nadrobie bo tydzien mnie nie bylo wiec wyrywkowo chyba tylko:blink:

Buziak dobra modlitwa:d taka prawdziwa hihi

Macku fajne zachowanie Twojego M:) tez bym tak chciala....no ale nie bede narzekac ...szanuj faceta swego, mozesz miec gorszego:blink:

ja wlasnie mlodego spac polozylam bo juz marudzic zaczynal, bylismy poltorej godziny na spacerku:) rano upieklam chalke z kruszonka , ugotowalam pomidorowa i upieklam zapiekanke z kurczakiem pieczarkami i ryzem:) jeszcze troche podlogi ogarne i wrzucam na luz:)no i sie wyspalam bo wczoraj przed 22 poszlam spac a wstalam o 9.30 :D mlody sobie swiatlo zapalil u siebie, bawil sie ciuchcia po cichu a mamuska spala w najlepsze:)no i pierwszy raz ulozyl puzzle 70 el. jestem dzisiaj z niego dumna bo ukladal 30-40 i dalej ni cholery nie chcial, placz byl ze nie potrafi ale dzisiaj ponad godzine siedzial i ulozyl sam. no to go nachwalilam dzisiaj.bo ostatnio niestety za rzadko mam ku temu powody:baffled:

nażarłam się gołąbków z sosikiem pomidorowym i leżę do góry brzuchem:-)
Młody szaleje tak,że szok;Starszy siedzi w kuchni i myśli jakie ciasto by zjadł...
a ja miałam rano "miłą"rozmowę z właścicielem mieszkania i musimy je opuścić do końca lutego:szok::szok::szok:nie powiem,co o nim myślę, bo się nie będę wyrażać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ale nic to jutro rano już mamy umówione oglądanie jednego a w poniedziałek dwóch następnych.

Dziewczynki powiedzcie mi czy wam leci krew z nosa?Tzn. nawet nie leci tylko jak chcę nochala wyczyścić to to nie są glutki tylko krew,tak jakby mi wszystkie naczynka popękały naraz.Niby gin mi powiedział,że tak może być i że nie ma powodów do niepokoju ale ja się tak zastanawiam jak długo mi tak będzie?

A mam pytanie, czy jest ktoras tu, ktora nie miala w ciazy badanych piersi?
Tzn. nie to, zebym sie domagala czegos takiego, nie nie, ale wiem, ze niektorzy je badaja i teraz nie wiem, czy to konieczne jednak czy nie?
Ja iałam badane miesiąc przed ciążą i cytologia też wtedy była. W ciąży piersi nie miałam badanych piersi, ale tak jak dziewczyny pisały w ciąży takie badanie nie jest miarodajne.

Mój gin śmieje się zawsze, że go zmylam bo ląduję na fotelu w pończochach i tunice...zawsze dopytuje się czy oby na pewno jestem rozebrana ;P

No u mnie wielkimi krokami zbliza sie polowkowe. Troche sie dygam co tam beda ogladac i czy wszystko dobrze. Ide 18 . Dzidziol w moim brzuchu szaleje naprawde calkiem calkiem, szczegolnie rano jak sie przebudze i na noc jak sie klade. :-)
Nie dygaj... chociaż ja też się jakoś dziwnie obawiałam, ajak na pierwsze czekałam z niecierpliwością i byłam bardzo ciekawa, tak teraz jakiś strach mnie obleciał - okazało się, że nie było powodu i u Ciebie też tak będzie, więc relaks...
Co badają... obwód brzuszka, główki, długość kości udowej i na tej podstawie obliczają wagę i wiek ciąży. Dalej badają nerki, wątrobę, żołądek, woreczek żółciowy, serduszko, grubość płata skóry na karku pod kątem wodogłowia, liczą paluszki, łożysko sprawdzają i pępowinę, no i płeć, płeć podają jak dzidziuś się ujawni :happy2:. Mi Pani dr podejrzała też jajniki. Chyba tyle...

Co do gin, to ja też bez skarpetek jak buziak. A jeśli chodzi o badania w ciąży na wizytach kontrolnych, to na każdej jestem na samolocie + serduszko słuchamy + macica przez brzuch.

Chyba wszystko napisałam :happy2:

ooo blond witaj spowrotem:)

ruda, to normalne bo mamy bardzo wrazliwe blony sluzowe teraz a do tego przy tych mrozach i grzewaniu jest bardzo suche powietrze. tez tak mam

i wiedzialam ze bedzie o obiedzie!! to ja dzisiaj pierogi ruskie i bigosik od mamy domowej roboty:) mniam!!

Witam,
też mam tak z nosem - a właściwie z krwią w nim. Regularnie prawie codziennie. Ale wyczytałam, że to hormony i jest ok.

Obiad sie kończy robić więc wpadłam na chwilkę:)

Wczoraj pooglądałam sobie te filmiki, które polecałyście, jak kąpać niemowlę, jak nosić itd i przyznam, że oglądaliśmy razem zaciekawieni. To nasze pierwsze dziecko i wprawdzie ja mam jakieś doświadczenie z dziećmi siostry ale to zawsze nie swoje a P w ogóle nic. I nawet potem jakieś przemyślenia i w ogóle... :-)

Więc dzięki za wklejenie:)
Ciekawa jestem tej jego książki "Mamo Tato co ty na to" na początek pierwszej.
Któraś z Was czytała może?

Najbardziej chyba podobał mi się odcinek, gdzie kapał się razem z dzieckiem w wannie. Szczerze mówiąc, nie pomyślałam o takiej możliwości:)
Ale planowania ciąg dalszy już znalazłam szkołę nauki pływania dla niemowlaków już od 4 miesiąca i oczywiście plany są, że n 100% będziemy chodzić :tak:

A oprócz tego dziś do kina nas naszło więc wieczór zapowiada się przyjemnie:)

Pozdrawiam:-)

reklama
ooo blond witaj spowrotem:)

ruda, to normalne bo mamy bardzo wrazliwe blony sluzowe teraz a do tego przy tych mrozach i grzewaniu jest bardzo suche powietrze. tez tak mam

i wiedzialam ze bedzie o obiedzie!! to ja dzisiaj pierogi ruskie i bigosik od mamy domowej roboty:) mniam!!

ooooo bigosik!!!!!ja też chcę!!!i lody wiśniowe i jakiegoś serniczka:-)mam dziś dzień basibrzucha w jem wszystko co widzę:zawstydzona/y:ale muszę sobie poprawić humor.

Do góry