A mam pytanie, czy jest ktoras tu, ktora nie miala w ciazy badanych piersi?
Tzn. nie to, zebym sie domagala czegos takiego, nie nie, ale wiem, ze niektorzy je badaja i teraz nie wiem, czy to konieczne jednak czy nie?
Ja iałam badane miesiąc przed ciążą i cytologia też wtedy była. W ciąży piersi nie miałam badanych piersi, ale tak jak dziewczyny pisały w ciąży takie badanie nie jest miarodajne.
Mój gin śmieje się zawsze, że go zmylam bo ląduję na fotelu w pończochach i tunice...zawsze dopytuje się czy oby na pewno jestem rozebrana ;P
No u mnie wielkimi krokami zbliza sie polowkowe. Troche sie dygam co tam beda ogladac i czy wszystko dobrze. Ide 18 . Dzidziol w moim brzuchu szaleje naprawde calkiem calkiem, szczegolnie rano jak sie przebudze i na noc jak sie klade. :-)
Nie dygaj... chociaż ja też się jakoś dziwnie obawiałam, ajak na pierwsze czekałam z niecierpliwością i byłam bardzo ciekawa, tak teraz jakiś strach mnie obleciał - okazało się, że nie było powodu i u Ciebie też tak będzie, więc relaks...
Co badają... obwód brzuszka, główki, długość kości udowej i na tej podstawie obliczają wagę i wiek ciąży. Dalej badają nerki, wątrobę, żołądek, woreczek żółciowy, serduszko, grubość płata skóry na karku pod kątem wodogłowia, liczą paluszki, łożysko sprawdzają i pępowinę, no i płeć, płeć podają jak dzidziuś się ujawni

. Mi Pani dr podejrzała też jajniki. Chyba tyle...
Co do gin, to ja też bez skarpetek jak buziak. A jeśli chodzi o badania w ciąży na wizytach kontrolnych, to na każdej jestem na samolocie + serduszko słuchamy + macica przez brzuch.
Chyba wszystko napisałam