Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

no to podobnie jak jawy tu o skurczach, bólach miękkich szyjkach, a ja torbę pakuję trzeci tydzien już...
tylko ze mi to miesiąc ponad juz zajmuje ;o bo odkąd wyszłam ze szpitala
dla dzidzi mam spakowana fakt musze jeszcze kilka ciuszków dorzucić a dla siebie to ehhh nawet koszuli i szlafroka nie mam jeszcze &&&&&&&&&7 oby wsio było okicały czas to ciśnienie, a na skierowaniu jest napisane, ze objawy "gestozy"
Więc czekam jak siostra skończy pracę i około 13tej jadę- ciekawe czy mnie tym razem przyjmą.
ahhh zazdroszczę tych 8kg do przodu ;DJa po wizycie. Szyjka 2,5 cm i dość miękka. Poprzednio było 4,5 cm. Gin była w szoku że taka długa szyja :-) Czyli powolutku się już skraca. Mała 2200g. U mnie do przodu 8 kg. Też trochę marudzę, ale nie jest źle. Czuję się naprawdę sprawna. Jeszcze:-)
ehh mlodak pozostawie te Twoje kg bez komenatrza ...No u mnie wychodzi prawie 5kg na plusie.
Ja przytyłam 7 kilojeszcze pewnie z kilogram-dwa przybędzie...
Mówicie o samopoczuciu... Ja też się czuję fatalnie, ciężko mi, nie mam siły, jak wstaję to strasznie boli krzyż i spojenie łonowe. a dzisiaj przeszłam samą siebie słuchajcie ... Obudziłam się i chciałam przeciągnąć, i po raz pierwszy od 4 m-cy złapał mnie skurcz w łydce pod kolanem, ale tak bolesny, że szok, i krzyczę przerażona "ała, skurcz, boli, aaaaaaaaaa" a mąż (spał) zerwał się na równe nogi i "co?!?!?! RODZISZ?!?!?!?!" z przerażeniem w oczach, a ja "nieee, łydka pod kolanem" - ale jego mina - bezcenna ;P rozmasował mi nogę, i błagał, żebym następnym razem od razu "łydka" krzyczała jako pierwsze słowo ;P a ja nawet nie pomyślałam, że może pomyśleć, że chodzi mi o skurcz porodowy ;P ale się później z tego rechotaliśmy ;P
kg-bez komentarza!U mnie w szpitalu na dresik czy spódnice raczej nie pozwolą. Nawet jak leżałam na patologii to położne jak robiły KTG to sprawdzały gumki w majtkach czy przypadkiem nie uciskają.
Może wstyd się przyznać ale ja raczej nie będę miała oporów że tak powiem świecić tyłkiem na porodówce;-)w nosie mam co sobie pomyślą. Zawsze sobie tłumaczyłam że dla nich to chleb powszedni i goła pupa i pipa już nie robią na nich wrażenia;-)
Ostatnio jak byłam w szpitalu i gin zbadał mnie na fotelu i od razu robił USG, pomógł mi się zgramolić poszedł i usiadł przy biurku a ja koszula pod pachami z gołą pupą podeszłam do krzesełka gdzie zostawiłam majciochy i stoję tak i wycieram resztki żelu z brzucha i z nim gadam w końcu mnie oświeciło że ciągle jeszcze nie założyłam tych majtek i tak świecę pipą przed ginem![]()
![]()

no stópki widze jak stoje jeszcze ale o tym aby normalnie ogolic sie bez lusterka to ehhh no juz nie pamietam jak to jestJak to dobrze zobaczyć stojąc prosto swoje stopy:-) :-):-)

no chciałabym ważyć po ciąży tak z 55kg ale marzenia..Jak uda mi się znaleźć jej zdjęcie z naszej kolacji poślubnej to je wstawię (oczywiście bez twarzy). I wtedy zobaczycie.
Dziewczyna urodziła potem jeszcze trójkę dzieci i dopiero wzięła się za siebie. Teraz waży ok. 45kg.

o matko! dawaj to zdjęcie, bo nie wierzę, że można tyle w ciąży przytyć
aż mi szkoda tej dziewczyny, wygląda to okropnie
u mnie rozstępów na razie brak, ale nie cieszę się przedwcześnie, bo jeszcze ponad miesiąc do terminu, a poza tym slyszałam, że niektóre to mogą dopiero wyjść po porodzie
ale mam na te ewentualne rozstępy plan - tatuaż
nie zdążyłam zrobić przed ciążą, bo nie mogłam się zdecydować, które miejsce pierwsze, to może ciąża zdecyduje za mnie ;-) chociaż nie planowałam tatuażu na brzuchu